Hoj mám trochu zapeklitou situaci. Malej měl mít minuly týden očkování v půl roce, ale protože jsme oba s mužem měli ucpaný dutiny, poprosila jsem doktorku o odložení, aby to po očkováni spis nechytil, už takhle minule něco chytil někde a bylo to na tři týdny, tak jsem se bála aby se to neopakovalo. Doktorka syna poslechla a prej rýmu neslyší, ale ze poslech nebyl 100% takže to odložila. Mluvila nějak o tom, ze muže mít nějakou měkčí chrupavku někde nebo co a z toho muže chrcet, nebo laringitida, ale ze na tu je malej, i když to už u stejně staryho dítěte viděla. Ze kdyby měl syn rýmu, chodit nemáme. Čistím mu snad tejden už nos mořskou vodou a odsavam vždycky před krmenim a byla tam rýma, par sopliku proste, nic mu ale neteklo, takže asi zase ta zadní... Když se to nelepsilo, dala sem nasivin a už je toho o dost min, v podstatě skoro nic, odsavam už pravděpodobně jen tu mořskou vodu.. Jenže dneska měl průjem s hlenem, tak nevim jestli to muže byt ta rýma (predtim stolice bez hlenu) nebo z novyho prikrmu (začal kadit už v průběhu jídla). A když už skoro nic neodsavam, jen malinko, myslíte ze je ok jít na to očkováni? Prý kdyby měl rýmu, tak máme zavolat a odloží se to.. jenže tyhle “hrcici” epizody jsou snad od miminka a tím ze doktorka mi řekne ze tam rýmu neslyší, tak sem z toho už zmatená kdy teda tu rýmu má a nebo nemá, protože nikdy nemá tekoucí rýmu. Díky za zkušenosti a třeba pokud mate poznatek co by to mohlo byt. Tchyně opakuje ze má určitě alergii na kočku co máme doma, ale pravidelně uklizime a prevlikame postel aby nikde nebyly chlupy..
@mamikry jako mne už doma nechrci, ji normálně, predtim když měl rýmu tak se zakuckaval, nechtěl, teď pije normálně. Alergii má na kravskou bílkovinu, takže má syneo a doktorka radila mít místo jednoho mlika jen prikrm, což děláme..A s tou kočkou zkusím navrhnout, mě to ani nenapadlo dokud to neřekla tchyně.. asi proto ze jsem čekala ze se spis osype, než ze by cyklicky chrcel. Zoubky ještě nic, bohužel.:D už několik měsíců má trochu vystouply dasnicky, ze jsem se predtim radovala ze bude zoubek, ale nijak se to nehejbe. Moc dekuju za komentář .🙂)
Alergie to být klidně může. Náš malý pořád chrčel jako úplně maličký a je z toho podezření na ABKM. Jinak to klidně může být i k rostoucímu zoubku, ten průjem a hlen by mohl být taky k němu. Mrkni do pusinky, jestli se něco nechystá. Pokud je čistý poslechově a nemá jiné problémy, neodsaješ nic, tak bych se očkování asi nebála.