Zvažujete toto očkování nebo jste dítě nechali naočkovat?
Pokud ano,v kolika měsících Vám to mudr/a povolil/a?
http://www.ceskatelevize.cz/porady/1096902795-s...
"Dětem očkování sice nakopne imunitu, propuknutí nákazy však zabránit stejně nedokáže. Všichni, kdo u nás na jednotce pro tbc leží, jsou očkováni a přesto nemoc dostali." Martina Vašáková, primářka pneumologického oddělení Thomayerovy nemocnice.
@veruska007 z MHD se tbc chytit nedá. Musí být s danou osobou v kontaktu alespoň 5 hodin.
Syna oočkovali v 8 měsících na plicním vloni v Praze. Platila jsem to, nejsme rizikoví. Kolem kamarádky mi říkaly, že je to zbytečné. Ale teď jsem vážně ráda, že to syn má.
Od listopadu 2014 cekame na vakcinu. Volam pravidelne na plicni a odpoved je porad stejna. U prvniho syna jsme taky cekali rok. Vylozene me ta situace rozzuruje. Pravni narok mame a k cemu mi to je, ze?
Jsme riziková skupina, takže bezplatné a druhý syn byl očkován v 1 měsíci 😉
přestože vakcína působí jen na některé kmeny, tak dcerka očkovaná je ... raději aspoň něco, než nic ... nepatříme do rizikové skupiny ... ale člen rodiny pracuje ve zdravotnictví, přijde do kontaktu se zahraničními studenty, kteří až zde u nás procházejí zdravotními testy ... a že tbc mezi nimi je víc než dost. ..... sehnat vakcínu je problém, ale jsem ráda, že jsme to dokázali
To bych nedělala. To už se dávno neočkuje, protože se zjistilo, že je to silná a zřejmě škodící vakcína. V dnešní době se očkují pouze děti, jejich rodiče (a příbuzní) tuberu nedávno měli nebo se pohybovali v cizině, kde se vyskytuje. Já jsem teda posunula i běžné očkování ............a ještě k tomu očkovat TBC - to fakt ne .... Dneska maminy do dětí napíchají kde co aby měly falešný pocit klidu, že nemůžou nic dostat.....a někdy je opak pravdou.
Řešila jsem to s kamarádkou - zdr. sestrou a ta říkala, že co se teď do Evropy hrnou uprchlíci, že nechá obě holky okamžitě očkovat; já jedno dítě očkovaný mám, ale druhý už ne - v létě hodně lítáme do Egypta a do Bulharska k moři, takže až mu doktorka naočkuje na jaře druhou dávku žloutenky, tak se s ní domluvim a půjde i na TBC.
Nás dr. nenaočkovala, nejsme v rizikové skupině. Trochu mi to vadí, jezdíme skoro denně MHD, mezi bezdomovci, Ukrajinci, Uzbeky a podobnými spolucestujícími tuberkulóza koluje ☹. Nejstarší naočkovaná ještě je a jsem klidnější.