ahihte, uvažuji že dceru nechám naočkovat proti planým neštovicím, má 2 a čtrt roku, bohužel jsem propásla šanci ji nechat naočkovat zároven se spalničkami...mohu ji nechat naočkovat i ted ne? má s tím někdo zkušenost, akolik jste platili?
dík moc za odpovědi 😉
podle mě lepší než očkovat je je prodělat, počkej na školku, tam je určitě chytí.
Proč ji chceš nechat očkovat? Vždyť je bezpečnější a zdravější je prodělat v dětství ;)
Tez bych neockovala,kdyz je jeste tak mala. Prodelane nestovice zajisti lepsi,trvalou ochranu nez ockovani.
Taky ockovat nebudu a budu radsi kdyz je nekde chyti ve skolce,bala bych se problemu,kdyby je neprodelala v detstvi.
Pokud je očkování chrání cca 7 let, tak bych taky neočkovala. Dcera je měla, když jí byly 4 roky a přítel je od ní chytil ( bylo mu 35 let ) a průběh byl strašný, takže podle mě, čím jsou starší, tím je to daleko horší.
Neštovice v pozdějším věku mohou mít vážný průběh,lépe,když je člověk dostane jako dítě. Ani očkování není 100%,kamarádka nechala naočkovat a stejně je kluk ve školce chytil,s normálním průběhem,žádné mírné. Druhého už tedy naočkovat nenechala. Taky nemáme děti naočkované a všechny je prodělali v dětském věku bez problémů. Teď už,jako puberťáci,by to měli těžší...
@martisek11 zbytečnost....vždyt neštovice nic nejsou.... ...
V takto nízkém věku rozhodně neočkovat. Pokud by malá nedostala neštovice do 15 let (konec docházky do ZŠ), tak teprve poté pediatr nabízí očkování.
no mě jde o to, že já jsem je v dětství neprodělala, ted jsem těhu, malá jde do školky, tak jsem si říkala, že je tam chytne, tak bych ji nechala naočkovat..
a měli jste je někdo třeba v těhu? prý je to pro mimi nebezpečné...
ano v těhu jsou nebezpečné kdyz jste je nemela to je blbe alemala je chytit nemusi staci ji nechat doma az tam budou neštovice - když nebude pozde
@martisek11 Nevím,jak dlouho jste těhotná,ale nebezpečí hrozí jen v první polovině těhotenství.Takže bych se tak nebála,protože v září už asi budete za půlkou,dále jsou nebezpečné těsně před porodem.
Dítě bych ve vašem případě do školky snad ani nedávala, když jste těhotná a malé jsou jen 2roky.Neštovice nebo jakoukoliv nemoc může že školky kdykoliv donést a můžete ji chytit vy,nebo i miminko.Počítejte s tím,že bude prcek častěji nemocný,když bude dcerka chodit do kolektivu.
no právě přemýšlím, že ji dám až v lednu 🙂
@martisek11 Očkovat bych rozhodně nenechala.Vakcína chrání cca nějakých 7let.Takže naprosto zbytečné,lepší když je sama prodělá jako dítě.Moje nejmladší dcera je dostala v 11letech,průběh byl horší než u menších dětí.