Dnes mi volala dr., že máme přijít na 5 letou prohlídku a na očkování, ale v očkovacím průkazu žádné očkování v 5 letech nemáme, tak jsem překvapená, taky vás očkovali? A co je to za očkování? Syn je teď lehce nechlazený, asi by na očkování neměl, že? Dr. jsem to do telefonu říkala, ale prý pokud nemá teplotu, tak to nevadí, ale nevím teda.....máme jít ve středu, díky za info
Očkuje se záškrt-tetanus-černý kašel-žloutenka B.
Očkování se může odložit ze závažných důvodů, kterými jsou v těchto případech vysoké horečky. Alespoň tak nám to řekla paní doktorka. My taky trochu bojovali s nachlazením.
@skajana @123annynka díky za odpovědi, takže jestli je tam psané mezi 5.-6. rokem, tak to určit nějaký týden nevadí, po tom co jsem o očkování poslední dobou četla, tam raději půjdem, až bude zdravý
Měli jste z tohoto očkování reakci? Dcerka (5) byla včera a odpoledne dostala teplotu a dneska má ještě taky zvýšenou a okolí v pichu pěkně oteklé. Ale nestěžuje si, že by to bolelo, je veselá a v pohodě, jenom já trošku stresuju, jestli je to normoš 😒 😒 😒 Je fakt, že měla trošku rýmu, ale teplotu předtím neměla. Poradíte? Uklidníte? ☹
@hanzuli U nás je teplota po každém očkování, maximálně 2.dny.
@hanzuli jo a na místo vpichu nám hned paní doktorka radí přikládat studené obklady.
Ahoj, pro maminky, ktere jeste nejsou rozhodnute, zda a jake ockovani, pripadne otazky vyzivy deti, muzu doporucit prednasky, ktere se budou konat 10.11.2012 v brne. Informace najdete na webu www.zdravedetinase.webnode.cz
Petra
Taky jsme měli být očkováni v 5 roce ,ale sama paní doktorka řekla že nebudeme očkovat že jsou letos velké reakce na očkování a tak to necháme na příští rok a může se prý očkovat až do 7 roku tak nám to naše mudr. řekla .
S dcerou jsem byla na očkování v 5 letech, všechno v pohodě, žádná reakce.
Zrovna ve středu jsme byli na očkování. A má to taky horký, tvrdý a svedi ho to. Už jsem z toho začínala byt vcelku nervózní, jestli je vse v pohodě, ale jak to tu čtu tak reakce jsou stejna. Uz jen aby to zmizelo . Mam také dávat obklady? A za jak dlouho to asi tak zmizí úplné? Děkuji
Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat, jsme pozvaní na 5letou prohlídku teď ve středu, platí se to očkování? A kam se píchá, do ruky, nebo do zadečku? Předem děkuji za odpovědi. Jinak jsme taky nachlazení, vlhký kašel a trošku rýma ☹
Díky 😉
@pamik111 a co jste prosím měli za vakcínu? my byly ve čtvrtek s dcerou v 5ti a dostala boostrix, druhý den už to měla nateklé, horké, tvrdé a svědí jí to... mudr mě ani před ničím nevarovala...
ja byla ted s dcerkou 5let na kontrole na 5ti lete prohlidce a ockovani mela - resp preockovani Tetanu...je to do ruky...vse v pohode zvladla a ten den byl i hic...a litala venku a v pohode....
@magdalena_f Už je to dva roky a já si takové věci nepamatuji. 🙂) Dohledávala jsem to v očkovacím průkazu, měl by to být Infanrix. Dcerka to měla taky oteklé, měla v tom horskorst...Když to měla čtvrtý den pořád takové, tak vím, že mě to znepokojovalo. Ale co jsem si dohledala tady a konzultovala to i s ostatníma maminkama, tak většině dětí to trvalo týden i dýl, než to ustoupilo. Naštěstí po týdnu to opravdu zbledlo a zmizelo. Nebojte se, bude to v pořádku. 🙂
@pamik111 dekuji, už je lepší, otok zmizel 🙂
My dostali v dubnu boostrix a měla to trochu červené jinak ok bez teplot
Boostrix ve středu. Reakce žádná. Starší měl místo nateklé a červené,ale jen den a potom to splaskavalo a bylo to dobrý do tří dnů.
Tak my jsme na očkování v 5,5 letech byly s dcerkou v úterý a pořád má dost vysoký teploty )teď měla navečer 38,4) a dost velký flek na rameni horký a ztěžuje si, že jí to bolí a svědí. Dr. říkala přikládat studený obklad a Nurofen. No tak nevím jak to bude dlouho ještě trvat, páč jsem ji musela dát do školky o:((
Podle aktuálního očkovacího kalendáře co mám vložený v očkováku se mezi 5-6. Rokem přeočkovává záškrt/tetanus/dávivý kašel 🙂