Maminky, jak jste na tom s očkováním? Očkujete děti, nebo ne? Pokud ne, jak jste to vyřešily a obhájily? Očkujete sebe například proti chřipce? .....U nás doma na toto téma probíhá živá diskuze a já sama si nejsem jistá, jak na očkování pohlížet. Zda převažují plusy, nebo mínusy. Pojďme si vzájemně poradit.
Na MK jsou skupiny Očkování/neočkování, Povinné očkování a jeho smysl a Nesouhlas s povinným očkováním, všechy jsou docela živé. My už neočkujeme nic (malá má 3x Infarix hexa a hluboce toho lituju, bylo to víc, než bylo pro ni vhodné).
jak píše
@katyxq je tu plno skupin o očkování/neočkování, plno diskusí, zkus si to projít. K otázce - nic navíc neočkuji.
@mafeska jen se zeptám píšeš že jsi dala navíc synflorix a rotarix ono u malinkých dětí jde dát ještě něco navíc - já myslím že když jsi dala povinné plus tohle obojí navíc že už ani víc navíc snad nejde
na Fb je skupina očkování a jiné masakry, doporučuji. V případě neočkovat se tam nachází i hromada dokumentů, které předložit DR., poradí při problémech apod. Já jsem v začátku těhotenství, o očkování se zajímám cca rok a jsem už delší dobu rozhodnutá 100% neočkovat v každém případě.. Sama se očkovat již nenechávám a všech předchozích (uskutečněných v mém dětství a dospívání) lituji. Neočkuji již ani psa..
@silvapokorna malé je 14 měsíců a očkujeme povinná očkování a navíc má Prevenar. Akorát chci odložit na jaro Priorix (spalničky, zarděnky, příušnice), protože na podzim bývají virozy, tak aby se jí to něčím nesešlo. Já sama jsem navíc očkovaná proti hepatitidě A a B (proti B jako zdravotník povinně). Chřipku neočkuji a ani nehodlám. Osobně si myslím, že by se povinná očkování očkovat měla a neočkovat jen ze závažných důvodů jako je třeba porucha imunity u dítěte, nebo nějaká závažná nemoc.
@mispula19 ahoj, prosím tě, dala bys mi link na tu diskuzi na FB? nebo podle čeho hledat právě tu, kterou doporučuješ? děkuji
@mafeska ne jen že píšeš že jsi dala jen to povinné a k tomu rotarix a synflorix, nic víc. Tak jen mě zarazilo to slovo nic víc .... ale to je snad všechno co jde dát ne? ono toho už ani více u tak malých dětí dát nejde .... 😉 Možná to napíšu ještě více polopatě dle mého jsi dala dítku maximální množství vakcín které v tom věku jde dát. Já neříkám zda je to dobře či špatně, to je každého věc co dá či ne, jen tě informuji že víc už toho ani dát nešlo.
já dala jen povinné+ synflorix, nic víc
Ja taky tak povinné a Synflorix. Ty nemoci stej e tak rychle mutuji,že jsou dětem potom v kolektivu stejně na nic. Ať si tělo dělá protilátky pekne samo aspoň má dítě lepší imunitní systém....
Moje dcera dostala hexu + prevenar. Po poslední příšerné reakci jsme se rozhodli ujž neočkovat. PRiorix nemá a mít nikdy nebude.
Syn je plně neočkovaný, až příliš se bojím toho, co se může stát, když mu tu vakcínu dám. Stále mám před očima apatickou ležící dceru. Obhájila jsem si to celkem nromálně, prostě jsem lékařce oznámila svoje stanovisko, ona nás naštěstí respektuje, ale potvrzení pro školku mu nedá. On je navíc alergik na BKM, takže se té vakcíny bojíme o to víc.
My očkovali 3x Hexu a 3x Prevenar, od 3. měsíce. Trvala jsem na rozložení, takže mezi jednotlivými očkování bylo 14 dní. Naprosto vše v pohodě. Budeme pokračovat v povinných a z nepovinných dáme v roce proti meningitidě a ve 14 proti rakovině děl. čípku.
Maminky, nemáte strach neočkovat Hexu ve 3 měsících, když teď ve zprávách říkali, že se enormě rozšířil v Česku černý kašel? Že výskyt, je 3x větší než minulý rok - a to prý byl minulý rok extrém??? Viz článek na webu Novy...? My máme odklad, ale tahle zpráva mě docela znepokojila.
Očkuji s rozumem a čtu si informace a diskutuji s doktorkou ... nedávám nic bezhlavě. Tady s těmi skupinkami opatrně, některé matky tu dost ostře prosazují svoje (zejména ty neočkovací, nic proti nim), tak spoléhej spíš na svůj rozum a intuici, člověk tu pak může lehce sklouznout k názoru někoho jiného.
Povinné jsme absolvovali všechny, nepovinné jen Prevenar. Bez problémů a nelituji.
To se sice šíří, ale i přesto, že t=měř všichni jsou proti němu očkovaní. Zvláštní...
Jinak my máme jen Hexu, nic víc a nic ani dávat už nebudem.
@bunny123 uff, prosim prosim, pro dobro dcery si nastuduj, co dela vakcina proti rakovine del. cipku.. Kazdopadne doufam, ze ji za par let zrusi, vzhledem k nu..
@lenule01 muj plne ockovany syn ma protilatky nulove.. dokonce u testu na čk delali dva ruzne, aby meli jistotu.. zaskrt ma taky nulovy a tetanus ma minimalni hodnotu.. - a ac je nase dr. ockovaci (resp. ocko s rozumem, nepovinne nikdy nenabidla), tak priznala, ze pokud rodice detem zaplati testy na protilatky, vychazi to v podstate stejne jako u nas.. Vetsina ma nulove protilatky, pripadne minimalni hladinu, ktera ani nechrani..
neočkujeme,došli jsme k tomu po delší době ale pochyby v tento "zázrak" byly od jakživa,první syn má TBC a hexy zbytek ne,proč?Negativa převyšují výhody,mnohé nemoci lze dobře léčit,netřeba proto volit očkování které je rizkovější,třeba u MMR kde jde o živou vakcínu,vadí mi taky píchání nemocí naráz a podobně,zkrátka nevidím výhody,stále výdám očkované děti s imunitou v prčičích,očkované děti s černým kašlem a podobně,navíc očkování je jedna věc,další ,zda imunit zareaguje a dítě je skutečně imuní,navíc imunita není ceoživotní,ideálně do 25 let,ale málo kdy tomu tak je.
Očkování dospělých je úplny extrem,neznám nikoho kdo si dal očko proti chřipce a neproklínal se,rozhozený systém a neustále se vracející nemoci,tyhle vakcíny ,jako chřipka,děložní čípel,rotaviry pneumokoky,to jsou rychlokvašky ana busuuines a testované napochodu na lidech,všechny nové vakcíny.
@bunny123 proti rakovině děložního čípku radím nastuodovat,můžete své dceři velice ublížit,s vakcínou se to nemá jak vidíte na letáčcích
@lenule01 nemáme,je nová vakcína černého kašle,ta je nefunkční,navíc po očkování to děti roznáší,proto ten náhlý výskyt černéhé kašle.Není to z mé hlavy,je z článku Mudr Elekové
@evaviki vakcína proti rakovině děložního čípku,zabíjí a to ve velkém,nebo mrzačí děvčata,navíc jsme jediná na hlavu padlá země kde se očkují dívky,všude ve světě kde se toto očkuje se očkují chlapci oni totiž šíří virus který napadá děložní čípek a rakovinu u ženy vyvolává
Děti mají základní očkování Hexou + Prevenar 13. Priorix byl u staršího peklem( půl roku hrůzy a strachu), u mladší bude nejdřív ve dvou letech, podepíšeme negativní revers. U dospělých navíc klíšťová encefalitida a uvažuju u všech nad Bexserem... U dalších vakcín podle mě převažují negativa nad pozitivy
Dcera ma vsechno povinne plus navic prevenar, tuberkulozu a zloutenku A, jediny co snasela spatne byla druha davka hexy, mela jeden den horecku, ale to se obcas stava, radsi dite chranim, nez aby nekde chytila neco, co se pak dlouho a tezko leci....
@tajemna30 takze jeste je zloutenka A a tuberkuloza 🙂 a myslim, ze to Acko muzou deti chytnout daleko casteji nez zloutenku B
@saminomimino to asi nepatrilo mne, ne? 🙂 Prave proto, ze tu vakcinu povazuji za mega hnus, jsem psala, ze prosim bunny, at si prostuduje, co to ma za nezadouci ucinky.. a ze doufam, ze ji zrusi..
@tara85 děkuji moc za doplnění, miminkům žloutenku A mě ani nenapadlo očkovat. Ale více se do této diskuse zapojovat nechci. Kdo chce at očkuje naprosto vše co je na trhu, když je přesvědčen že to dítě nemůže přes očkování chytnout, kdo nechce at neočkuje.
Jen poznámka k černému kašli loni ho měl syn známých samozřejmě očkovaný.
@evaviki áá špatně čtu,omlouvám se!
Tyto odkazy mluví za vše:
https://www.modrykonik.sk/forum/ideme-ockovat/a...
http://www.dlouhacesta.cz/cz/leve-menu/nase-det...
Ano, jsou to nejhorší možné scénáře a dokud před nimi budem zavírat oči a budem tvrdit "může se to stát", nikdo nedonutí výrobce vyrábět skutečně bezpečné a účinné vakcíny, u kterých by nebylo potřeba je odmítat.
jen aby se tady nesešly očkující a neočkující a nevjely si do vlasů.. 🙂
jinak k tématu, u dcery dodržuju povinná a z nepovinných jsem zatím dala synflorix a rotarix. Nic víc 🙂