Na koho se obrátit s odborným posouzením očkování MMR?

meggule
12. kvě 2016

Rodičové,
Moje dcerka má 2r 5m a stále nemá ani první dávku MMR vakcíny. Je to z hlediska vysoké nemocnosti - bronchitidy, laryngitidy a astmatu. Praktická lékařka nás poslala na neurologické vyšetření (skrz febrilní křeče při horečkách ), kde ekg dopadlo OK, přesto neuroložka doporučila k celkovému stavu o rok odložit. Pediatrička nesouhlasí i přes to, že nás tam sama odeslala. Na jaký kompetentní orgán se mohu obrátit, aby to odborně posoudili?
Děkuji moc!

panickatlamicka
12. kvě 2016

Ja bych se na nikoho neobracela a pani doktorce rekla,ze z pozice rodice (=toho,kdo rozhoduje),budu respektovat doporuceni neurologa.

kika_21
12. kvě 2016

Obrátila bych se na FN Motol-je tam poradna pro děti, které mají jiný režim očkování.

alboo
12. kvě 2016

@meggule opravim, ekg asi ne, spís to bylo EEG. .. jinak bych to nehrotila a prostě zatim neockovala... pokud na to chces spesl papir, treba kuli skolce, tak v tom Motole. Ale takhle casto nemocný dite ve skolce stejne moc nepobude

p_ch
12. kvě 2016

nemusíš to s nikým řešit. Prostě teď očkovat nechcete a hotovo..

panickatlamicka
12. kvě 2016

@p_ch moje rec

micaella23
12. kvě 2016

Doktorce bych oznamila, ze se rok pocka, nebo bych do tydne nasla novou

saurian
12. kvě 2016

neurolog nemoze ockovanie "zakazat" moze vsak "doporucit" odlozit ci neockovat ci rozlozit vakcinaciu. v takych pripadoch ma rodic narok odmietnut ci odlozit ockovanie bez akychkolvek postihov, lekar/pediater to musi respektovat. na tvojom mieste by som vymenila pediatra, ockovanie by som urcite neriskovala.

nufinek
12. kvě 2016

Dle vyhlasky oockovani se ma MMR ockovat "OD" 15 mesicu, neni stanoveno do kdy - takze odlozit, az bude zdrava. Z Motola odepisuji i emailem, obratit se na jejich ockovaci centrum.

meggule
autor
13. kvě 2016

Moc všem díky za rady. Na internetu jsem našla několik kontaktů do toho Motola, tak se na ně určitě obrátím, díky!