Očkování proti encefalitidě - měly děti reakce?

mrskato
3. únor 2016

Ahoj maminky, mohu se zeptat těch, které nechaly své děti očkovat proti encefalitidě, zda-li měli nějaké reakce?Objednala jsem dcerku na zítra, ale až poté mi došlo, že v sobotu jede s našima na hory. Mám pocit, že snad ani nikdy po žádném očkování neměla reakci. Předem děkuji za odpovědi.

konidana
3. únor 2016

Já byla očkovaná asi v 10 nebo 12 letech reakce jsem neměla. Kolik je dcerce? Svoje děti chci nechat očkovat asi příští nebo přespříští rok.

mrskato
autor
3. únor 2016

My se nechávali s manželem také očkovat před asi 4 lety (máme za sebou už i přeočkování). V prosinci byly dceři 4 roky. V lese trávíme spoustu času, navíc máme zahradu...tak ji chci nechat také naočkovat, je to asi jediné očkování, na kterém opravdu trvám, s klíšťaty nemáme dobré zkušenosti.

konidana
3. únor 2016

@mrskato tak to máme podobné, já chtěla původně naočkovat dcerku co nejdřív , ale pozjišťovala jsem si informace a zatím to radši odkládám. Ale max. do ml.školního věku. Děti prý nemoc zvládnou vesměs dobře. Což mohu potvrdit: dcerka bezprostředně před nástupem do 1.třídy prodělala neuroboreliózu (postihuje mozek velmi podobně jako encefalitida) a po půl roce postupné rekonvalescence byla úplně následků. Proti borelióze očkování stejně není.

konidana
3. únor 2016

@mrskato jinak přeočkování stačí po 3 až 8 letech - já chodím cca po šesti.

mrskato
autor
3. únor 2016

@konidana já vím, byla bych raději pro očkování proti borelioze, ale bohužel to není ☹ sama jsem jí také prošla, ale asi tou obyčejnou, protože mě stačily ATB. To jsem nevěděla, že stačí přeočkování i po 6ti letech, tak příště 🙂 děkuji za info 🙂