Všechny zdravím. 🙂
Chtěla bych vědět různé názory na očkování miminek. Mám doma 11ti denní dceru. Dnes jsme byly poprvé u lékařky po propuštění z porodnice. Samozřejmě jsem na toto tema již premyslela. Základní vakcíny očkovat chci nechat, ale rada bych pockala do třetího měsíce a vakcíny nechala rozdělit, doktorka se na to netvarila… Jak jste to dělaly vy? Napište mi prosím názor a proč takový mate 🙂. Děkuji moc
První hexa ve 3 měsíci a taky jsme měli vše rozděleno. Nikdy bych nedala 2 očkovací látky naráz už jen z důvodu, kdyby na něco byla reakce, tak ať víme na co. Někteří doktoři to nechtěji dělat kvůli častějším návštěvám. Stála bych si za svým ať se doktorka tváří jak chce ☺️
Začala jsem u obou ve dvou měsících, pokaždé dvě vakcíny dohromady. Vždy bez problémů. Strach u očkování jsem nikdy neměla, naopak čím dřív, tím líp.
Ale je to na tobě, jak si to uděláš, ty jsi matka. Doktor se může tvářit jak chce.
Dáváme jen povinné, začali jsme ve 3 měsících... Určitě jsem pro, aby se dávala každá vakcína zvlášť
@bbarshaa první hexa ve 2.5 letech, nepovinné žádné, z těch plánuju pak jen encefalitidu, jinak nic dalšího. Druhá dcera 8m zatím neočkovaná. Dvě vakcíny naráz bych nedala v žádném případě, proč zbytečně zatěžovat to mini tělíčko?? Hlavně, jak už tu někdo psal, v případě silné reakce, která by vedla ke kontraindikaci další dávky, by se nevědělo, která to je
1.hexu jsem chtela v 6m, ale bylo to kvuli ryme pozdeji, pak nekdy, ani nevim kdy druha, ve 2,5 doockuju hexu a na trilete MMR.
Prvni hexa ve 4mesicich, dřív o tom pediatra ani nemluvila...
Můj syn na vakcíny neměl žádné hrozné reakce, pokud byla jen jedna. Na jednom očkování mu doktor dal prevenar a hexu a měl vysoké horečky, byl spavý a uplakaný. Takže už nikdy nedám 2 nejednou. Jsem poučená. A klidně se může doktor tvářit jak chce, klidně ať si stojí na hlavě a odstrkuje se ušima.
První hexa ideálně, když má mimčo alespoň 5kg a dobře zvládnuté pasení koniku. A nikdy neočkovat víc vakcín naraz…
Očkovala jsem nějak jak se mělo, jen ne dohromady dvě vakcíny z důvodů, jež byly popsány výše.
Jo a mmr dostal až skoro v 2,5 letech protože dlouho nechodil a pak byly vedra, takže jsme počkali na zimní měsíce kvůli případným teplotám a jejich snazšímu zvládání.
Naštěstí nikdy žádnou reakci neměl (ťuk ťuk)
Od začátku dle očkovacího kalendáře, všechny povinné, dvě nepovinné, zatím dvakrát dvojočkování (hexa + Prevenar), vše bez reakce. U těch dvojočkování jsem váhala, ale jsem moc ráda, že jsem to tak udělala.
I když se doktorka, jak píšeš, netvářila, je to tvoje miminko, ty za něj neseš odpovědnost, udělala bych to podle sebe 😊
Já odsuzuju lidí, co nedají ani povinné, ale jsem pro, aby si to každý rozložil a odložil, pokud to lze, jak si přeje 😊
Prvni hexa v pul roce,druha v 8 mesicich,treti v roce a ctvrt a pak priorix ve 2 letech,rychleji bych na to nesla...
@bbarshaa První hexa ve 3 měsících, vše dr očkovala zvlášť, s dr jsem souhlasila