MMR vakcína - existují různé varianty? A kolik stojí?

dadulakk
29. čer 2018

Ahoj. Mám jenom takový dotaz, dnes jdeme na rok a půl letou prohlídku a zároveň na očkování. Jsou nějaké varianty tohoto očkování popř. kolik která vakcína stojí??

leniczka23
29. čer 2018

Nevim o zadnych variantach. Meli.jsme priorix a ten je bez doplatku. Nicmene na vakciny.net maji vse napsane tak zkus mrknout tam jestli nejsou nejake varianty.

dadulakk
autor
29. čer 2018

@leniczka23 Děkuji za info 😊

nikoulinka
29. čer 2018

Take nevim, o žádné variante. My meli, jak je uz psano vyse, Priorix. Byla jsem se synem nedavno. A za me i dobra zkusenost. Nemel zadnou teplotu, ani virazku, nebyl protivni, nic... zvladl to na vybornou 🙂 mel 20 mesicu.

dadulakk
autor
29. čer 2018

@nikoulinka tak to ráda slyším že to proběhlo v pořádku 😊 já mám teď pocit že syn je zdravej a i v dobré kondici tak to nechci oddalovat 🙂

svatuse
29. čer 2018

@dadulakk jeste je priorix tetra (snad jsem nepopletla nazev), v teto vakcine jsou navic plane nestovice.. Neplati ji pojistovna, ale pacient..

dadulakk
autor
29. čer 2018

@svatuse No teď o tom tak přemýšlím jestli není lepší když si ty nestovice prodělá dokud je malej, než pak v dospělosti až mu vyprcha ta vakcína 🤔

preiba
29. čer 2018

@dadulakk prý je lepší když si tím dítě projde...v případě,že je mu pak už třeba 9let a neměl je,tak je vhodné očkování ať je nemá ve vyšším věku...podle naší doktorky...já je měla v 17, můj taťka ve 40 a nebyla to žádná sláva 😆

dadulakk
autor
29. čer 2018

@preiba No tak to muselo bejt teda něco ve 40, bratranek je měl taky asi v 18 a měl je vysázený snad i na mandlich 😱🤓

preiba
29. čer 2018

@dadulakk no.my s taťkou taky 😂
Hlavně horečky a snášeli jsme to daleko hůř. Táta ani nemluvím 😂 taková stonásobná rymicka 😃
Ono je to prý v takovém věku i nebezpečné,ale dělali jsme si z toho srandu 🙈

svatuse
29. čer 2018

@dadulakk urcite je lepsi, kdyz ma nestovice dite nez dospeli 😊 ale otazka byla jestli je jeste jina varianta.. Koluje ale nazor, ze po tomto ockovani je prubeh nestovic slabsi.. Nicmene ja dceru taky nechala ockovat jen priorixem, aby si nestovicemi prosla jako mala..

zvargova
29. čer 2018

ještě je priorix tetra tuším a tam jsou neštovice? my toto očkování máme odloženo na 2,5let věku, těsně než půjde do školky, druhou dávku buď nedám vůbec nebo až před školou
starší byla očkována ve dvou letech po půl roce přeočkování, obojí se stihlo před nástupem do mš

dadulakk
autor
29. čer 2018

@preiba No tak hlavně že jste to s taťkou zvládli 🤗 u mě se nestovice projevily v 10 letech asi 3 pupínky 🙄😏

dadulakk
autor
29. čer 2018

@svatuse to jsem ráda že na to máme podobný názor, já bych mu klidně i tu vakcínu zaplatila ale s těma nestovicema mi to přijde fakt zbytečný 🙂

dadulakk
autor
29. čer 2018

@zvargova teď už je to asi zase jinak protože mi doktorka říkala že dnes první dávka a další až v pěti 🙄🙂

zvargova
29. čer 2018

@dadulakk tak té starší už je pět 😀 takže se to změnilo, uvidíme, buď ji nedáme pak vůbec nebo v pěti či jak to je, ikdyž v pěti je zase přeočkování hexa tak to bude až před školou asi

swetlusska
30. čer 2018

Já bych očkovala i na ty neštovice, ještě uvidím, sama jsem je chytla v 15 letech a děs. Ten Priorix je ale živá vakcína,tak se do toho syn ani já zatím nehrneme (sama nejsem proti spalničkám očkovaná), takže zatím zvažujeme a ještě počkáme.

lenickakl
30. čer 2018

Ten priorix s planými neštovicemi má prý teď výpadek a není k sehnání. Jinak nám doktorka říkala, že očkování planých neštovic je jak kdyby je prodělal..

lajla
12. črc 2018

@lenickakl tak to pani doktorka pekne keca...to absolutne nemuze vedet..a hlavne se ukazalo ze na nestovice funguje 10-15 let jestli vubec..takze my hloupi co nechali deti ockovat budeme v jejich plodnem veku trnout nebo je znovu nechame otravit vakcinou ci navstevovat a doufat ze je dostanou driv..kazdop cim pozdeji nestovice tim.horsi prubeh ze