Dobrý den,
příští týden máme jít s mým dvouměsíčním synem na očkování Bexsero. Chtěla bych se zeptat, jestli nemáte zkušenosti s tímto očkováním. Pořád váhám jestli mám se synem jít či ne, aby nedej bože nemělo negativní účinky.
Děkuji
@pampeliska1620 ptáš se docela dlouho,vakcínu budou mít už objednanou. Dle mého názoru je ve 2měsících brzy. Synovi je 13měsíců a jde ve čtvrtek. Původně jsem zvažovala,jestli to kvůli horku neodložím,ale mudr řekl, že to kluk dá.
@pampeliska1620 Nam to doktor doporucil dat spolecne s prevenarem tusim. Proste s nejakou tou vakcinou co se dava do pusinky. Ja mu verim. Rozklada co se da...
Ne, rozhodně ne takhle malému miminku. Naše mudr to vůbec nedoporučuje . Dávej si i pozor na dvě očkování najednou, dle naší lékařky je to absolutně nevhodné.
Nikdy bych nedala dvě očkování dohromady. A Bexsero jame vynechali a dám až bude malá větší. Nabízela nám ho mudr v 6ti měsících a odmítla jsem.
Rozhodne ne ! Až se vzprimi
@kaja2016 prevenar se rozhodně nedává do pusy, to možná rotaviry a to je to nejzbytečnější očkování co snad existuje. Dvě vakcíny naráz nikdy nedávat. A ve dvou měsících bexero už vůbec ne. Zjistěte si prvně všechny informace o očkování, rizika atd atd... Věřit doktorům v tomhle se opravdu nevyplácí.
Ano X my na to hodně doplatili s dcerou . Po zkušenostech co vím teď bYxh dala očkováni až se dítě postaví a kvalitně chodí
@ondruchovat
proc?
@ondruchovat taky máme v okolí takový případ :(
Nedala bych dvě očkování najednou. Zaráží mě, že to někteří lékaři stále praktikují. Je to velká zátěž. Bexsero si zaplatíme po očkování MMR, takže zhruba ve dvou letech. Ve dvou měsících mi dítě přijde malé i na hexavakcínu.
@terezanovotna30 Ja svemu doktoru verim a sama jsem pro ockovaci. Rotaviry urcite nejsou zbytecne ockovani. Sama jsem ztravila detstvi s hlavou v zachode a pokud dite nekojis, tak do dvou let tyhle virozky nedopadaji dobre. Me dceri bude vice nez tri mesice az pujdeme na menigokoka
@pampeliska1620 Nedala bych takhle malemu miminku v zadnem pripade. Ani boxero ani nic jineho..A dve vakciny najednou vubec ne.. Doporucuju precist knihu “Varovne signaly ockovani”.
@zelenaesmolda proč co ? Proč jsme doplatili? Nebo proč bYxh dala až se vzprimi ?
@ondruchovat
proc davat az se vzprimi
@zelenaesmolda no protože má za sebou dítě nejtěžší rok psychomotorickeho vývoje , když (dle mého ) dáte očkovat dítě , které má za sebou všechny kroky (točení , plazeni , lezeni, stoj , sed , chůze ) tak Se tomu dítěti málo kdy stane něco. Když drahé očkovat dítě brzo muže to zabrdit vyvoj - buď lehké nebo těžce.
Dítě v roce má mnohonásobné silnější imunitu než dítě v 9tydnech (mozeček je ještě na dovolené )
Jsou to jen mě laické názory a zkušenosti s dcerou ..
@ondruchovat
no,moje dite zacalo chodit az po druhem roce,kdybych to brala takhle tak ji nenaockuju ani do puberty :D
@zelenaesmolda a kdy se postavilo ?
@ondruchovat presne tak..my dali bexsero v 11 mesicich. Velka chyba - neuro potize, zastaveny vyvoj na dlouho.
https://www.modrykonik.cz/forum/jdeme-na-ockovani/vakcina-bexsero-daly-byste-nebo-radeji-ne/#post-80614576
Ahojky, dávám odkaz na dnešní diskuzi, svůj názor jsem psala už tam. 😊