Ahoj,
loni jsme tu zakládala podobnou diskusi ohledně očkování MMR, tenkrát jsem odložila, ale teď je tu to samé znovu.
Synovi je 15 měsíců a měl by jít ve čtvrtek na očkování MMR, je zdravý. Pořádá váhám, zda to neposunout. Syn je totiž po operaci očí a několika celkových anesteziích. Kvůli tomu má i zpoždění v psychomotorickém vývoji - teprve se plazí, ale předpokládám, že to dožene. Zatím máme naočkováné 2xhexu,2xprevenar,2xBexero (hotovo) a 2xrotaviry (hotovo).
Naše doktorka říká, že všechno je v pohodě, že velká reakce na mmr není, ale naše neuroložka už jednou stopla očkování kvůli obavě z horečky, pak to povolila. Dneska jsem se jí zkoušela dovolat, ale nebyla tam.
Co myslíte vy? Blbé je, že můžeme očkovat jen teď, max. Na začátku února. V březnu a v dubnu máme další vyšetření a syn nesmí být nemocný.
Jsem z toho hrozně zmatená a bojím se, aby to na něm nezanechalo následky...
Jako takhle, malá je ok a dávali jsme na MMR odklad, nebyl problém, však to stačí než půjde do školky... A to má jinak jen komplet hexu, jinak nic... Podle mě není kam spěchat
Dřív se říkalo, že očkovat MMR by se mělo až poté, co dítě chodí a aspoň trochu mluví. Já jsem u nejmladšího dávala kvůli covidové situaci až ve 2 letech a nikdo mi na to nic neříkal. Navíc aspoň neměl ani horečku, kterou měli jeho starší sourozenci, On jen asi 3 dny prospal.
U všech dětí jsem dávala před nástupem do školky a neměla jsem k tomu žádný závažný důvod.
Odložila bych až před nástupem do školky...
Já to taky odkládám, většinou mezi 18 až 20 měsícem. Jestli nikamoc nechodíte, tak je zbytečný se stresovat. Upřímně , mě se osvědčilo dávat očkování v pozdně jarních měsících, nebo ideálně v září. Zima je blbá, pak se mi stalo že mi děti po naočkování lehly hned s nemocí. Co se týče MMR, tu paradoxne obě holky zvládly dobře, naopak hexa nás vždy poslala do nemocnice a tam jsem vždy týden byla na prášky, protože to bylo strašidelný.
Rozhodně bych nechala naockovat mnohem později
Myslím, že není kam spěchat a pokud to tak cítíš a vnímáš, prostě počkejte.... Jestli tě mohu uklidnit, dcera mi nesla každé očko špatně, horečky 40ky, několik dní špatně jedla, spala, prostě děs... Z MMR jsem byla doslova posmolena strachy, ale nakonec zrovna tuto vakcínu měla napoprvé 12.ty den jen lehce zvýšenou teplotu a na podruhé už vůbec nic ...
Děkuji, odložila jsem to minimálně do setkání s neuroložkou. Počkám, co řekne ona. 🤔
MMR dostala na dvou letech a třech měsících.
@lizzie001 však můžeš počkat třeba na konec srpna/začátek září. To je ale opravdu na tobě/otci dítěte.