Dobrý den, chci se zeptat jestli může mít nejaký následky nedoočkování? Mame za sebou jednu dávku synflorixu, přemluvila nas na to Dr. a i když sem nechtela dat, tak jsme odchazeli s píchnutou první davkou. Moc toho lituju a už nechci dal doočkovat může to mít nejaké nasledky?? Prosím poradte. Nechci do ní zbytečně valit dalši, ale nechci aby ji ta jedna davka třeba nejak oslabila nebo ubližila sama o sobe, když nebude doočkovano. Dekuji moc za rady
Neboj, nemůže 😉 Maximálně se pořádně nevytvoří protilátky a nebo v tělíčku vydrží jenom krátkou dobu. A za mne jsi se rozhodla dobře, toto patří mezi nesmyslná očkování..... A příště se od doktůr nenech přemluvit 😉
Holky moc děkuji!!!!!!!!! Uvažuji i o změně detské. Začala mi vypravet nasledky když nenaočkuju a ja z toho byla uplne paf. 😖 A už nic navíc!!!! Dekuji
@simonako bohužel takovýhle doktorek a doktorů je hodně 😖 A nejhorší podle mne na tom je, že řada tomu ,co říká fakt věří 😝
@simonako promin ale zase nemuzes hazet vinu na doktorku, ona te informovala a ty jsi dospela(predpokladam ze jo kdyz mas dite) takze to bylo na tobe se rozhodnout. Spis me prekvapuje, ze k tomu ockovani nechtela souhlas obou rodicu, aspon u nas to tak funguje, ze da pribalovy letak a papir se souhlasem dopredu a pokud chceme nepovinne ockovani tak ji pak prineseme souhlas obou rodicu.
nechci aby to vyznelo ze chci rypat, my synflorix mame, ale druhemu uz ho nedam...4 davka byla s reakci 4 dny 40 teploty
@tulikiss Od 1.4.2013 nie je nutný súhlas oboch rodičov, stačí jedného.
@blondynka400 Svatá pravda, skor je výnimkou pediater, ktorý rešpektuje rozhodnutie rodiča (nielen čo sa týka očkovania) a netlačí, nezastrašuje. Naša pediatrička tiež nechutne psychicky tlačí, ale už pochopila, že márne. Napriek tomu stále skúša nové taktiky. Myslím, že tento rok ju vymením, už ma prestáva baviť byť v pozícii stále si obhajovať svoje rozhodnutia.
Synflorix je nepovinný, takže nemusíš mať vobec žiadne obavy. Nedoočkovanie nesposobí nič.
Hlavne vytrvaj vo svojich názoroch a nabudúce si vezmi so sebou niekoho, napr. manžela, priateľa. A hlavne si nenechaj do dieťaťa pichať, keď si to neželáš. Tvojej dr. by som nafackovala, totálne ťa zmanipulovala.
Držím palce.