Ahoj chtěla bych jen poradit nebo znát názor jiné maminky. Nejsem moc pro očkování hexu jsem nechala odložit až po půl roce . Jaké očkování je vhodné a kdy ? A které vůbec není potřeba ?
Moje doktorka mi neporadí spíš mě přijde že je pro vše jen aby měla body . Děkuju za názor 🙂
Skrz očkování jsou vždy 2 tábory. Buď očkovat nebo neočkovat. Nikdo vám asi nikdy na 100% neřekne zda je to opravdu správné a nebo ne. Vždy jsem to brala při očkování pocitově. Hexu jsem nenechala v 6 týdnech, chvíli jsem počkala, ale dala jí. Například s pneumokoky jsem měla jako malá problémy a tak jsem je radši dala taky. Skrz priorix jsem měla opravdu strach, názory se dost liší, ale strach z toho, že by mohla nějakou z tich nemocí kdykoliv chytit ve mě přebíjel víc než strach z očkování. Další očkování neplánuji, dýl ještě meningokoka než půjde do školky. Jediné čeho jsme se držela, že nikdy nedávat očkování najednou, klidový režim a nechávat větší rozestupy.
Řídila bych se hlavně svými pocity. A určitě není nikdo špatný proto že očkování dal nebo nedal. Věřím tomu, že každá matka chce pro své dítě to nejlepší a každý to cítí jinak ☺️
@56501 Pokud se ptáš na nepovinná očkování , tak my budeme ted kluky nechávat očkovat proti meningokokum a to oběma typy vakcíny. Teda ne najednou s odstupem. A budeme očkovat, protože znám člověka, který měl meningokoka a ma doživotní následky. Starsiho syna(9) máme ockovaného proti klišťové encefalitidě, je hodně často v lese a klíšťata po něm hodně jdou. U mladšího (5)mi ted doktorka říkala , že není tak důležité, ze to riziko je ohodně menší, než u starších deti nebo dospělých( kdyby nám to tenkrát řekla naše původní pediatrička u staršího ditka, tak bychom o očkovat asi zatim nedavali. Ockovali jsme ho tenkrát na 3letech) . Je pravda co člověk to názor. Takze já se rozhodují na základě dostupných informací a svého rozumu a pocitu.
@martt Nejsme si jistá, jestli se encefalitida nemá přeočkovávat po nějakých 3-5 letech...
Udělej to tak jak sama cítíš. Ja osobně čím dřív bude mít všechny očkování tím líp.
My osobně dávali zatím jen dvě dávky hexy, ve 3 a v 6 měsících, další bude v roce... MMR budeme dávat až po 2. narozeninách, jinak přemýšlím o Bexseru/Nimenrixu, ale to ještě nevím... Příště už bych dávala hexu až po 6. měsíci, ta první dávka nebyla nic moc, u druhé už jsem dávala malé homeopatika a bylo to celkem ok, teď budu dávat zas
@56501 očkování neodkladam, z nepovinnych máme zatím jen Bexsero, reakci neměla na nic. Ideál je si to pročíst a rozhodnout se. To, že případy menungokoka je 1 z 50, to třeba není pro mě důvod neockovat, zrovna na mě to může vyjít a mít fatalni následek a pro mě výčitky do konce života, ale to rozhodnutí je na každé mamince už
@levandule_k Přeočkovává se. Nejdříve za tri roky a pak za pět let. Co vím od paní doktorky. Další preockování by nás mělo čekat za rok . Tak uvidíme. Máme teď docela rozumnou paní doktorku tak uvidim co nám řekne. Ale syn je stále v lese , takže to riziko "klíšťovky" vidím vyšší než u mladšího.
Za me zase cim pozdeji tim lepe 👍 Priorix davam az pred skolkou, do te doby jsou stejne se mnou doma. Klistovku az s nastupem na zakladku, kdy ho nebudu uz mit porad na ocich na ruznych vyletech, taborech. Meningokoka bych dala az v puberte, tam se toho bojim nejvic. Takze takto muj nazor 😊😉
@jjasmina 1 z 50 by bylo docela dost, ale ono je to 50 pripadu rocne v CR a to je docela malo. Kdyz to vztahnu k populaci CR, tak pravdepodobnost, ze moje dite dostane meningokoka je zhruba 1:200 000 a kdyz se podivam do pribaloveho letaku vakciny Bexsero, tak zivot ohrozujici Kawasakiho syndrom muze moje dite potkat s pravdepoodnosti 1:1000 az 1:10 000. A na porovnani tech pravdepodobnosti nemusi clovek ani studovat matematiku
@aneta_v Pokud je možnost se chránit, raději budu. Aspoň teda já teda. I když je pravděpodobnost malá. Synova genetická nemoc má taky pravděpodobnost 1:66000 a ejhle...A že zasáhne mozek ještě daleko menší.
📌