Ahoj holky, malá (skoro 5 m) dostala včera první dávku bexsera, ale když vidím ty reakce, nejradši bych ji už nedala. Ockovani snáší dobře, nemá teploty, spinká a je i veselá, ale po tom bexseru; strašně pláče, nedá se ani utisit až déle, nozicku ani nepokrci a nenechá si na ni ani sáhnout, tudíž žádný obklad. Pláče když se ji jen lehce dotknu, má ji nateklou...teplotu teda měla lehce nad 38 ( nic tragického) což alespoň to je “v pohodě” ale úplně trpím za ní.. je mi ji strašně líto.. tak ji furt mazlím a je na prsu.. spinkat ji též nejde. Takže hodinu co hodinu jsme vzhůru.. a furt jen pláč 😔 zajima mě prosím, jaké meli vaše miminka reakce po bexseru? Děkuji moc.
Malá měla jen citlivé místo vpichu, trochu natekle a bez teploty. No za mě asi záleží na vás jestli raději očkovat než neockovat. U nás to bylo jasný,
Malá po první dávce byla v pořádku, jako bez teploty, jen ji asi půl dne bolelo místo vpichu, to plakala když jsem se jí toho dotkla a druhá dávka už měla lehce zvýšenou teplotu ale zas ji tolik nebolelo vpich, takže u nás to bylo docela dobrý.
@makkyv
Kamaradka taky druhou davku nedala. Po prvni silena reakce, dite zvracelo plus horecky. Pry normalni reakce dle doktorky, je to v pribalovem letaku. Druha davka pry byva jeste horsi nez prvni.
@issabell28 děkuji, pouvazuji o tom zda jim dam druhou🙄
Je to těžké se rozhodnout, ale malá od mamky po první dávce nic, teď dávala druhou a malá se celá osypala a byla uplakaná. Je potřeba počítat s tím, že při druhé dávce je možné, že bude reakce větší, poradila bych se s dr.
@makkyv jinak mě ještě holky zajima, též mate sestry co to pichaji tak jako “tvrde”? Mě přijde, ze ji to musí hrozně bolet, ona prý musí aby to bylo hned, ale za mě to bylo, ze mě to potreli a lehce tu jehlu dali do kůže a u malé dělají to; ze ji to potrou a proste bodnou rychle z výšky, nevím jak to popsat🤣 já jen jestli to nedělají třeba moc drsné🥺
@makkyv a dalas ji předtím Panadol?U Bexera se to doporučuje v příbalovém letáku.Jinak starší dcera to měla stejně jak tvoje.Druhá dávka byla lepší,ale ona je senzitivnější a obrečí snad každé očko, zub i když se lehce ťukne.A s druhou dcerou (8 měsíců) jsme byli včera na druhé dávce a měla zvýšenou teplotu -stejně jak při první aplikaci.Jinak byla v pořádku -dokonce si včera poprvé stoupla a to je očkovaná do nožky.
@makkyv prvni davka vysoke teploty, druha taky. Do druheho dne vecer preslo. Jako bylo to o neco horsi nez jina ocko, ale dalo se. Druha davka mi prisla stejna.
A ne, prijde mi, ze ji to pichaj normalne.
bexsero u syna v 11 mes. Nikdy vice! Horecka, encef.plac., propinani do luku. Na druhou davku jsme uz nikdy nesli. Bohuzel toto stacilo na zastaveni vyvoje na dlouho. Doslo mi to az zpetne, kdyz se dlouho dal nevyvijel a prestal rikat co uz umel. Neurolog rikal, ze je to jednoznacne Bexserem.
My měli první očkování asi ve 4 měsících a měl horečku, dala.jsem cipek paralen a o pulnoci už byl v pohodě. Místo vpichu trochu nateklo a byl trochu plactivejsi. Horší byla ted reakce na druhou hexu,to mel horecky 2 dny,odmital mi jist,takže jsme nakonec byli 3 dny v nemocnici,než se zase rozpil
. Doktoři mysleli,že se mu do toho přidala asi nějaká virozka
Za mě ale i tak očkovat a u druhého bexsera dáme paralen preventivně
@andelka33 my meli do bexsera vse ok, krome zpomaleneho vyvoje, ale to vidim az zpetne. Ono by nekdy pediatrum stacilo se zamyslet, zda konkretnimu diteti radeji ockovani neposunout (predcasny porod, tezky porod, tezka novorozenecka zloutenka atd), ale je fakt, ze nekdy je tlak od pojistoven. Drzim pesti.
@makkyv ahoj, díky za update jak jste snesli druhou vakcínu, protože my včera s dcerkou (6m) byly na první a reakce úplně stejná s vaší :( velká bolest nožičky, řev, teplota, nespání) Nechápu, že nám Dr neřekla, že máme dát ten paralen před očkováním. Řekla jenom, že máme dát odpoledne pokud bude teplota nad 37,5. Takže před druhou dávkou dáme před očko a snad to bude lepší. Stejně je topodle mě brzo na ty miminka, staršího synka jsem dávala očkovat až kolem 2 roku (a to jsem chtěla vždy všechna očkování, nepamatuji si že by Bexero nabízeli dříve, nic mu nebylo jenom ho bolela nožička). Teď je to jenom kvůli proplacení z pojišťovny...
každopádně kdybych věděla nedala bych malou očkovat teď, ale mnohem později jako syna a klidně radši za tu cenu doplácení..
@majushka_88 Ahoj, neboj se.. druhá a treti dávka byla úplně bez problému, spis nás třeba potrapila 2 a 3 dávka hexy… je to ale individuální. Já se na tu druhou dávku připravila - hned po ockovani panadol/ paralen - a MUDr jsem řekla ať ji dá na to místo chladicí naplast (sama jsem si ji koupila) a vše ok.. nic ji nebolelo, panadol zabral + chladicí naplast chladi a zmírňuje teplotu.. druhy den byla jako vždy.. tak jsem to tak udělala i u 3. a naprosto stejný a v pohodě!😊♥️ Drzim palce! Já když viděla tu reakci po 1. Bexeru - tak jsem si to vycitala a hodně dlouho premyslela, zda ji dam ten zbytek.. nakonec jsem to ještě zkusila a vše za sebou🥳
@majushka_88 já si také myslím, že je to příliš brzy na miminka, která mají už tak hustý očkovací kalendář v době vývoje... ad vývoj - při podání Bexsera tak brzy, jako je teď zvykem, se i špatně posuzuje, nakolik to ten vývoj může zasáhnout. U nás prostě prokazatelně po Bexseru vývoj řeči zasažen na 2 roky. Očkovali jsme Bexsero v 11 měs., kdy už začátek řeči byl, a na 2 roky ustal. Každopádně držím pěsti, ať je dcerka v pořádku. U nás byl možná i problém, že doktorka syna naočkovala i přes mé pochyby v době, kdy mu rostly asi 4 zuby najednou. :( A že jsem mu pak s vakcínama nedala delší chvíli pokoj, ale následoval ještě Nimenrix (na další Bexsero jsem odvahu neměla, po šílené reakci na první dávku) a doočkování Hexy a Prevenaru. Známá po Bexseru s holčičkou dopadla ještě hůř než my (a sestra jiné známé měli u kluka po Bexseru epilepsii, která naštěstí po pár letech odezněla - to mi potvrdil neurolog, který u syna také zkoumal, zda nemá epilepsii, že to je po očkování často přidružené k jiným našim potížím), a teď na nějakých diskuzích zase u dalších lidí souvislost blbé reakce na očkování a problémů s řečí. Nepíšu to pro strašení, ale pro osvětu. Že i tudy může vítr foukat, kdyby něco. A ne občasné kecy starší generace, že případné problémy s řečí či čímkoliv jiným jsou tím, že rodiče dítěti dostatečně nečtou atd. Ono je toho na ty prcky občas trochu moc....
Ten "řev" po očkování může být encefalitický pláč a je to reálná věc, na jejímž základě jsem se rozhodla v Bexseru u syna nepokračovat (byl by prý odeslán do očkovacího centra, kde by ho očkovali pod diazepamovou clonou a případně resuscitovali).
Moc se omlouvám, pokud můj příspěvek někoho pobouří, ale cítím potřebu vyvážit tu oficiální masírku, které jsem kdysi podlehla i já a vyžíráme si následky plnými doušky (náš názor sdílí 2 neurologové, psychiatrička i jiní lékaři).
Pokud máte někde v okolí někoho s biorezonancí, doporučuji dítě trochu "očistit" (pro jistotu), ale je to individuální. Nám to u syna pomohlo hodně, známé u holčičky prý tolik ne (ale byli u někoho jiného než my). Synovi se po tom vrátil oční kontakt a i se očička projasnila, plus naskočila konečně zas řeč. Ale zástava vývoje na 2 roky se nedožene hned a některé problémy se ukazují, že asi jen tak neustoupí.
Píšu to tu i pro ostatní lidi. U vás věřím, že bude vše ok!
❤
Ahojky, my měli dnes očkování (ve 3.m) Bexero a novinku Vaxneuvance, bylo to prý lepší jak prevenar 13, kdy prevenar 13 má 13 kmenů a Vaxneuvance 15 kmenů proti onemocnění. Počítali jsme, že malá bude plačtivá, bude mít teploty, bude ji bolet nozicka, dali jsme po ockovani hned čípky vibrucol, protoze v lékárněmi řekli, že paralen nebo nurofen mi neprodaji protože malá nemá 7kg, což mi přišla úplná hloupost. No jenže po 3 hodinách po očkování katastrofa, malá se nedala utisit, místo v pichu měla na obou nožičkách 10cm červený, začala se trepat ale horecku neměla,přišlo nám že začala otikat, volali jsme záchranku a potvrdilo se, malá měla oteklé nožičky i ručičky a obličej, řekli že dostala alergickou reakci na očkování, odvezli nás pro jistotu do nemocnice na kontrolu, ale tam řekli že je vše v pořádku, ale že nemám dávat čípky vibrucol ať dám radši sirup nurofen nebo paralen nebo pak čípky. Večer doma měla ještě horečky, ale bylo vše mnohem lepší, nechala si dát obklady a smála se a nebyla tolik uplakana. Takže za mě určitě nebudu očkovat další dávky tehlech vakcín. 😓
@makkyv Tak to je mi malé líto. My byli na bexero včera ve 3 měsících a úplně v pohodě dala jsem malému cipek paralenu hodinu před očkováním jak nám řekla dr a vůbec žádnou reakci neměl ale dr me upozorňovala ze na toto ockovani jsou reakce hodně běžné ale u nás fakt nic ani nebyl plactivy a ted spal od 19 hod az do 3.15 hod kdy se vzbudil na kojení a uz spinka dál. Tak držím palce ať to malá už překoná a je zase veselá