Očkování MMR. Máte někdo špatné zkušenosti?

9radka9
21. kvě 2022

Ahoj, mělo by nás čekat první MMR, no nadšená nejsem, ještě to promyšlím, stalo se Vám někomu, že hexa v pohodě a po MMR nějaké vážné až dlouhodobé zdravotní problémy? Děkuji

te_reza
21. kvě 2022

Holka dostala do týdne průjmy a zvracela. Dávala se dokupy tři měsíce. Z očkování to samozřejmě nebylo, dětská s odstupem řekla, že ji druhou dávku zatím dávat nebude. Možná vůbec. V životě jsem se o ni tak nebála, byla jak hadrová panenka.

aselluska
21. kvě 2022

@9radka9 úplně ne tak vážný, ale opět se hodně rozjel atopický exem/kvasinka. Pořád jsem odkládala co to šlo. Naléhala na doktorku, ať jste počkáme. No bohužel jsem při vymizení všech fleků podlehla a jsme na tom ještě hůř. Může to znít jako banalita. Oproti příspěvku výš i je, ale kdo se v plácal, tak ví.

anet_98
21. kvě 2022

My jsme byli úplně bez reakce

andrea93133
21. kvě 2022

U nás už udělala paseku hexa (na první jsme byli ve 4 měsících) - regrese ve vývoji, 40 horečky, MĚSÍC neustálého pláče, rozjezd atopického ekzému- dle bývalé mudr to z očkování nebylo 🤮 po dalších dávkách měla 40 horečky, slabost, velká únava, protivnost, zhoršení ekzému.. v úterý jsme byli na MMR - odkládala jsem co to šlo (2,5 roku je malé), ale kvůli školce jsem už to prostě píchnout musela no 🤦‍♀️ teď čekám co všechno zase bude, zatím je jen protivná a vzteklá 🤦‍♀️

tahejhula
21. kvě 2022

Zkušenosti s poměrně závaznými nežádoucími účinky máme u druhorozeného dítěte, na základě toho jsem dítěti číslo tři odložila první dávku až na čtyři roky věku a nelituji, nemělo reakci žádnou.

gladys1
21. kvě 2022

Kamarádka má syna po MMR který se stal ze zdravého dítěte hadrovou panenkou, výsledkem je těžká mentální retardace, epilepsie a autismus :(. Můj Daník MMR nená vůbec ve svých deseti letech a malou očkovat nechci ničím po zkušenostech.

luciksima
21. kvě 2022

Dcera očkovaná ve 3 letech první MMR rozjeli se jí šílené úzkosti....od té doby nemá a nedostane žádné očkování...syn MMR ve 3 letech úplně v pohodě bez reakce

honeya
21. kvě 2022

Já teda nechala dat první dávku ve 13 nebo 14 měsících a v pohodě, bez reakce. Hexu teda snášel hůř.

aselluska
21. kvě 2022

@gladys1 tohle číst před očkováním, tak trnu hrůzou

9radka9
autor
22. kvě 2022

@gladys1 děkuji za reakci a do školky/školy vás vzali?

tahejhula
22. kvě 2022

@9radka9 za současné legislativy ti dítě do školky vezmou až jako předškoláka, poněvadž se jedná o povinnou docházku.

tasimia
22. kvě 2022

@9radka9 naštěstí a klepu oboje v pořádku 🙏. Bez vedlejších problémů, žádné horečky, vyrážky nic.

evculinda
22. kvě 2022

@9radka9 po MMR se malému rozjel ekzém, do té doby zdravé, šťastné dítě

petulkadodo
22. kvě 2022

@9radka9 Synovi se 2 dny po očkování MMR rozjela 6. nemoc, tak nešlo rozlišit, vo je od nemoci a co od očkování. Každopádně doporučuji před očkováním nečíst špatné zkušenosti, je to hrozný masochismus. Těch pozitivních zkušeností je řádově víc.

tasimia
22. kvě 2022

@petulkadodo přesně tak.

alpakovo
22. kvě 2022

@9radka9 jestli ti to zlepší průměr tak se taky přidám. 3 děti, vsechny mají MMR a reakci neměl ani jeden 😉