Dobrý den, ráda bych se informovala ohledně očkování MMR.Doktorka říká,že by jsme měli přijít naočkovat druhou dávku MMR ve 3letech.Už jen Proto,že to teď řádí jak uvádějí média.Copak jí první dávka neochrání stejně jako kdyby už měla za sebou obě?..Myslela jsem, že se druhou dávkou jen prodlouží délka ochrany.A jak to vlastně je s intervalem mezi první a druhou dávkou?...Kdy je "nejlepší"naočkovat druhou dávku, pokud mám na výběr?...Nechci ji zbytečně zatěžovat organismus když je ještě takhle malá..
Tak to je teda zajímavé, nás doktorka žene na 2.MMR teď ve 4 letech, že to musí být po roce, tak nevím kde to vyčetla. No ona je taková dost nepružná a nerada diskutuje, má ráda "poslušné rodiče", asi půjdeme jinam...
Podepsala jsem u naší lékařky papír, že dětem nechám naočkovat druhou dávku v 7 letech. Nebyl s tím problém. Vždyť na Slovensku se druhá dávka oficiálně očkuje taky v 7 nebo dokonce až v 9 letech (teď si nejsem jistá).
Tak dceři budou 3 roky v září a v červnu jde teprve na první, takže si myslim,že je to opravdu jedno,pokud doktor netlačí
Dobrý den, rozmezí MMR není pevně stanoveno. Ve vládě se má projednávat aplikace druhé dávky kolem 7roku, Záleží asi i na Dr., protože naše doktorka třeba řekla že s druhou dávkou MMR počkáme až do školního věku, pak by měla být právě posunuta délka působení vakcíny. dcerce je 5let. A to že to řádí není argument, to vám očkování stejně nezaručí že pak dítě danou nemoc nechytne. 🙂