Očkování. Kdy poprvé s dítětem?

25. říj 2024

Kdy jste nechali poprvé naočkovat vaše děti?

me_druhe_ja
25. říj 2024

Ve dvou měsících oba.

alice180
25. říj 2024

Taky ve dvou měsících.

emillyhk
25. říj 2024

Plánovali jsme ve dvou měsících, ale syn ze začátku dlouho nepřibíral a v těch dvou měsících měl první rýmičku. Nic hrozného, ale 100% fit nebyl. Takže jsme to trochu odložili a první dávku měl nějak před ukončeným třetím měsícem.

hennrietta
25. říj 2024

Ve 3 měsících.

cilkat
25. říj 2024

Zhruba ve třech měsících (doktorka konstatovala, že nerada očkuje ty devítitýdenní prťousy, i když konkrétní důvod nebyl.)

misha31
25. říj 2024

V 6m - mam prvni dceru postizenou, takze trochu odkladame, at je telicko silnejsi

andelka
25. říj 2024

U všech tuším ve 3 měsících.

swan42
25. říj 2024

V 6 mesicich oba

mariti
25. říj 2024

Já až v roce, všechny. Byla jsem za exota. A doktorka mě hodně strašila černým kašlem. Nicméně, rozhodnutí nelituju.

sahrazad1
25. říj 2024

V 7 měsících - hexavakcina není zrovna cajicek . A ano , vyslechla jsem si . Ale já u toho hodně kojila a načetla jsem si informace - kojením své dítě také chráníš , a hodně , a k tomu jsem nechodila s dítětem do OC a podobně . Nelituji , udělala bych to tak znovu .

dashyyy
25. říj 2024

mezi 5.-6. měsícem
@cilkat víc takových 🙏

kristyn86
25. říj 2024

Presne si nevzpomenu,detem je 8 a skoro 6 let. Ale podle ockovaciho kalendare. Neodkladala jsem. Vse v pohode u obou deti.

martina0888
25. říj 2024

Ve 3 měsících. V 9 týdnech neměl 5 kilo.

hasara33
25. říj 2024

Jakmile dosáhla váhy 6 kg. Tuším, že to bylo na konci 2. měsíce.

jaja01k
25. říj 2024

Starší ve 3 měsících, mladší v 5 měsících.

cherie24
25. říj 2024

Mladší až v roce, starší asi ve 4 měsících. Zpětně bych do toho šla u obou až v tom roce. U mladší byli všechna očkování naprosto bez reakcí. U starší bylo každé očkování peklo - horečky, několik dní bez spánku, ukňouraná, neodložitelná, protivná. Pokud se dočkáme třetího, nechám se já ve 30tt těhotenství naočkovat proti černému kašli, tím se miminko narodí již s protilátkami a očkovat budeme opět až v roce nejdřív. Před rokem už nikdy víc. A staticky je prokázáno, že nejlépe nesou hexu děti právě mezi první a druhým rokem.

lenickakl
25. říj 2024

Ve dvou mesicich

lenerka1
25. říj 2024

První v 8. měsíci, druhé v 10., třetí v roce.

terss
25. říj 2024

Nemyslim to zle, ale říct ze “nelituju toho ze jsem naočkovala později, udelala bych to znovu” je to, ze jste měli to štěstí a deti byly v pořádku, asi by tak nemluvila maminka které by male miminko treba onemocnělo černým kašlem a mělo vážný prubeh protoze se rozhodla očkovat az v roce.

swan42
25. říj 2024

@terss taky to nemyslim zle, ale rodice, co ockovali ve 2 nebo 3 mesicich zas meli to stesti, ze deti nemaj nasledky, mnohdy trvale nebo dokonce fatalni...

terss
25. říj 2024

Samozřejmě, jen se musí vždy brát v potaz riziko x přínos.
@swan42

cherie24
25. říj 2024

@terss a přesně proto je vhodné nechat očkovat matku v těhotenství. A je to mnohem efektivnější než naprat do 2 měsíčního dítěte hexu. Dítě ohrožuje na životě jen ten černý kašel. Ostatní nemoce nejsou smrtelné nebo riziko přenosu krví u miminka nehrozí. Dítě je ale proti černému kašli chráněné až po druhé dávce, což až někdy 4. nebo 5. Měsíc. Takže to miminko je stejně 5 měsíců bez ochrany očkování a od půl roka už se neudává černý kašel jako smrtelný stav. Takže řádným očkováním ochrání člověk dítě pouze 1 až 2 měsíce. U miminek je přitom mnohem větší riziko nežádoucích účinků po očkování než u dětí starších jednoho roku. Když si člověk zjistí všechna pro a proti, tak ta hexa ve 2 měsících nedává zrovna moc smysl. Někdy to není o štěstí, ale k zjišťování informací.

alice180
25. říj 2024

@cherie24 a jako starší myslíš nemělo reakci ?

terss
25. říj 2024

@cherie24 ano, proto jsem se očkovala i v těhotenství, abych pro to udělala maximum. Bohužel nikdy nemůžeme vědět jaka bude reakce, ale to ani ve 2 měsících, ani v roce. Ja se v okolí se špatnými reakcemi u nikoho nesetkala (naštěstí) a samozřejmě kdyby moje dítě melo nějaké problémy tak ho samozřejmě očkovat nenechám za každou cenu.

cherie24
25. říj 2024

@alice180 starší byla očkovaná brzy a reakce měla na všechna očkování. A ne moc pěkná. Mladší očkování až po roce a neměla reakce vůbec žádné. A to je docela silný alergik. A když si člověk vyhledá statistiky nežádoucích účinků, tak nejvíc jich je do prvního roka života, nejméně mezi prvním a druhým rokem.

terss
25. říj 2024

Mimo jiné mi ještě přijde dost zvláštní říct, že ostatní nemoci nejsou smrtelné a černý kašel po půl roce života dítěte už také ne, ale to přece neznamená že to nejsou vážné nemoci, ale chápu že jste se asi nesetkala s některými z těchto nemoci v praxi, například ten černý kašel ani po tom pul roce neni vůbec nic hezkého.

cherie24
25. říj 2024

@terss to není. Nezlehčuji průběh ani nemoc samotnou. To vůbec ne. Ale efektivnější je očkování přes matku od narození. Spoléhat se na hexu je stejně na prd, jako neočkovat. A ty ostatní nemoci jsou přenosné krví nebo se vlastně na území ČR ani nevyskytují, proto je trochu zbytečné tímto zatěžovat už 2 měsíční tělíčko. 🙂 Toto je každého svobodná volba, každý má zodpovědnost za své děti, ale je fakt, že k nám běžným lidem, se dostávají jen velmi omezené informace, které směřují lidi tam, kam se to farmaceutickému průmyslu hodí. Ne tam, kam je to pro zdraví nejlepší. Farmaceutický průmysl neprosperuje ze zdravých lidí, ale vydělává z těch nemocných. Díky Bohu za léčiva a očkování, ale člověk by neměl slepě věřit úplně všemu.

cherie24
25. říj 2024

@terss a těch nemocných dětí po očkování hexou máme bohužel v okolí více. Dítě postižené po prodělání černého kašle ani jedno. Po hexe opožděný vývoj, vrácení se i o několik kroků zpět ve vývoji, epilepsie 2 případy. Každý si musí sám vybrat, co považuje za vyšší riziko. Jestli strach z nemocí nebo nežádoucích účinků, kterých není málo. Není to vše spásné řešení a má to stejně tak svá rizika jako neočkovat vůbec.

alice180
25. říj 2024

@cherie24 třeba by je starší měla i v tom roce
, vždyť to takhle přece nejde říct jenom podle mladšího. Moje dcera nedonošená neměla skoro žádnou reakci. Mladší syn donošený reaguje na očkování, ale nic strašného.

cherie24
25. říj 2024

@alice180 proto jsem psala, že si stačí vyhledat oficiální statistiky, které potvrzují, že nejméně nežádoucích účinků mají děti očkované mezi prvním a druhým rokem. Naopak nejvíc je u dětí do prvního roku. Děti očkované mezi druhým a třetím rokem jsou na tom sice lépe než ty očkované do roka, ale hůře než ty do 2 let. Všechna očkování musejí tyhle statistiky vykazovat a mít je přístupné.