Ahoj, zajímají mě vaše zkušenosti s nežádoucími účinky po očkování MMR. Prosím dejte "lajk" k nejlepe odpovídající odpovědi. Zajímá mě taková menší statistika ciste pro osobní účely. Dekuji...
Drobné nežádoucí účinky (teplota, mírná vyrážka,...)
Větší nežádoucí účinky (vysoká horečka, průjem,...)
Těžké nezadouci účinky (porucha řeči, hybnosti, autismus...)
Zarudnuti a maly otok v miste vpichu beru jako ,,zadne nežádoucí účinky,, ok? Nebo jsou to dle Vas ,,drobné,,?
Mě měla malá horečku, pet hodin v kuse plakala. 100% to bylo po MMR, jindy to nikdy nedělala.. dva dny se mi zdála taková mimo, otok v místě vpichu. Syn neměl vůbec žádné NÚ.
https://www.idnes.cz/technet/veda/mmr-vakcina-o... tady je to hezký vysvetlene
U nás 14dnu úplně jiné dítě, vriskot ve dne v noci, nevěděli jsme, jak ji uklidnit, poté 40 horečky asi tři dny a konečně klid.... nevim, jestli dame druhou dávku po těchto zkušenostech
U nas prcek mel zvysenou teplotu a na nejakou dobu prestal mluvit a byl podrazdenejsi, prestal treba rikat mama, tata (zacinal dost pekne mluvit a naraz to prestalo), jakoby se vratil ve vyvoji. Kdovi, cim to bylo, ale bylo to kratsi dobu po ockovani mmr.
Tak já jsem přesně ten člověk, který říká, dokud to nezažiji na vlastní kůži, neuvěřím. Vždy jsem si říkala, že když někdo spojoval vývojové vady a očkování, že to je jedna paní povídala a chce být zajímavá. Ale pak jsem zažila u kamarádky dcerky, že po očkování MMR (záměrně nepíši díky očkování) se ze zcela zdravého dítětě, které mluvilo, bylo veselé, hravé, komunikativní, stalo dítě, které si žije ve svém světe. Při mé hodinové návštěvě se 2x pokaká, absolutně nekomunikuje a hraje si izolovaně. Nyní ve 4 letech nastoupila malá do speciální školky s asistentem, protože i ze soukromé ji předtím vyřadili. Takže od té doby na to mám jiný názor....
Můj syn byl po odjezdu od pediatričky mimořádně plačtivý. Musela jsem zastavit a snažila jsem se ho uklidnit, nenechal se. Přestal plakat až za dalších asi 10 minut, jela jsem tedy nakoupit. Usnul mi v nákupním vozíku, on, který vždy velice špatně usínal, budil ho sebemenší šelest i světlo, usnul uprostřed Lidlu. Přičítala bych to jasně té vakcíně. ALE my jsme se tehdy s paní doktorkou dohodly, že ji NEPODÁME. Očkování jsme odložily. Pokud by tehdy MMR dostal, nikdo by mi nevymluvil, že to byla reakce na očkování. Nikdy předtím ani potom se takto nechoval. Chápu proto maminky, které to takto vidí stejně.
Spalničky jsou nemoc, na které malé děti mohou umřít. Já osobně mám větší strach z nemocí než z nežádoucích účinků (ty mohou být také strašné, ale statisticky jich je méně).
Btw. když potom MMR dostal, absolutně žádnou reakci neměl.
Děkuji vsem za reakce, vyšel z toho zajímavý výsledek, lepší než pročítat x stránkové diskuze🙂...
Jedna dcera byla bez reakce, druhá měla vysoké teploty, tak jsem zaškrtla oboje 🙂 Strašně jsem se toho bála, ale nakonec mnohem horší reakci jsem zaznamenala u hexy..... A dávala jsem co nejdéle až před třetím rokem.
Škoda že do ankety nelze nějak jednoduše zařadit věk. Zajímalo by mě jestli je nějaká korelace mezi nežádoucími účinky a věkem - jestli klesaji kdyz je dítě starší atp
Jinak u dvou starších dětí jsem nezaznamenala vůbec žádny NU. Očkování v roce a půl. Nedá se dát 2x lajk tak si udelej +1 k žádným NU ;)
@dendy26 poruchy autistického spektra se v současné době z 50% přisuzují geneticky podmíněné poruše, dále prodělané infekci,lékům atd. To, jak organismus metabolizuje chemické látky (nejen očkování, ale i třeba léky), stres, je také ovlivněné genetikou. O příčinách vzniku autismu se jen spekuluje a to pořád, ani se neví, proč ho mají 4x více chlapečci než holčičky. Studii o tom, že autismus způsobuje vakcína MMR vydal prof. Wakefield, bohužel na malém vzorku dětí a tak to působilo zkresleně (některá data i vynechal) a tato studie byla prohlášena za lživou. Avšak když si pročteš různé diskuze a studie ze zahraničí, nikde není napsané, že MMR vakcína se 100% jistou je naprosto bezpečná. Protože zatím nikdo neví, jestli její chemické složení více neovlivňuje jedince, který má genetickou predispozici k různým nemocem (a to nejen autismus). Výrok, že MMR s určitostí způsobuje autismus pravdivý není, ale výrok, že MMR vakcína je naprosto bezpečná, pravdivý taky není.
@alcar je těžké soudit, ale miminko mělo špatnou imunitu, zpomalený vývoj. z článku je zřejmé že to nebylo zcela zdravé dítě a přesto jej nechali očkovat na MMR. možná kdyby jej očkovali na něco jiného tak se to stane taky. nepřizuzovala bych to MMR. chápu že pro rodiče je to něco strašného co si nikdo nedokáže představit ale dokud jsem měla pochyby nebo byla dcerka jen trošku nachlazená tak jsem očkovat nenechala.čekala jsem až byla několik měsíců zdravá a pak nechala očkovat a bez žádoucích účinků. a to stejné autismus a MMR, nikdy nebyl prokázán ani jeden případ že by očkování mělo spojitost s autismem
@modrykonik147 Protože doktoři jakékoliv souvislosti s očkováním odmítají, nejde jen o autismus, ale i jiné zdravotní komplikace, nabouralo by to jejich paradigma, potřebují jen splnit statistiky a ostatní je většinou nezajímá bohužel.
U dcery vzdy po ockovani par dni neklid vetsi ci mensi otok, horsi reakce byly na hexu nez na MMR (schema ockovani mela posunute z duvodu neurologickych obtizi, ockovana az po svoleni neurologa a fyzioterapeutky), syn je flegmatik pokud dostane mlicko od maminky je mu vsechno fuk, takze i ty drobne neprijemnosti po ockovani jako by nebyly
Absolutně žádné, ale očkovali jsme po odkladu v 15 měsících
Je treba si uvedomit ze to neni 100% bezpecne, vzdy se najde na jakykoliv lek skupina lidi, jenz na nej bude reagovat vice nebo jinak nez vetsina, u antibiotik co jsem dostala pri druhem tehotenstvi pri zanetu prudusek byli krome jinych uvedeny nezadouci ucineky selhani jater, ledvin, smrt, sice v nepatrnych procentech a to vas s mimcemv brisku moc neuklidni), u leku na zvyseni imunitni odpovedi tela co dcera letos dostala taky byl slusnej seznam co by se mohlo stat, a samozrejme ze i priorix ma seznam nezadoucich ucinku (to ze to nekteri prakticti lekari berou na lehkou vahu je dalsi vec) nase dr vzdy raci odlozi kdyz si ona nebo rodic neni jisty ze ockovat ted po tehle lekach, nemoci, ci v pripade nasem kdy bylo odlozeno ockovani kvuli zpomalenemu vyvoji
@modrykonik147 tak ona to tam pani dostatecne vysvetlila. Nelze to vyvratit, ale ani potvrdit. Kazdopadne souvislost s ockovanim to jiste melo uz podle toho prubehu. Bez toho ockovani by k tomu treba vubec nedoslo.
Ale jen pro poradek...ja ockuji, ale s odkladem a nechci tady rozjitrit diskuzi na tema jo nebo ne. Ale za me by bylo dobre, aby rodice byli informováni o vsech moznych rizicich, aby nebyly lekari bagatelizovany a zatajovany nezadouci ucinky a aby ockovani neprobihalo stylem...vase dite melo vcera 15 mes, tak dnes naockujem a ani tem rodicum vlastne nereknem cim...proste ocko a vic vas nemusi zajimat.
horečka a 4 týdny trvající průjem. Nejhorší dva měsíce, z veselý živý holky byla matoha co ji nic nebaví. O tom kolik zhubla ani nemluvím.
Zajímalo by mě, kolik dospělých lidí se nechalo přeočkovat, když cílem je kolektivní imunita. Až potom bych dávala tuto vakcínu dětem. Podle mě je to chybně nastavený systém. Jinak u nás reakce dítěte žádná, paradoxně reakce na MMR u dospělého byla daleko horší.
Žádné nežádoucí ucinky