Ahojky, naočkovali byste teď v lednu dítě MMR proti spalničkám, zarděnkám a příušnicím? Malýmu už jsou tři, klepu, ale je teď zdravý. Bojím se ale čekárny u doktorky, je na poliklinice, kolem spousta lidí a nemocných dětí. Nevím, zda to risknout, nebo oběma dát respirátor, nebo to odložit... Ono teď je u nás zima a déšť, takže stejně ven nechodíme a můžeme mít doma klidový režim. 🤔
Díky.
Ano, pokud je teď zdravý, tak nevidím důvod. Využila bych toho co píšeš - jste doma tak jako tak.
U nás je teda čas pro očkování mimo akutní (nemocné) pacienty, to mi přijde zvláštní, pokud se to někde nedodržuje.
@pipi_puncocha U nás máme konkrétní čas, ale už se stalo, že před náma bylo nemocné dítě a my jsme se s nimi akorát potkali v čekárně. Navíc tam musíme čekat po očkování...
@lizzie001 chápu, vím, že to tak někde je… u nás jsou 7:30 - 10h nemocní a pak od 10:30 objednaní (poradny, očkování) a sestra mezitím desinfikuje čekárnu a ordinaci.
Ale pokud to u vás je jak píšeš, tak to riziko, že se potkáte s nemocným, bude vždycky. Já prostě syna (i čtyřletého) držím celou dobu na rukách, ať si nikde nesedá, na nic nesahá, nic neolizuje a nikdy jsme si nákazu neodnesli - byl loni na dvou operacích, kdy jsme právě na odběry krve museli ráno mezi nemocné a na předpříjem do nemocnice taktéž.
@pipi_puncocha Tak to máte lepší organizaci... Přemýšlíme stejně, taky ho chci mít celou dobu v náručí. Akorát se bojím, že někdo zakašle a prskne na nás nějakou chřipku nebo covid. 🫣
Ano. 🙂
My pred ctrnacti dny ockovali Bexsero. A MMR mel na konci listopadu.
Ano, nemocní lidé budou kolem nás pořád...
@lizzie001 Na toto je nejlepší čas před koncem ordinační doby nebo první při poobědové. A my třeba necháváme očkovat syna, jen když je stoprocentně zdravý. Takže i s rýmou jsme neočkovali a čekali do vymizení příznaků + ještě týden navíc. Ikdyž nám sestra říkala, že rýma nevadí, stáli jsme si za svým - a taky očkujeme v zimě, jelikož je únorče.
@martulka88 Pravda, ale u nás prostě dají čas a přijďte. Navíc se tam jde ještě chodbou s jinými ordinacemi...
Ale asi to nechám a naočkuji teď. Teď zvládneme být doma v klidovém režimu, až bude teplo, tak to bude jinak...🤔
@lizzie001 nam dali taky termin na ocko bexsero pred vanoci na pondeli na 8:30, kdy ordinace praska ve svech... zavolala jsem a preobjednala na odpo kdy tam nemocni vetsinou nebyvaji... taky me to hrozne stvalo a vselijak jsem to preobjednavala ta ockovani, no proste znam jak to tam chodi, ze se tam michaji nemocni s preventivkama, ockovanim...
Já očkuji, ale nechavam na jaro, brzky podzim. Uprimne tohle obdobi me desi.
Nemocní lidé budou pořád, to by člověk nenaočkoval nikdy...pokud je dítě nějakou dobu zdravé, tak bych mu to lupla, ať máte klid od toho.
Ano normálně bych očkovala, pokud máš strach vemte roušky. Ale z mé zkušenosti většina nemocných ty roušky nosí do ordinací.
Ano nechávala jsem v tomto období, protože to je čas, kdy se tolik nikam nechodí, než pak třeba v létě. Ale taky jsem o tom přemýšlela.
Ockovala bych. Nám jinak doktorka vždycky říkala, ze nemusíme byt v čekárně ale klidně venku někde poblíž, kdyby se něco dělo, tak bych to zkusila tak.;)
Mně přijde děsivý, že to někdo takhle hrotí a je schopný se na měsíc zabarikádovat doma kvůli potenciálnímu očkování. Radši ani neotvírej okno, abyste něco nedejbože nechytnuli... Pokud je dítě zdravé a neoslabené, normálně bych ho naočkovala a samozřejmě, pokud by byla čekárna plná chrchlajících lidi, neseděla bych tam dalších 30 minut, reakci si pohlídáš přece kdekoliv. 🙈
Díky moc za reakce, rozhodla jsem se, že naočkuji. Jediné riziko je čekárna u doktorky, takže možná roušku, ale jinak je teď nejsnazší být doma. 😉
Ne.