Očkování proti tuberkulóze, nechávali jste děti očkovat?

nikol32
17. črc 2015

Maminky prosím o radu 🙂 dostali jsme doporučení na očkování, nechávali jste děti očkovat? v kolika měsících? slyšela jsem, že ted co jsou vakciny, tak se špatně hojí jizva a děti to špatně snášejí,.... prosím o Vaše zkušenosti 🙂 Moc děkuji

guinea
17. črc 2015

Plošné očkování proti tuberkuloze se zrušilo, protože ta vakcína není moc účinná a nežádoucích účinků bylo tolik, že to uznal i SÚKL. Takže já bych neočkovala.

krystalka
17. črc 2015

My jsme už v porodnici očkování odmítli, s tím, že případně doočkujeme později, měl silnou novorozeneckou žloutenku, tak jsme ho nechtěli tak brzy zatěžovat ještě očkováním.....no a než jsme to doočkovali, tak plošné očkování zrušili a už jsme ho pak nedali....právě z těch důvodů, co píše @guinea ..... ale my celkově moc neočkujeme, syn má jen hexavakcínu a MMR, nic dalšího nepovinného jsme nedávali....

lu777
17. črc 2015

v porodnici jsme odmítli a pak už nedali...

leanna81
17. črc 2015

Já jsem děti taky nedala očkovat proti tuberkulóze a jsem ráda, že tu čtu, že nejsem jediná, protože snad všechny maminky v mém okolí svoje děti očkovat daly, tak si mezi nimi trochu připadám jako "nezodpovědná" matka ☹

smallinka
17. črc 2015

To neočkujte. Oni věděli proč to zrušili. ... je to pouze v případě že někdo z rodiny ji nedávno měl nebo jste byli v zahraničí kde se vyskytuje. To bude vše napsáno v papíře který v porodnici podepíšete 😉

ladyhacek
17. črc 2015

My očkovat necháme - ale až v roce na radu dr - teď ty povinná očkování a pak tu tuberkulozu - asi záleží na vnějších vlivech. Manžel pracuje ve věznice, kde se často objevuje černý kašel, tuberkuloza... takže my očkovat budeme. Ale do roka čas tak uvidíme

ducik
17. črc 2015

Ne, stejně neucinkuje na tuberu, co se tu případně vyskytuje.

lucie_sim
23. črc 2015

Ahoj, já se na očkování proti tuberkulóze ptala paní doktorky a říkala mi že, zaprvé nedoporučuje, protože to není "vůbec nic příjemného a jsou důležitější očkování" a za druhé že poslední rok v ČR nejsou očkovací látky, takže se neočkuje (asi preventivně, ten kdo v porodnici vyplnil, že je rizikový, tak tam se dle mého očkování provádí)

leanna81
24. črc 2015

to stejné mi řekla doktorka taky, ale co jsem slyšela od jiných maminek, tak co doktorka to jiný názor, některé to doporučují, tak si pak vyberte co je správně... holt se musí člověk rozhodnout podle sebe, udělat si svůj názor...

jitka_cv
1. srp 2015

Nám doktor očkování nabídl, protože jsme Kačce nechali dát i nadstandardní očkování. Když jsem si ale přečetla články na netu, tak jsem to odmítla.Vakcína je účinná tak z 50 procent a jsou u toho velké problémy - hnisání vpichu atd.V rizikové skupině nejsme, tak dokud nebude lepší látka, nebo nebude nutnost, tak očkovat nebudeme.

babanci
24. kvě 2019

To bych nedala očkovat nikdy. Oni dobře věděli, proč to zrušili. Náš dětský to ani nedoporučuje.