Ahoj, zajímalo by mne, zda se tu nenajde někdo, kdo by měl zkušenost s očkováním při antibiotické profylaxi? Syn má hydronefrozu, je mu 1 rok, zatím očkování stále odkládám. Musí dle nefroložky stále brát sníženou dávku antibiotik, kvůli riziku infekce močových cest. Výhledově min. ještě půl roku, možná déle. Přesto nám očkování doporučují a naléhají... Tak mne zajímá, jestli máte někdo podobnou zkušenost. Jestli jste očkovali a neměli nežádoucí reakce, nebo naopak??
Ano, urcite pod clonou atb.
A jak to vnimas ty? Chces ockovat? Pokud ano, poradila bych se s Petrasem, ten neradi jak fanatik.
Dekuju za odpovedi. Me se do toho ockovani s antibiotiky moc nechce. Nemam z toho dobry pocit. Ale uplne neockovat taky nechci. Proto me zajimaji i zkusenosti ostatnich. Aby mi to pomohlo, se rozhodnout. Toho Petrase zkusim.
Jinak pisete, ze je lepsi s ATB. Ted nedavno jsem mluvila s maminkou, a ty meli po hexe tezky zanet ledvin. Ale maj reflux, my teda ne... Takze to taky neni jista zaruka.
@psya je to ted jako prevence. Na urologii se chystame ted v kvetnu. Tak to tam jeste proberem. Co se tyka nefrolozky. Ta doporucovala ockovani i v dobe, kdy mel syn mesic co mesic po operaci pseudomonadu v moci. Coz vzdy melo za nasledek tyden lecby plnou davkou ATB. V te dobe jsem ockovat rozhodne nechtela..
@sapormellis napiš pak, co Ti poradil Petráš. Řeším teď něco podobného. Malý má taky hydronefrozu a ATB jen preventivně. Doktorka chce očkovat.
@petaov omlouvam se, ze jsem nenapsala driv. Byla jsem dost zaneprazdnena. Petras radil ockovat. Pry se neni treba obavat neg.ucinku a ucinnost vakciny atb nesnizuji. Presto neockuji. Podle urologa tretina deti, s diagnozou jakou ma syn, prodela do 18 let selhani ledvin. Tak se musim ptat proc? Ale na to mi nikdo odpoved neda, ani na to zda v tom ockovani nehraje roli. Takze syn ockovany neni, a nejspis ani nebude...
Určitě podáváte probiotika a zrovna u hexy bych naočkovala pod clonou ATB. MMR bych rozhodně odložila.
@sapormellis díky za reakci. Já taky očkovat nenechám. Můj nefrolog řekl, že je to blbost a rozhodně horší pro tělo, takže s ATB zakázal očkovat. Nechala jsem si to od něj napsat na papír pro tu naši očkovací doktorku, protože ta mě do toho pořád nutí.
Tak to mate dobreho nefrologa. 🙂 Myslim, ze kdyz ockovat tak opravdu radsi az bez Atb, ovsem jediny doktor ktery mi to potvrdil, byl homeopat. Nam nefrolozka doporucovala ockovani i v dobe, kdy mel syn furt infekce -mesic co mesic. A k tomu mel jeste po Atb ekzem. Proste co doktor, to nazor... Jinak homeopatka nam doporucila neco na ledviny a taky na procisteni jater, prave proto aby se zbavil tech skodlivin z Atb.
Tak vam drzim palce, at je maly v poradku 😉