Očkování spalničky. Kdy jste nechali očkovat?

30. zář 2021

Malý by měl jít za měsíc na očkování proti spalnickam (bude mu 16m).. Já bych to ale chtěla nejspíš odložit (minimálně do jara) Doktorce se to moc nelíbilo a o sestře vůbec nemluvím.. Prý když je zdravý, tak to ničemu nevadí, že se to nedělá běžně, že se to odkládá ale všude se dočtu jak to každý druhý odloží. Tak by mě zajímalo, kdy vy jste nechali naočkovat děti?
Mám z toho očkování docela strach.

sirinfirst
30. zář 2021

Obě děti až před nástupem do školky, podepsala dr v kartě, že je to na mou žádost a žádný problém

klokanka31
30. zář 2021

My se taky hodně rozmýšleli, jestli to neposunout. Nakonec jsme ji nechali očkovat, před měsícem v 16 měsících. Naštěstí víceméně bez reakce, jen měla červený fleky na hlavě a krupičku na zádech.

leniczka23
30. zář 2021

Staršího až ve 3 letech reakcí měl osypani, mladšího na 18m a byl absolutně bez reakce. Nevidím moc smysl v tom odkládat o pár měsíců, kdyby to bylo, že chceš naočkovat až třeba ve 3 letech, ale takhle pokud je zdravý spa bych do toho.

fouskovi
30. zář 2021

Určitě bych nechala my máme vše podle očkovacího kalendáře max odloženo když byli nemocní tohle odkládání nejsem moc zastánce

nazka
30. zář 2021

Já se tohohle očkování taky bojím. Nakonec jsem nechala obě dcery očkovat něco před 18 m. No a reakce asi nic hrozného, ale byly.

treasurka
30. zář 2021

Já všechny tři hned v roce a půl. NÚ žádné.

zuzulenka
30. zář 2021

Dcerku jsem nechala ve 4 letech, před nástupem do školky. Asi po 10 dnech horečka skoro 40. Oba vesměs reaguje na očkování špatně. Proto odkládáme. Dnes je jí 8 let. Druhou dávku ještě nemá.

zrzinda
30. zář 2021

My necháváme očkovat podle kalendáře (dáváme i nepovinné, protože máme zname, kterým na meningokoka zemřela dcera). Když měla mala rymu, odsunuli jsme, žádný problém. Jinak se snažím 2-3 dny před a po očkováni nikam s malou nechodit, snažím se ji držet víc v klidu. Proste abych si byla “stoprocentně” jista, ze je zdravá.
Taky z očkováni mám strach, ale porad to beru jako skvelou věc 🙏

mdch91
30. zář 2021

Je to ockovani, ktere mi pro male dite neprijde dulezite. Ano, kazda nemoc se u nekoho zkomplikuje, ale zrovna treba teda priusnice bych byla fakt rada, kdyby syn jako maly prodelal a ziskal si skutecnou imunitu. Protoze ale nepredpokladam, ze by je chytil a prodelani v puberte bych se bala, necham ho naockovat v dobe, kdy bude jeste kojeny. Rozhodne bych nedala tuto vakcinu pred druhym rokem a rozhodne bych se nedala nijak tlačit lekarem.

barulina
30. zář 2021

Řekněte si o negativní reverz. Doktorce se líbit může a nemusí. Je to vaše dite

jjasmina
30. zář 2021

Na doporučení dr v 18 mes a bez reakce

atraps
30. zář 2021

taky sme odkladali do 2 let, jde o zivou vakcinu, u doktorky podepsali papir a bylo. taky divne zazerala na nas, ale ona nasu dceru nevychovava.... jen ji leci, kdyz je nemocna. takze nejak sem si to nebrala k srdci jak na nas odklad pohlizela....

jeyre
30. zář 2021

Obě děti v termínu, jen odložené o aktuální nemoc. Nežádoucí účinky neměl ani jeden.

syslounek
30. zář 2021

Pokud je malý zdravý, tak bych neodkládala, protože se vám to očkování pak může pěkně prodloužit, protože pak bude furt nemocný. Syna se snažím už půl roku naočkovat, nejprve viróza, pak salmonela, další viróza. Má 26 měsíců a očkování v nedohlednu. Zas je nemocný.

autor
30. zář 2021

Všem děkuji za odpověďi. Nejspíš to odložím aspoň do těch 2 let věku.

bessinka
1. říj 2021

těsně před 2.narozeninami.po 16dnech měl 1 odpo teplotu do 38.

hasara33
1. říj 2021

V 15. měsících a bez reakce. Zdá se mi, že čím déle se to odkládá tak ty děti pak mají naopak ty reakce mají spíš 🤷‍♀️ alespoň, co pozorují v okolí

95newmommy2020
1. říj 2021

Podepsala jsem odmitnutni ošetření. -formalita. Bez kecu, budu očkovat nejdřív kolem 2,5 roku. To bude přelom jaro/léto.

tahejhula
1. říj 2021

To je jen na tobě/otci dítěte. Moje nejmladší nejspíš nedostane Priorix nikdy - případně pak okolo puberty, ještě mu není pět, takže má čas.

jjasmina
1. říj 2021

@hasara33 také mám ten pocit

tahejhula
1. říj 2021

@hasara33 dcera neměla ve čtyřech letech reakci vůbec žádnou. Druhou dávku zatím nemá. To je prostě zcela individuální.

eviicka
1. říj 2021

Aktuálně podle kalendáře se očkuje na 13 měsících. Já odkládám na ten 16. po dohodě s Dr. je to u nich běžná praxe. Kolem roku byla jiná očkování.
Starší měl v těch 15. měsících a bez větší reakce.

fouskovi
1. říj 2021

@tahejhula a můžu se zeptat na důvod proč nedáte povinné očkování

tahejhula
1. říj 2021

@fouskovi ptát se můžete nač chcete, ale velmi pravděpodobně neodpovím. 🤷🏼‍♀️

fouskovi
1. říj 2021

@tahejhula mě by totiž zajímalo pokud to dítě nemá zdravotní důvod proč někdo dokáže hazardovat zbytečně se zdravím dítěte když je to povinné očkování

tahejhula
1. říj 2021

@fouskovi váš názor na danou problematiku znám, netřeba tuto debatu rozvíjet. Já nejsem zrovna typ člověka, který by pociťoval neodolatelné nutkání komukoli vysvětlovat svá rozhodnutí.

azanka
1. říj 2021

Synovi jsem nechala píchnout ve dvou letech a cca deset dnů po aplikaci zvracel celou noc. S druhým mě to čeká během podzimu, taky půjde až po druhém roce

jjasmina
1. říj 2021

@eviicka naše dr ockuje v 18mes