Ahoj holky, nechávál někdo z Vás očkovat x meningokokovi, eventuálně v jakém věku a jaké byly následující reakce. Díky
@sthanina ja jesrli muzu taly pak prpsit o imfo. Z ockovani obecne nejsem nadsena a mam k nemu spise negativni postoj, ale tohle mi pripada celkem mozna potrebne. Diky
Já o tom přemýšlím, ale váhám. U nás jsou nejčastější kmeny B a C, a u očkování proti B zatím není info o účinnosti, což je trochu naprd. Ještě si o tom chci něco najít...
@biedronka10 Dám vědět😉
Syna mám naockovaneho a dcera půjde po Novém roce..
My byli na očkování dnes, dostala tu za 1300,- a druhou až jí bude 10 let. Zatím žádné reakce neměla (10 hodin od očkování). Až přijde vakcína B tak také chceme nechat
@kovalcice my už B máme naočkovaný.
@adelinka89 a kolik že to je dávek?
Holky a nechate ockovat B i C?Mne dr.doporucila snad jako jedinou z nepovinneho,ale nejak vaham.
@kovalcice 2 dávky. 1 dávka za 2500,-
@linee očkovali jsem Bexero B a Menveo (tam jsou 4 pismena)
@adelinka89 Já si jen nebyla jistá jestli nejsou 3. Ona tady to B na trhu je těžko k sehnání, tak ještě nevím. Bývá tu tak 3x do roka a hned je pryč.
@kovalcice to jo,asi půl roku jsme na tu vakcínu čekali..
@linee Já asi Nimenrix (tam je A, C, Y a W, samostatně proti C nelze). U toho B pořád váhám, je to nová vakcína (Bexsero) a nemají zatím studie o účinnosti, je tam nějaký specifický mechanismus fungování.
https://www.vakciny.net/AKTUALITY/akt_2015_25.htm
@fallingstars dekuji za info
Mně právě doktorka řekla, že očkování má smysl, pokud se nechá B i C, protože jeden rok se spíše vyskytuje B, jiný rok zase C. Kamarádka nechala jen B, protože je prý u toho nejvyšší riziko úmrtí - ale nezkoumala jsem to. Já jsem si popravdě myslela, že je toto onemocnění nějak hrozně na vzestupu, když se o tom nyní tak hodně mluví a počet případů už je desítky let konstantní ....
Holky, já také nevím zda má smysl očkovat a stále váhám....
Tady doporučují očkovat proti B co nejdříve, protože nejčastěji postižená věková kategorie je 0-11 měsíců...
Kopíruji z jiné diskuze - není to můj text. Ale přijde mi logický 🙂 Je to tedy z roku 2014.
Já bych 3 letému dítěti vakcinu nedával, ty důvody jsou v podstatě 3. meningokokem může onemocnět v podstatě každý, ale fakticky tu máme dvě skupiny jedna je u dětí do 2 let a druhá mezi 10 a 25 rokem života. Vaše dítě nepatří ani do jedné této skupiny a riziko, že dostane men. je proto malé. Tím druhým důvodem je to že ostatní skupiny kromě B se u nás v současné době objevují sporadicky. (NIMENRIX) a skupina B (BEXSERO) u nás dominuje, ale výše uvedená vakcína není prověřená praxí - není nebezpečná, ale zatím se neví jak moc je účinná a jestli to „za ty peníze“ vůbec stojí. Posledním důvodem je perzistence, pokud necháte očkovat svoje dítě dnes, pak než přijde do kritického věku pak protilátky už budou na sestupu protože platnost očkování nebude více než 10 let. Ve výsledku to bude znamenat to, že Vaše dítě absolvuje jedno očkování na víc, které by pokud byste počkala do 10 let již absolvovat nemuselo. Jako fanda očkování, bych svoje dítě očkovat v tomto věku nenechal z důvodu podle mého názoru špatného poměru mezi přínosy a náklady (rizika) tohoto očkování. Naopak bych toto očkování odložil do pozdějšího věku dítěte v tomto případě bych samozřejmě postupně očkoval jak proti men tybu B tak kombinovanou vakcínou ACYW-135.
Berte to prosím jako můj názor, rozhodnutí je samozřejmě na Vás, pokud se rozhodnete pro očkování zvolte si BEXSERO. VZP pokud vím nabízí 2000 kč jako příspěvek prvním 5000 děti co se nechají očkovat oběma dávkami do konce letošního roku. Expertní odhad účinnosti vakciny je okolo 70%.
@kovalcice a jak stare dite prosim mate? Zjisruji od kolika se to ockuje a ci je moznost v o neco starsim veku
Jdeme 10.11. na B (Bexsero), dcera bude mít necelých 5 měsíců. Budeme platit 2800 Kč za jednu dávku, celkem jsou 4. Prý jich mají teď dostatek. Jsem zvědavá na reakci, údajně jsou po tom často teploty, takže doporučují dát dítěti něco už předem, což se mi teda vůbec nelíbí, když tady některé maminky píšou, že to proběhlo v pohodě.
Dcerku jsem nechala očkovat,prvni davka myslim ve 13měsících,dalsi snad po 2mesicich a tu treti dostala az začátkem října.Nebyla chvili k dostani.Cena prvnich dvou 2800 a ted 3170kc.Reakce prvni dve zacervenani jinak v pohode ,za to ted ji bolela dost noha a mela 2 dny teploty.Nicmene necham naockovat i na C.. A nasi pomalu 4 mesicni chci nechat po novem roce také naockovat.
@biedronka10 3 roky
My jsme nechali. Věk už nevím, ale nějak hned, jak to šlo. Reakce žádné, max. začervenání v místě vpichu.