Popř. kdy jste nechali očkovat, jakou vakcínou, jaká byla cena, případné reakce u dítěte? Díky.
Ahoj, precti si pribalovy letak kazdy vakciny nez budes ockovat. Cena je absolutne irrelevantni u neceho tak zavaznyho jako ockovani, jde spis jen o to, ktera napacha mensi zlo. I monovakcina Hep B je hlasena pro neurologicky poskozeni (autismus, epilepsie), nahly umrti a podobny hruzy. Takze pokud tvoje dite neni prostitulka/homosexual nebo si nepicha drogy injekcni strikackou, sance ze Hep B vubec chyti je temer nulova.
@ma_ia To je jak severni korea tohle ☹ Ze zdravych deti se ockovanim delaji bacilonosici a stejne to nema absolutne zadnej pozitivni vliv na imunitu, proto deti vzdycky ze skolky pritahnou tohle a tamto. Skoda ze celej ten system v CR reaguje jen na penize a moc. Co treba lesni skolka? Jiny moznosti nemas?
@anjelita Taková je realita. Zpřísnění pravidel pro přijímání dětí do mš v čr holt dělá svoje, buď naočkuješ vše, co legislativa žádá, a pak dítě můžou přijmout (nejde se ohánět už ani individuálním očkovacím plánem)nebo ne a dítě prostě nevezmou, ač je vedení sebealternativnější. T. půjde do waldorfské školky, ale ani tady se prostě očkování obejít nedá.
@ma_ia A predpokladam ze byt s ditetem doma do jeho skolniho veku (a pracovat z domova) taky neni moc mozny, co? ☹ To jsme to teda pekne nekam dotahli v ty takzvany demokracii. Pro nas bylo jediny reseni emigrovat, protoze z Evropy, EU a veskery ty zapadni politiky je mi fakt nanic. Svoboda tam neexistuje. Vypada to ze se lidi budou muset opet vzbourit aby sami mohli opet delat svobodny rozhodnuti o zdravi jejich deti, a ne na vsechno prasknout zakon ze ted to mame povinny a hotovo. Zajimalo by me jaky vzdelani maji lidi co o takovych vecech rozhoduji. Pharma je jak bulvar. Lidi budou verit vsemu co reknou.
Já cca před 13 lety prvnímu synovi/ platila jsem ke 3 tisícům. Reakce zjevná žádná, akorát nám první dva roky trpěl na noční záchvaty kašle bez zjevné příčiny. Kámošky dcerka 14 dní po posl. dávce zánět ledvin.