Očkovali jste dítě proti meningokokovi?

misulka84
29. říj 2014

V současné době se rozhoduji pro očkování proti meningokokové infekci (dítě 20 měsíců) Prosím, kdo z vás nechal oočkovat své děti a jakou vakcínou? Díky

bunny123
29. říj 2014

Taky mě to zajímá, protože chci malou také v roce naočkovat.

lucieandrlova
30. říj 2014

Nimenrix, před 3. narozeninami. Reakci neměla žádnou.

ravela
30. říj 2014

Ano, taky jsem nechala očkovat, mj. na doporučení dětské lékařky. Vakcína Nimenrix, cca ve třech letech.

chris_n
30. říj 2014

ne, očkuju jen povinné

katyxq
30. říj 2014

Ne, riziko závažné meningokokové infekce je mizivé, vakcína je jen proti některým knenům a stejně nefunguje stoprocentně a má své nežádoucí účinky (hodně pravděpodobné).

rory_g
30. říj 2014

Ne a nebudu očkovat, vidím to stejně jako @katyxq

kathyna
30. říj 2014

Očkovala jsem dceru teď ve 3,5 letech vakcínou Bexsero - pracuji na střední škole, kde se každoročně vyskytne nákaza meningokokem a tak se bojím, abych to nepřinesla domů. Teď chci ještě jedno mimi a pak nechám naočkovat i sebe. Vakcínu zvládla bez problémů, bez teplot - akorát bolestivé místo vpichu.

zuzana_ka
30. říj 2014

Taky jsme očkovali proti meningokokům nimenrixem. Reakce žádná🙂
Přítelův strýc prodělal meningitidu když byl malý a mělo to trvalé následky, byl mentálně zaostalý ☹ 😠 😠
Jako žádné očkování není 100procentní, ale aspoň něco🙂

sarinka
30. říj 2014

Riziko mizivé není, ve svém okolí znám 3 případy úmrtí a u nás v rodině úmrtí 12-leté holčičky ☹
Nechávám jen povinné, ale meningokoka necháme příští měsíc.
V tomhle než očkovací fanatičky, poslouchám známé lékaře, a např. docenta neonatologie 🙂

niki1998
4. lis 2014

Taky přemýšlím, že nechám syna očkovat vakcínou Bexsero, prý se na B nejčastěji umírá. Chtěla jsem se zeptat, jaké má prokázané nežádoucí účinky, jak se tu píše? A kdy je nejvhodnější dítě očkovat?

michaelka83
4. lis 2014

Ano, nechala jsem syna očkovat Nimenrixem, vakcínu zvládl bez problémů. Téhle nemoci se bojím, vím o několika případech úmrtí....vakcína není 100%, ale alespoň je šance, že v případě nakažení, budou následky menší.

lendule_k
7. lis 2014

Ahoj, najde se někdo, kdo nechal očkovat Bexsero kojenci - mám dcerku 5,5 měsíce a při šestiměsíční bych jí ho chtěla dát. Jsem pro očkování rozhodnutá, víte třeba, že dle SZÚ bylo loni u dětí 0-11 měsíců více případů meningokoka, než invazivního pneumokoka (14 vs. 9). Ale ráda bych věděla zkušenosti maminek, jaké jsou reakce, na co mám být připravená.

diamanta
7. lis 2014

Dala jsem synovi po pátém roce Menveo. Do měsíce měl zápal plic. Souviselo to - nebo ne? Nevím. Meningokoka se bojím, ale po půl roce dostal také dávku proti klíšťovce, aby mu to nepropadlo, a pak začaly problémy, a teď je alergický na mléko. Meningokoka se ale stále bojím, u druhého očkování více zvažuji, už jsem nedala hexu současně s Prevenarem (v jeden den 😒 ) tak jak to měl syn, patrně ji nedám ani proti klíšťovce, ale to Menveo asi zase bude...uvidím.
Syn měl z očkování to povinné - v začátku současně s Prevenarem (pneumokokem přesto onemocněl a to velmi závažně), potom klíš´ˇtovku a to menveo (A+C+y meningokok). Žádné vakcíny proti chřipkám, rotavirům, žloutence...ale i tak to bylo zjevně moc.