Maminky, máte někdo zkušenost, že by pediatra nenaockovala staršího, pokud jste oznámily, že jste těhotné? Když jsem čekala syna, měla dr naockovat dceru na MMR a jakmile jsem se zeptala, zda mi k sobě později vezme i druhé dítě, řekla, že tedy raději očkovat nebudeme, že by to pro mě mohlo být ohrožující, kdyby náhodou jako NÚ chytla některou z těch nemocí. Teď mám jít se synem na první Hexu a jsem opět těhotná, tak přemýšlím, jestli to opět neodlozi.. Děkuji za zkušenost.
@lencaa11 vždyť je to tam napsáno, že kvůli nežádoucím účinkům, které by třeba mohly ohrozit matku, potažmo plod.. Asi si nelajzne zardenky nebo priusnice, když ví, že matka je těhotná, ne? Ne každý lékař cpe očkování hlava nehlava
Už jsem se tady na to ptala (ohledně MMR), prý by to mělo být ok, ale s pediatrem jsem to zatím nekonzultovala, my to asi necháme až po narození malého (nakonec teda z jiných důvodů)... Hexa by měla být ok i podle mě, já ty rizika někde četla spíš ve spojení s tím MMR, ale nevím
A neockovane dítě nemůže dostat nic ? přijde mi to divne neockovat starší dítě jen skrz to že maminka je těhotná to může donést jine onemocnění v dnešní době dítě ,rodina atd 🙈 nevím přijde mi to divne no každý lékař má své postupy
@jako_mala_holka díky 🙏🏻 možná jí zkusím ještě zavolat, ať se tam neženem zbytečně
Podle úřadů není důvod neočkovat. možná to pediatra tvrdí kvůli tomu, že mmr je "živá" vakcína?
Zavolej a uvidíš, co ti řekne, určitě to bude v pohodě ale
Dávala jsem mmr ve vyšším stupňů těhotenství a doktorka neřekla ani popel
@lencaa11 jde o to, že MMR je živá vakcína a v případě přenosu na těhotnou může hrozit potrat. Já bych naopak chování lékařky velmi kvitovala, viděla ji jako světlou výjimku a chválila, kudy chodím.
Tazatelko, hexa není živá vakcína, tam nic podobného nehrozí a není důvod neočkovat.
@sirinfirst děkuji a děkuji 🙂 Lékařky si vážíme a není výjimkou, že k ní jezdí pacienti i z větší dálky
Jako kvůli tomu, že je to živá vakcina? No až je cgytbe, tak je to stejně horší ne? Já bych stopro očkovala, ale to je na vás, mě by hlavně nevzali malou do školky
Bola som s malým na hexu,bola to už posledná dávka a nebol problém ,že som tehotná. Teraz v rijnu nás čaká MMR,tak som zvedavá či mi ho zaočkujú to už budem v siedmom mesiaci
Je to jen ve spojení očkovaní MMR, protože po očkování se může chytit jedna z nemocí se slabším průběhem. Dcera měla po očkování spalnickovou vyrážku a byla sledovaná, byly jsme jen doma, měla ji dlouho a teploty k tomu. Pro těhotné je to nebezpečné pro plod, kdyby to chytly.
Na jiná očkování by se to stahovat nemělo.
Jedná se jen o MMR je to živá vakcína, riziko je malinké, ale vyloučit se nedá. U jiných vakcín nic pro těhotnou nehrozí.
Byla jsem na MMR nedávno (na poslední chvíli kvůli školce), v sedmém měsíci, doktorka nic neříkala...
Ale jinak máme očkovací kalendář velmi volný - MMR až ve třech letech. U nás naprosto bez reakce.
Myslím, že je tam rozdíl v tom, že jedno je živé očkování a druhé ne. Ale moc jsem po tom nepátrala. U dcery jsem raději sama očkování MMR odložila.
Naše dr. se na těhotenství ptala jen u MMR. A i tam jen na první trimestr. Tam je to živá vakcína. U Hexy by neměl být problém.
Nějak nechápu proč lékař neockuje dítě jen skrz to že jste těhotná nějaký pěkná blbost ne🙈🙈