Očkování proti rotavirům. Šli byste?

saraca
15. zář 2022

Ahoj, vím že na toto téma bude asi odlišný názor každé z vás, ale očkovali byste na rotaviry?
Děkuji

elesse
15. zář 2022

Syna jsem neockovala a dceru taky nemam v planu. Ale kdyby syn uz chodil do skolky, asi bych dceri dala

pampeliska1313
15. zář 2022

Já to synovi dala, co jsem o tom četla přišlo mi to jako dobra volba.) zatím má teda všechna očkování i nepovinný.)

katule1990
15. zář 2022

@saraca Rotaviry jsem nedávala, ostatní nabízené očkování ano.

niliho
15. zář 2022

@saraca Syna jsem nenechávala, kamarádky, co už měly děti mi říkaly, že je to zbytečné, pokud nemá sourozence, který chodí do školky a bude nosit různé choroby. Ale teď nechám, protože syn chodí do školky, tak se bojím, aby domů něco nedotáhl. Ale znám i maminky, co neměly školkového sourozence a nechaly očkovat

pipi_puncocha
15. zář 2022

Ano, prvního syna i druhého. První je chytl hned první týden školky a teda oproti nám s manželem měl úplně minimální průběh.

mourovatakocka
15. zář 2022

Nemám ani u jednoho, starší chodí do školky.

ruzova_pastelka
15. zář 2022

Nedávala jsem, ovšem teď jsem zažila rotaviry z první ruky i s hospitalizací (ne naší) a další děti už je stopro dostanou.

emillyhk
15. zář 2022

Ano, očkovali jsme.

lenickakl
15. zář 2022

Syn je ockovan.

escapelle
15. zář 2022

Neockovala jsem. Radši budu pár dní s dítětem na infuzich nez riskovat nežádoucí účinky očkování. Děti mám dvě,ani jedno je nemělo. Ockuji,ale s rozmyslem. Na očkování proti rotavirum nevidím žádné benefity vzhledem k rizikům. Průjem přežijeme.

jana_zofie
15. zář 2022

Dceri ne. Synovi pak uz ano, dcera chodi dost do kolektivu (jesle, plavani...).

vladienka
15. zář 2022

@ruzova_pastelka ja som takto nedala ockovat prvu dceru, v 10 mesiacoch skoncila na 4 dni v nemocnici na kapackach, takze druha dcera uz ockovanie dostala, aj ked nie je 100%

jaja01k
15. zář 2022

Proti rotavirům jsem děti očkovat nenechala.

martt
15. zář 2022

@saraca Staršího syna jsme nedávali. Mladšího syna na doporučení doktorky ano. Ale u nás to rozhodnutí bylo i na základě toho , že zrovna v té době se ve školce kam chodil starsi syn objevily právě rotaviry a pár děti skončilo až v nemocnici. Takže to nejvíce rozhodlo, že jsme ho očkovat nechali.

martiniquest
15. zář 2022

Ne

martiniquest
15. zář 2022

@escapelle Jezis to jsem rada, ze se tady objevuji i lucidni zdravotnici 🙏🙏

tulikiss
15. zář 2022

trochu z jine strany... letos dcera 8let skoncila v nemocnici na kapacce s rotavirem, prisla rychle dehydratace, pobyla si tam 4 dny. Ockovana neni, spolu s ni tam byly dve holky jedna podobny vek, druha 4roky, obe ockovane. Takze je to ais jako si hodit korunou.

sirinfirst
15. zář 2022

Ani jedno dítě. Prostřední rotaviry měl v 15 měsících, nebylo to příjemné, skončil na kapačkách, ale i tak bych neočkovala.

efa1
15. zář 2022

@saraca Syn chytil rotaviry během hospitalizace kvůli bronchitidě v 5m. Průběh měl naštěstí relativně v pohodě, ale i tak jsem litovala před lékařkou a sestrou, že není očkovaný. Ujistily mě, že mívají hospitalizované děti stejně očkované i neockovane, takže nemám čeho litovat. Asi tak. A to jsem jinak pro očkování, děti mají leckteré nepovinné.

dyechampion
15. zář 2022

my jo. ale mam hodne kamosek co nedaly..no kdyz sem cetla jaky brutal to zpusobuje, tak jsem rada, ze jsme dali.

blondynka400
15. zář 2022

@saraca nenechala jsem očkovat ani jednu. Negativa převažují pozitiva. Starší rotaviry měla, nebyla to sice procházka růžovou zahradou, ale srovnatelné se střevní chřipkou, která se vyskytuje běžně a nikdo to neřeší.

alilali
15. zář 2022

Prvorozený si tím prošel, takže ten očkovaný nebyl, poté co jsem viděla stav, který mu to způsobila, tak jsem druhorozenou dceru nechala očkovat. No, očkovat, spíš vypít 😁

plksv
16. zář 2022

Ne, nedala.

drep
16. zář 2022

Na rotaviry bych nechala očkovat chronicky nemocné dítě, u kterého je předpoklad, že bude často v nemocnici, jinak benefit nevidím. Narozdíl od pneumokoků, meningokoků nebo klíšťovky u dospělého.

jjasmina
16. zář 2022

@saraca neockovala jsem je, jen má navíc meningokok

korin
16. zář 2022

Děti proti rotavirům očkované nemám, různě závažné střevní virózy se jim/nám nevyhnuly, ovšem původce neznám. Z nepovinných mají žloutenku, klíštovou encefalitidu (školáci, školkačka ne), před pubertou budeme zvažovat meningokoka.

srnii
16. zář 2022

Já je dala protože sestra je nedala a obě děti pak s nimi skončily v nemocnici.