Očkování u 7měsíčního dítěte. Není to už hodně očkování?

natslie
5. dub 2024

Dobrý den chtěla bych se zeptat dcera narozená VE 38 týdnu jí je 7 měsíční na má za sebou už 6 očkování není to hodně ? Dcera očkovaná teď 14 dní po sobě
Mám staršího syna který byl narozen v termínu který byl do jeho prvního roku očkován 4 krát předem děkuji.

cilkat
5. dub 2024

Taky záleží, co všechno očkujete. Ale u nedonošených dětí se doporučuje Hexa a prevanar ve schématu 3+1 a jestli jste k tomu dali třeba rotaviry, tak to vychází... Ale jestli je to "správně" je na vás a jejím obvodním lékaři.

natslie
autor
5. dub 2024

@cilkat vakcíny máme Infanric hexa 3 ,Bexsero 1, vaxneuvance2

merope
5. dub 2024

@cilkat 38tt se nebere jako nedonošené dítě 🙂.

@natslie Těch očkování u malých dětí je dost, ale pokud je dobře snáší a dobře prospívají, tak to není problém. Syn byl nedonošený a naopak první očkování až v roce a něco a to už teda bylo dost pozdě, ale hexa se doporučuje očkovat až když má dítě 5 kg a to nám tedy dost trvalo + pediatrička chtěla schválení z neurologie (a pak přišly nemoci a pak covidová pandemie).

dashyyy
5. dub 2024

mně to vzhledem k věku přijde dost, 6 očkování nemá ani moje skoro 9letá 😱

natslie
autor
5. dub 2024

@merope dcera prospívá dobře porodní váhu měla 2 440 g při propuštění měl 2330g a není má 9 kg všechny očkování snášela dobře až na to poslední který měla včera měla 39 až 40 teploty :/ teď už je to lepší

lenerka1
5. dub 2024

Záleží, na čem jste se s Dr. domluvili. Jet jen podle povinného, tak má v tomto věku v sobě 'včeličky" jen dvě.

natslie
autor
5. dub 2024

@lenerka1 Dr mi řekla že je narozená dříve takže prý má mít od každé vakcíny jednu na víc

merope
7. dub 2024

@natslie Ale 38tt se bere všude jako donošená - natož s touto porodní váhou. Tam bych stran pediatričky opravdu dost zpozorněla.

veroniquecz
7. dub 2024

@merope starší byla taky vedena jako nedonosena, ono se to posuzuje buď podle tt (pod 38) nebo podle váhy (pod 2.500). Každopádně mi ale těch očkování přijde hodně.

veroniquecz
7. dub 2024

@natslie bexsero a vaxneuvance jsou nepovinné ty jsi nemusela dávat vůbec. A hexu ve schématu mají nedonosenci, ale ne vždy, starší byla 37 tt a 2.400g a jela jsem schéma 2+1, podle nejnovějších poznatků je dostatečně, ale to už je teď jedno, už mas rozjete schéma 3+1.

natslie
autor
23. kvě 2024

Všem moc děkuju za odpověď ☺️☺️

leymea
23. kvě 2024

Je to hodne, ale bylo to Vase rozhodnuti. Ja bych to neudelala.

natslie
autor
24. kvě 2024

@leymea v porodnici my pouze řekli že mám počítat s tím že bude mít vždy jedno očkování na víc neměla sem na výběr nikdo se mě na nic neptal kolik očkování chci
Pouze řekli že se to takhle dělá když se dítě nenarodí v termínu má těžší strat do života

guliii
24. kvě 2024

@natslie syn narozený 36+0 taky pediatr chtěl očkovat 3+1, já řekla, že ne. Že chci 2+1 a začala s očkováním ve čtvrtém měsíci. Vy rozhodujete, je to vaše dítě. Oni se kolikrát neptají, ale oznamují, ale i tak rozhodujete vy. Chce to si to uvědomit a nedat se. Také jsem dřív poslouchala, teď už po pár negativních zkušenostech ne. Když řeknete nebudu očkovat vůbec, nic s tím nezmůžou. Ani povinné očkování není povinné.

veru181
24. kvě 2024

Pokud je tam dávka navíc kvůli porodní váze, tak to asi odpovídá. Když dáváš i nepovinná očkování, tak to prostě naskáče. Maximálně probrat s doktorkou, jestli se některá očkování nedají trochu víc rozložit. Za běžného stavu nám jinak doktorka dává taky minimálně dva týdny mezi očkováními.

natslie
autor
24. kvě 2024

@guliii děkuju za vás komentář a příště si dám pozor
Dcera prý má už všechny očkování a očkovat ji už nebudou 🙂 očkování všechny dopadaly dobře bez reakce za to sem rada

natslie
autor
24. kvě 2024

@veru181 ano bylo to i kvůli porodní váze s doktorem jsme o tom mluvili dcera už má očkování za sebou ☺️

veru181
24. kvě 2024

@natslie Tak hlavně že měla vše bez problému 🙂. Ono je snadné říct “rodič rozhoduje”, ale když se ani odborníci kolikrát neshodnou, co je lepší… 😀

jelenice_zavodnice
24. kvě 2024

@leymea Skvela pasivne agresivni odpoved, to autorku fakt potesi a uklidni.

natslie
autor
24. kvě 2024

@veru181 přesně ☺️

guliii
24. kvě 2024

@natslie tím jsem nechtěla říct, že jsem úplně proti očkování, to ne. A třeba meningokok je můj velký postrach, takže toho jsem očkovat chtěla. Jen jsem dala na svůj pocit a i konzultovala s jinými doktory a hledala informace. Je skvělé, že to malá zvládla v pohodě. Já třeba vždy trvala na tom, aby bylo jedno očkování ( někdo očkuje 2 najednou), aby byl malý zdravotně ok a tak. A schéma 3+1 mi přišlo zbytečné. Ale nebojte se nebýt hodná holka 😉 vy rozhodujete co chcete.

miryp
24. kvě 2024

@natslie rozšířené schéma hexa vakcíny 3+1 je určeno pro nedonošené děti, nikoliv pro děti narozené ve 38tt, ty se považují za donošené.
Náš syn se narodil také ve 38tt. V té době se standardně očkovala hexa ve schématu 3+1, já jsem syna odmítla zatěžovat vakcínou navíc, když SPC jasně udával možnost očkovat ve schématu 2+1. Očkovat jsme začali později a naštěstí sama MUDr. přišla s tím, že očkovat budeme jen v kratším schématu, tudíž jsem se o tom nemusela dohadovat. Takže syn dostal v pěti měsících první hexu, druhou v 9 měsících a třetí v roce a devíti měsících. Pak dostal až ve třech letech MMR. To je vše, co má naočkované a je mu 8,5.
Za mě je 6 očkování u 7měsíčního miminka fakt masakr, ale upřímně nechápu, čemu se divíš, když očkuješ i nepovinná. Však pro jejich očkování jsi se svobodně rozhodla a předem sis nastudovala proti čemu očkuješ a v jakém schématu...

atomix
24. kvě 2024

@guliii Dát na svůj pocit je důležité. Taky je třeba pohlídat si postavení planet, zejména pozici Saturnu. To může být určující.

guliii
25. kvě 2024

@atomix 🙄