Ahoj, vím že na toto téma bude asi odlišný názor každé z vás, ale očkovali byste na rotaviry?
Děkuji
Já to synovi dala, co jsem o tom četla přišlo mi to jako dobra volba.) zatím má teda všechna očkování i nepovinný.)
@saraca Rotaviry jsem nedávala, ostatní nabízené očkování ano.
@saraca Syna jsem nenechávala, kamarádky, co už měly děti mi říkaly, že je to zbytečné, pokud nemá sourozence, který chodí do školky a bude nosit různé choroby. Ale teď nechám, protože syn chodí do školky, tak se bojím, aby domů něco nedotáhl. Ale znám i maminky, co neměly školkového sourozence a nechaly očkovat
Ano, prvního syna i druhého. První je chytl hned první týden školky a teda oproti nám s manželem měl úplně minimální průběh.
Nemám ani u jednoho, starší chodí do školky.
Nedávala jsem, ovšem teď jsem zažila rotaviry z první ruky i s hospitalizací (ne naší) a další děti už je stopro dostanou.
Ano, očkovali jsme.
Syn je ockovan.
Neockovala jsem. Radši budu pár dní s dítětem na infuzich nez riskovat nežádoucí účinky očkování. Děti mám dvě,ani jedno je nemělo. Ockuji,ale s rozmyslem. Na očkování proti rotavirum nevidím žádné benefity vzhledem k rizikům. Průjem přežijeme.
Dceri ne. Synovi pak uz ano, dcera chodi dost do kolektivu (jesle, plavani...).
@ruzova_pastelka ja som takto nedala ockovat prvu dceru, v 10 mesiacoch skoncila na 4 dni v nemocnici na kapackach, takze druha dcera uz ockovanie dostala, aj ked nie je 100%
Proti rotavirům jsem děti očkovat nenechala.
@saraca Staršího syna jsme nedávali. Mladšího syna na doporučení doktorky ano. Ale u nás to rozhodnutí bylo i na základě toho , že zrovna v té době se ve školce kam chodil starsi syn objevily právě rotaviry a pár děti skončilo až v nemocnici. Takže to nejvíce rozhodlo, že jsme ho očkovat nechali.
Ne
@escapelle Jezis to jsem rada, ze se tady objevuji i lucidni zdravotnici 🙏🙏
trochu z jine strany... letos dcera 8let skoncila v nemocnici na kapacce s rotavirem, prisla rychle dehydratace, pobyla si tam 4 dny. Ockovana neni, spolu s ni tam byly dve holky jedna podobny vek, druha 4roky, obe ockovane. Takze je to ais jako si hodit korunou.
Ani jedno dítě. Prostřední rotaviry měl v 15 měsících, nebylo to příjemné, skončil na kapačkách, ale i tak bych neočkovala.
@saraca Syn chytil rotaviry během hospitalizace kvůli bronchitidě v 5m. Průběh měl naštěstí relativně v pohodě, ale i tak jsem litovala před lékařkou a sestrou, že není očkovaný. Ujistily mě, že mívají hospitalizované děti stejně očkované i neockovane, takže nemám čeho litovat. Asi tak. A to jsem jinak pro očkování, děti mají leckteré nepovinné.
my jo. ale mam hodne kamosek co nedaly..no kdyz sem cetla jaky brutal to zpusobuje, tak jsem rada, ze jsme dali.
@saraca nenechala jsem očkovat ani jednu. Negativa převažují pozitiva. Starší rotaviry měla, nebyla to sice procházka růžovou zahradou, ale srovnatelné se střevní chřipkou, která se vyskytuje běžně a nikdo to neřeší.
Prvorozený si tím prošel, takže ten očkovaný nebyl, poté co jsem viděla stav, který mu to způsobila, tak jsem druhorozenou dceru nechala očkovat. No, očkovat, spíš vypít 😁
Ne, nedala.
Na rotaviry bych nechala očkovat chronicky nemocné dítě, u kterého je předpoklad, že bude často v nemocnici, jinak benefit nevidím. Narozdíl od pneumokoků, meningokoků nebo klíšťovky u dospělého.
Děti proti rotavirům očkované nemám, různě závažné střevní virózy se jim/nám nevyhnuly, ovšem původce neznám. Z nepovinných mají žloutenku, klíštovou encefalitidu (školáci, školkačka ne), před pubertou budeme zvažovat meningokoka.
Já je dala protože sestra je nedala a obě děti pak s nimi skončily v nemocnici.
Syna jsem neockovala a dceru taky nemam v planu. Ale kdyby syn uz chodil do skolky, asi bych dceri dala