Nechutenství. Může to souviset s očkováním?

klokanka31
31. kvě 2021

Minulé pondělí jsme s malou byli na 3. dávce hexavakcíny. Měla asi 12 hodin horečku, pak to kleslo a bylo to dobrý. Ale od té doby nějak nemá chuť k jídlu, jako papá, ale ne tolik, přibližně větší polovinu z toho co předtím. Myslíte že to může být ještě k očkování, i když uběhl už týden?

palja
31. kvě 2021

@klokanka31 ano, když jsme byli na očkování s dcerou, tak po každém očkování přestala jist. Rozjedla se až cca za 3 týdny. Vždy přestala úplně jist a jen se kojila. Bylo jedno jestli měla 6 měsíců nebo 2 roky. Prostě se jen kojila. Když přestala jíst v těch 6 měsících, tak pak jakoby jídlo nikdy neviděla. Takže jsem příkrmy musela zavádět celé od znova pozvolna. Ale nikdy nehubla, prospívala normálně, ikdyz byla jen na mateřském mléce.

klokanka31
autor
31. kvě 2021

@palja Děkuju, já se právě bála jestli to je normální 🤔

amazonkajanik
31. kvě 2021

@klokanka31 a nemusí to být jen k očkování. Syn měl poslední dávku na podzim a teď mi jí, podobně jako počasí venku. Nejdřív nevím, co dřív mu dát a pak abych ho s jídlem honila. Ale mamka říkala, že jsme byli stejní ...jeden den jak vrabci a druhý jak prokopnuty hrnec 😊

klokanka31
autor
31. kvě 2021

@amazonkajanik ☺ Já se bála aby nezačala hubnout, ale teď spapala celou misku kaše, tak snad to nebude tak hrozný...

amazonkajanik
31. kvě 2021

@klokanka31 taky jsem se bála, ale vzhledem k tomu, že ve 2letech má skoro 15kg, lítá jak když mu u zadku bouchne, tak v poho. Náš milost pán si teda o jídlo umí říct, ale občas je to výběrové řízení. Oběd a večeře jsou dané, ale svačinu si vybírá a to je kolikrát nerv 🤦 on neumí říct konkrétní věc, tudíž mu nabízím co je a buď vezme,nebo odmítne. Ale někdy si sám ukáže, třeba hrušky, ty miluje a sní 2naráz. A druhý den dá 2 lahve mléka, 1 rohlík, pár lžic polévky,pár křupek a je ready ...

klokanka31
autor
31. kvě 2021

@amazonkajanik Mně manžel říká že my taky každý den nemáme stejnou chuť k jídlu, tak to asi tak bude...🙂

amazonkajanik
31. kvě 2021

@klokanka31 hele, hlavní je, že má chuť si hrát, zlobit,atd. Jakmile je podezřele hodný (pominu li minulý týden, kdy poznal že mamka je fakt grogy -byla brigáda)tak hledám příčinu, testuji teplotu, nechutenství, bříško, zpětně četnost stolice ...

klokanka31
autor
31. kvě 2021

@amazonkajanik To ona je pěkně divoká, lítá jak tryskomyš ☺ a třeba dneska jsem žehlila na dvakrát, protože mi vyžehlené a poskládané prádlo házela vesele na zem. Ale musím říct že jak před týdnem měla horečku, tak jsem se těšila až zas bude zlobit ☺

amazonkajanik
31. kvě 2021

@klokanka31 Jj, to znám!😂 když syn do 2h od probuzení nic neprovede, hned ho zkoumám, zda je v pořádku 🤣a pak si říkám "hele, nechceš takhle náhodou odpadnout, takový poobědobý spánek? Ne?! Hm, tak nic..."😂

zuzekk
4. čer 2021

Neexistuje větší nebo menší polovina, polovina je prostě polovina! Tolikrát jsem to říkal, a větší polovina z vás si to stále nepamatuje!:🤣🤣 (sorry, musela jsem 😄)