Očkování při užívání antibiotik

sapormellis
2. kvě 2017

Ahoj, zajímalo by mne, zda se tu nenajde někdo, kdo by měl zkušenost s očkováním při antibiotické profylaxi? Syn má hydronefrozu, je mu 1 rok, zatím očkování stále odkládám. Musí dle nefroložky stále brát sníženou dávku antibiotik, kvůli riziku infekce močových cest. Výhledově min. ještě půl roku, možná déle. Přesto nám očkování doporučují a naléhají... Tak mne zajímá, jestli máte někdo podobnou zkušenost. Jestli jste očkovali a neměli nežádoucí reakce, nebo naopak??

psya
Autor odpověď smazal
Zobraz
slunickova123
3. kvě 2017

Ano, urcite pod clonou atb.

panickatlamicka
3. kvě 2017

A jak to vnimas ty? Chces ockovat? Pokud ano, poradila bych se s Petrasem, ten neradi jak fanatik.

sapormellis
autor
4. kvě 2017

Dekuju za odpovedi. Me se do toho ockovani s antibiotiky moc nechce. Nemam z toho dobry pocit. Ale uplne neockovat taky nechci. Proto me zajimaji i zkusenosti ostatnich. Aby mi to pomohlo, se rozhodnout. Toho Petrase zkusim.
Jinak pisete, ze je lepsi s ATB. Ted nedavno jsem mluvila s maminkou, a ty meli po hexe tezky zanet ledvin. Ale maj reflux, my teda ne... Takze to taky neni jista zaruka.

psya
Autor odpověď smazal
Zobraz
sapormellis
autor
4. kvě 2017

@psya je to ted jako prevence. Na urologii se chystame ted v kvetnu. Tak to tam jeste proberem. Co se tyka nefrolozky. Ta doporucovala ockovani i v dobe, kdy mel syn mesic co mesic po operaci pseudomonadu v moci. Coz vzdy melo za nasledek tyden lecby plnou davkou ATB. V te dobe jsem ockovat rozhodne nechtela..

petaov
30. čer 2017

@sapormellis napiš pak, co Ti poradil Petráš. Řeším teď něco podobného. Malý má taky hydronefrozu a ATB jen preventivně. Doktorka chce očkovat.

sapormellis
autor
21. srp 2017

@petaov omlouvam se, ze jsem nenapsala driv. Byla jsem dost zaneprazdnena. Petras radil ockovat. Pry se neni treba obavat neg.ucinku a ucinnost vakciny atb nesnizuji. Presto neockuji. Podle urologa tretina deti, s diagnozou jakou ma syn, prodela do 18 let selhani ledvin. Tak se musim ptat proc? Ale na to mi nikdo odpoved neda, ani na to zda v tom ockovani nehraje roli. Takze syn ockovany neni, a nejspis ani nebude...

verinikki
21. srp 2017

Určitě podáváte probiotika a zrovna u hexy bych naočkovala pod clonou ATB. MMR bych rozhodně odložila.

petaov
22. srp 2017

@sapormellis díky za reakci. Já taky očkovat nenechám. Můj nefrolog řekl, že je to blbost a rozhodně horší pro tělo, takže s ATB zakázal očkovat. Nechala jsem si to od něj napsat na papír pro tu naši očkovací doktorku, protože ta mě do toho pořád nutí.

sapormellis
autor
22. srp 2017

Tak to mate dobreho nefrologa. 🙂 Myslim, ze kdyz ockovat tak opravdu radsi az bez Atb, ovsem jediny doktor ktery mi to potvrdil, byl homeopat. Nam nefrolozka doporucovala ockovani i v dobe, kdy mel syn furt infekce -mesic co mesic. A k tomu mel jeste po Atb ekzem. Proste co doktor, to nazor... Jinak homeopatka nam doporucila neco na ledviny a taky na procisteni jater, prave proto aby se zbavil tech skodlivin z Atb.
Tak vam drzim palce, at je maly v poradku 😉