Dobrý den, japak to je s očkováním MMR? malá má 13. měsíců měla by jít v 15. měsících ale to jí dát nechci protože je léto. Už takhle má vždycky vysoké teploty. Dala jsem ji na 18. měsíc a te to dilema. Co když ji bude růst zoubek nebo bude mít rýmu? To mě jako zavřou nebo co? když odmítnu kvůli stavu dítěte očkování? 😲 🙄
zatím nemá určenou horní hranici, takže klidně dítě můžeš naočkovat první dávkou v 17ti letech ( pokud nepotřeuješ potvrzení do státní školky)
a i kdyby byla novela svchálená, tak na žádost klidně odsud těsně před školku a nic se nestane 🙂
My máme téměř 20 měsíců a očkovat teď určitě nebudu. Nejdříve asi před tou školkou, pokud vůbec... Ještě čekáme na 3.dávku Pediacelu tak bysme ani nemohly to MMR naštěstí. Do této se mě vůbec nechce, je to živá vakcína a kdoví co ještě...
zadna novela zatim neprosla, porad se o ni mluvi a tam by mela byt hranice do kdy naockovat prvni davku, ale zatim neni nic schvaleno. Elisce jsem ji odlozila do dvou let, ale od zari nebyla zdrava dele nez 2 tydny a tak stale nema.
Zatim nema naockovano, zatim sem to odlozila na neurcito po 2roce... zatim nic nepodepisovala, asi dr vzpomene podepisu papir, ze nechci, poucena a tak dal... zavřít nas nemuzou 🙂
Dobrý den,já jsem dceru nechala naočkovat zatím jednou dávkou nyní před školkou,kvůli přihlášce.Nebyl s tím žádný problém odložení,navíc MMR nemá horní hranici,kdy musí být naočkováno 🙂