MMR - odklad 2019?

mimisha
22. dub 2019

Dobrý den chtěla bych se zeptat na očkování MMR. Lze ikdyž je horní hranice 18 měsíců naočkovat později cca ve 2 letech? Jestli ano jaký papír si mám připravit pro doktorku nebo jak to chodí děkuji moc

azanka
22. dub 2019

Pěkný den, synovi je dva a půl roku a očkovali jsme před měsícem. Měl tedy nějaké zdravotní komplikace, ale doktorka na nás netlačila a nic jsem podepisovat nemusela. Odkládat jsem chtěla, nakonec se to vyřešilo za mě - operace, střevní infekce, vyšetření kvůli alergii. Pediatrička mě pouze upozornila na možnost, že očkování mimo termín možná budeme muset uhradit. A ani to se nestalo.

emilka51
22. dub 2019

Dcera byla očkována ve 2,5 letech a u lékařky jsem musela podepsat papír, prohlášení, který mi ona sama dala. Ale rozhodně s tim neměla problém, jen říkala, ze si to musí nechat podepsat. Nikdy na mě s očkováním netlačila.

mku
22. dub 2019

@mimisha ja ockovala hned v tech 18m kvuli epidemii spalnicek co ted je... silene jsem se toho bala kvuli te hysterii co tady a obecne na netu kolem mmr panuje... ale doktorka me presvedcila, ze negativa spalnicek jsou mnohem vetsi nez rizika ockovani... u ostatnich ocko mel par dni vzdy zvysenou teplotu a byl protivny a u mmr vubec nic, proste bez jakekoliv reakce. Takze za me jsiu obavy zbytecne, priste bych tak nesilela...

jipe
22. dub 2019

mě dr. řekla, že jí to akorát musím podepsat, protože vyhláška, jinak bez problémů

urtica
22. dub 2019

jak píší ostatní - podepisuje se negativní revers - proti Tvé vůli dítě nikdo nenaočkuje. Teoreticky pak hrozí pokuta do výše 10000, v současné době snad údajně chodí po doktorech i kontroly z hygieny. Jinak k těm reakcím - je to velmi individuální, dcera byla očkovaná až ve 4 letech (letos začátkem března). Týden po očku se jí rozjel ošklivý ekzém - doteď se ho nezbavila, po třech týdnech od očka měla 4 dny čtyřicítky. Kamarádka s dcerou, kterou očkovala ve dvou letech, skončily na týden v nemocnici - vysoké teploty a febrilní křeče...rozhodovala bych se i dle lokality.

soda365
22. dub 2019

mám 2 děti - obě očkovány mmr vakcínou v 15ti měsících a oba dva byli úplně bez reakce.. Vím, že na mě dotaz cílen nebyl, ale jen chci přidat zkušenost, že je kolem toho z mého pohledu opravdu příliš velký humbuk.. jinak přeji aby i u Vás očkování proběhlo bez reakce a nervů

urtica
22. dub 2019

Jen ještě dodatek - reakci samozřejmě nemají všichni, u spousty dětí to projde v pohodě...problém je, že člověk prostě dopředu nikdy neví, zda si toho černého Petra nevytáhne zrovna on...

muhehehe
22. dub 2019

Dcera měla kdysi hnusnou reakci na jiné očkování a pak nás čekalo MMR, které je vnímáno zrovna jako takové, kde jsou ty reakce častější.. měla jsem z toho po předchozí zkušenosti s očkováním trochu obavu, tak jsem to odsunula (jinak jsme jeli do té doby standardně) a naočkovala až před zápisem do školky, to bylo loni touto dobou (pro statistiku 🙂 - bylo to zcela bez reakce). Nepodepisovala jsem nic. Syn ho měl dostat někdy teď, taky nám do toho přišlo něco kvůli čemu bych to chtěla trochu odložit (je sledován pro určité problémy a chci aby doproběhla veškerá vyšetření) a tentokrát budu muset podepsat negativní revers - prý to teď musí být. Příslušný papír mi dá doktorka.

ivhuska76
29. dub 2019

Žádná pokuta ti nehrozí, pouze si budeš muset vakcínu pak 500 zaplatit. Napsala jsem si svůj papír, že neodmitam pouze odkladam ocko do 3 let. U nás důvod ochableho svalstva po první hexe.

petronilkaa
29. dub 2019

@ivhuska76 Povinná vakcína se rozhodně nemusí platit a to ani při odkladu. To by na mě doktorka zkusila jen jednou takový lži..
@mimisha Jinak stačilo podepsat u doktorky, že chci odklad. Bacha, občas dávájí doktoři podepsat odmítnutí a pak právě může hygiena prudit. Stačí odmítnutí přepsat na odložení.