Očkování při covid. Šli byste s dítětem?

petulkapk
27. led 2021

Ahoj/Dobrý den,

Chci se zeptat, nechali by jste dítě očkovat po prodělání covidu, respektive třeba v době , kdy dítě ještě pořád covid může mít? Děkuji (máme jít v pátek na bexsero a to nám akorát končí karanténa-dr. to nezrušila)

aneta_v
27. led 2021

@petulkapk já teda ne. Očkování je zásah do imunitního systému a pokud třeba ještě po Covidu není úplně ok, mohl by to být problém

orisek56
27. led 2021

V žádný případě. Minimálně dva měsíce mě k tomu neukeca.

verysucha
27. led 2021

V žádném případě!

mamikry
27. led 2021

@petulkapk Ne, nenechala. Pokud ma prokazany covid, dostala imunita uz tak zabrat. Nam doktorka nedala vakcinu ani pri ryme nebo kasli, natoz pri tomhle svinstvu.

areh
27. led 2021

@petulkapk nás se doktorka před očkováním i ptala, jestli nebyl s někým v kontaktu

orisek56
27. led 2021

@areh to nás taky a bylo to k hounu. Holky dostali Nimenrix a taky jsme si odtamtud toho covida dotáhli. A mám k tomu čím dál víc indicií. A od té doby mám svet vzhůru nohama.

adelka951
27. led 2021

Ne, v žádném případě.

jana_zofie
27. led 2021

Ne. A poradne bych si procetla, jak dlouho s dalsim cekat. Ale jak psaly holky vyse, ty dva mesice klidne. Jak jsem velky zastance ockovani, i tech nepovinnych, s timhle opatrne, fakt.

nikoulinka
27. led 2021

Nemám přímo zkušenost s Covidem. Ale moje mudr mě před každým pozváním na očko důrazně upozorňuje na to, děti musí být minimálně 2 týdny v 100% stavu. Ani rýma, nic. Nešla bych... A to nejsem žádná "bio" matka.

martiniquest
27. led 2021

V zadnem pripade a zadny rozumny pediatr to ani neudela

pexi
27. led 2021

Obecně jsem pro očkování. Ale i dle doktorky by dítě mělo být zdravé a ne hned po nemoci. Po běžné rýmě (bez teplot) nám říkala stačí i par dní, po větší nemoci 2 týdny.

amazonkajanik
27. led 2021

@petulkapk rozhodně bych nešla. I když jsem doktorovi řekla,že je syn v pořádku,stejně ho zkontroloval,poslechl a pak teprve přešel k očkování. Jen jednou měl slabou rýmu,akorát na podzim a to druhou dávku bexsera dostal, páč mu teklo z nosu jen při přechodu ze zimy do tepla

marti89
27. led 2021

Rozhodně ne, pokud není dítě zcela zdrávo a má i jen drobné projevy oslabené imunity (ekzém třeba), tak mi k očkování nikdo nedonutí..

nazka
27. led 2021

Tak tady nejde jen o covid, ale obecně po nemoci má být odstup očkování. Minimálně 14 dní, aby bylo dítě zdravé. Záleží na nemoci, průběhu. U covidu, co nikdo pořádně neví, co dělá, bych počkala déle.

sajul
27. led 2021

Po covidu určitě ne, to bych počkala minimálně půl roku, jako u neštovic. Ještě když teď začínají mluvit o tom, že děti mívají sice lehký průběh, ale můžou mít pak ten postcovidový syndrom, nebo jak to označili.

lida9
27. led 2021

no ale zakladatelka pise o KARANTENE, ne primo, ze probehl covid u ditete... takze pokud je jen v karantene a nemoc neprobehla, pak klidne bych ockovala. pokud nemoc (jakakoliv) probehla, tak lekar ockovat nebude...

agnes_123
27. led 2021

Nám to doktorka odložila na 3 měsíce po covidu

miki19
27. led 2021

Ne, neočkovala bych. Počkat cca ty 2 týdny. Dítě musí být zcela zdravé.

verysucha
27. led 2021

@lida9 píše po prodělání covidu 🧐

surikata131
27. led 2021

@lida9 dcera měla taky “jen” karanténu, na testech nebyla, příznaky neměla. My s manželem oba pozitivní. Pediatr nám plánovanou hexu stejně odložil cca o měsíc. Myslím si, že není kam spěchat, většinou i u přeočkování je nějaké časové okno, málokdy je potřeba to naočkovat teď hned. Počkala bych minimálně 14 dní i déle...

priefi
27. led 2021

@petulkapk ani náhodou, už jen s ohledem na ten syndrom u dětí, co může být i měsíc po Covidu.

petulkapk
autor
28. led 2021

@lida9 mám to takové složitější. Dcera 4r je už měsíc doma s kampilobakterii(to je ve sřevech). Malý byl zrovna po očkování, když se u mě objevil covid. Začal mít prujmy a teploty v kuse 4dny. Dr. mi sdelila, ze po očko to není, že má covid asi taky nebo to chytil od malé. Ale nevím, zda to mohl chytit od ní až po měsíci, co už to má. Tak to přikládám tomu covidu. Zítra mi končí karanténa, tak jdu s obema detma na testy. Ale dr rikala, ze ho rovnou naockuje na bexsero. Mě se do toho nechce, ale nechci jako lajk hned fušovat někomu do řemesla. Každopadne kdyz to tu ctu, budu si stat za svym a ockovat nebudu.

lida9
28. led 2021

@petulkapk pokudnsi myslis, ze prodelal nemoc treba i covid, tak kasli na doktorku, proste to posun... oni snad maji prachy za ockovani nebo nevim proc na vsechno tak spechaji! at je lepe!