Dobrý den chtěla bych se zeptat dcera narozená VE 38 týdnu jí je 7 měsíční na má za sebou už 6 očkování není to hodně ? Dcera očkovaná teď 14 dní po sobě
Mám staršího syna který byl narozen v termínu který byl do jeho prvního roku očkován 4 krát předem děkuji.
@cilkat 38tt se nebere jako nedonošené dítě 🙂.
@natslie Těch očkování u malých dětí je dost, ale pokud je dobře snáší a dobře prospívají, tak to není problém. Syn byl nedonošený a naopak první očkování až v roce a něco a to už teda bylo dost pozdě, ale hexa se doporučuje očkovat až když má dítě 5 kg a to nám tedy dost trvalo + pediatrička chtěla schválení z neurologie (a pak přišly nemoci a pak covidová pandemie).
mně to vzhledem k věku přijde dost, 6 očkování nemá ani moje skoro 9letá 😱
Záleží, na čem jste se s Dr. domluvili. Jet jen podle povinného, tak má v tomto věku v sobě 'včeličky" jen dvě.
@merope starší byla taky vedena jako nedonosena, ono se to posuzuje buď podle tt (pod 38) nebo podle váhy (pod 2.500). Každopádně mi ale těch očkování přijde hodně.
@natslie bexsero a vaxneuvance jsou nepovinné ty jsi nemusela dávat vůbec. A hexu ve schématu mají nedonosenci, ale ne vždy, starší byla 37 tt a 2.400g a jela jsem schéma 2+1, podle nejnovějších poznatků je dostatečně, ale to už je teď jedno, už mas rozjete schéma 3+1.
Všem moc děkuju za odpověď ☺️☺️
Je to hodne, ale bylo to Vase rozhodnuti. Ja bych to neudelala.
@natslie syn narozený 36+0 taky pediatr chtěl očkovat 3+1, já řekla, že ne. Že chci 2+1 a začala s očkováním ve čtvrtém měsíci. Vy rozhodujete, je to vaše dítě. Oni se kolikrát neptají, ale oznamují, ale i tak rozhodujete vy. Chce to si to uvědomit a nedat se. Také jsem dřív poslouchala, teď už po pár negativních zkušenostech ne. Když řeknete nebudu očkovat vůbec, nic s tím nezmůžou. Ani povinné očkování není povinné.
Pokud je tam dávka navíc kvůli porodní váze, tak to asi odpovídá. Když dáváš i nepovinná očkování, tak to prostě naskáče. Maximálně probrat s doktorkou, jestli se některá očkování nedají trochu víc rozložit. Za běžného stavu nám jinak doktorka dává taky minimálně dva týdny mezi očkováními.
@leymea Skvela pasivne agresivni odpoved, to autorku fakt potesi a uklidni.
@natslie tím jsem nechtěla říct, že jsem úplně proti očkování, to ne. A třeba meningokok je můj velký postrach, takže toho jsem očkovat chtěla. Jen jsem dala na svůj pocit a i konzultovala s jinými doktory a hledala informace. Je skvělé, že to malá zvládla v pohodě. Já třeba vždy trvala na tom, aby bylo jedno očkování ( někdo očkuje 2 najednou), aby byl malý zdravotně ok a tak. A schéma 3+1 mi přišlo zbytečné. Ale nebojte se nebýt hodná holka 😉 vy rozhodujete co chcete.
@natslie rozšířené schéma hexa vakcíny 3+1 je určeno pro nedonošené děti, nikoliv pro děti narozené ve 38tt, ty se považují za donošené.
Náš syn se narodil také ve 38tt. V té době se standardně očkovala hexa ve schématu 3+1, já jsem syna odmítla zatěžovat vakcínou navíc, když SPC jasně udával možnost očkovat ve schématu 2+1. Očkovat jsme začali později a naštěstí sama MUDr. přišla s tím, že očkovat budeme jen v kratším schématu, tudíž jsem se o tom nemusela dohadovat. Takže syn dostal v pěti měsících první hexu, druhou v 9 měsících a třetí v roce a devíti měsících. Pak dostal až ve třech letech MMR. To je vše, co má naočkované a je mu 8,5.
Za mě je 6 očkování u 7měsíčního miminka fakt masakr, ale upřímně nechápu, čemu se divíš, když očkuješ i nepovinná. Však pro jejich očkování jsi se svobodně rozhodla a předem sis nastudovala proti čemu očkuješ a v jakém schématu...
Taky záleží, co všechno očkujete. Ale u nedonošených dětí se doporučuje Hexa a prevanar ve schématu 3+1 a jestli jste k tomu dali třeba rotaviry, tak to vychází... Ale jestli je to "správně" je na vás a jejím obvodním lékaři.