Za dva týdny má jít naše malá na očkování na spalničky, zarděnky a příušnice. Jak to zvládaly vaše děti? Měly nějaké nežádoucí účinky?
dcera po 14 dnech lehla na 3 dny se čtyřicítkami - nahlášeno jako NÚ. Syn bez reakce
@j.a.n.i Naše měla u 3. hexy horečku, tak se právě obávám aby se to neopakovalo 🤔
@sirinfirst Ježiš to je hrozný 😯 snad to nebude náš případ.
U nás nic. Právě je to 14 dní.
@klokanka31 u nas po hexe taky horecky a po tomhle nic, tak muzes doufat 😉
@klokanka31 syn bez reakce ☺️Jen mi prisel takovej protivnejsi,ale to nemuselo bejt k tomu☺️ On teda reagoval jen na bexsero,jinak vse bez reakce
@klokanka31 Taky jsem byla. Ono je lepší ty reakce většinou předem nečíst.
Dcera se ospalá asi 10 den, ale lehce a mela zvýšenou jeden den.. Tenkrát se davala pp chvíli druhá a uz nic. Syn je teď týden po očku a zatím tukam nic
Já se tohohle očka strašně bojím. Já jsem se rozhodla ho nedávat brzo. Dáme ho na příští rok na jaro/léto to mu bude 28-32 měsíců. Já se strašně bojím, ze se něco po s jeho CNS.
@klokanka31 dávala jsem, když dcera měla 15. měsíců a v pohodě, žádná reakce 🙂
@95newmommy2020 Táta říkal že jeho kolega nechal první dávku dát holkám až taky nějak ve 3 letech 🤔
@klokanka31 Taky prave z toho duvoduY kolem mě vylo hrozne moc rodičů co dávala až před třetím rokem.
@hasara33 Naše má taky 15 měsíců, jsme uvažovali jestli to očkování neodložit, ale zase si říkám abych v tom nedělala bordel...snad jí nic nebude...😟
@klokanka31 A když nakonec doktorka řekl sama. Jojo to se odkládá docela dost v. Poslední době klidně to odložte. Tak už jsem si rikala, hm asi nejsme ani za exoty.
@95newmommy2020 Tak my to v pondělí s doktorem ještě asi proberem 🙂
@klokanka31 Já myslím ze není kam spěchat. Oni totiž fakt ještě fozravaj. Je to ziva vakcina. Kamosky chlapeček od gy doby (je to 4 měsíce) ale začalo to asi 10 den a ještě to neprestalo. Zakopava, padá, narazí. Jak kdyby ztratil nejakou orientaci v prostoru. A taky má v noci nějaký ty děsy kdy křičí ze spaní a nejde utisit.
@klokanka31 hele já jsem se taky docela bála, ale bylo to fakt úplně v pohodě, žádná fyzická ani psychická změna po očkování 😉 jinak tohle očkování odkládá hodně lidí takže se neboj, spíš bych řekla, že jsi exot, když to neodložíš 😅 v mém okolí jsem snad jediná kdo očkoval přesně podle kalendáře 🤷♀️
U nás syn i dcera v pohodě, oba jen zvýšenou teplotu a únavu,ale jinak nic,ani se dceři ekzém nerozjel.ockujeme jak se má+ještě oba mají navíc Tbc
Obě děti očkovány po 3.roce věku po konzultaci na imunologii, dcera měla očekávanou alergickou reakci hned večer , poté v pořádku, syn úplně bez příznaků.
Jsem teď hledala na internetu info o vakcíně a nežádoucích účincích, a zdá se mi to jako pěkný svinstvo 🤔
Ja bych ockovala az pred skolkou, syn mel necele 3 roky a po MMR ho asi mesic trapila zacpa 😕 dceri jsem jeste nedala, ma ted 2 a ctvrt, nepospicham na to, ale to je muj osobni pohled, nemam z tech nemoci takovy strach, abych je davala ockovat driv.
U nas protivnost po ockovani asi mesic a pul a o dost zhorsene spani a teplota byla jeden den asi 12.den 37.8 no ale pak zase nastal regres ve vyvoji tak na 3/4 roku (prestala mluvit,vice komolila slova,nebylo ji vubec rozumet) ostatne stejne jako po 3.hexe...pak jsem pri kazdem dalsim ocku uz davala homeo a pak uz byla mala vzdy do 3 mesicu ok (nastesti dalsi ockovani mela pak az v 5 letech).Takze doporucuju homeo a nejlip ockovat spalnicky az ve 2+ letech...
@klokanka31 upřímně,co svinstvo u očkování není? podívejte se na HA,léky proti bolesti,apd. Já teď budu oběma dětem dávat očkování na chřipku(dcera necelých 6,syn 3,5 roku).jsem si vědoma NU,ale syn nemá jednu ledvinu a víc se bojím antibiotik a NU z nich než vakcíny.Nastesti ani jeden výrazně nenarodí,dcera už bude předškolák,syn má za sebou první rok školky bez nemocí.
@veronikav31 To je pravda 🤔
@vikinkav
@marcicek84
@95newmommy2020 A holky neměli pediatři problém s odkladem?
@klokanka31 Vůbec. Byla mila, jen jsme podepsali takový papír s odmítnutím ošetření. Ale to je formalita. Nic proti tomu neměla. Vůbec ji to nesokovalo.
@95newmommy2020 A to jste požádali o odklad nějak dřív nebo až ten den kdy mělo být očkování?
@klokanka31 vubec nebyl problem, podepsala jsem papir
U nas zadna reakce, jedine na co mely obe deti reakci, byla hexa.