MMR očkování u 3letého dítěte s okamžitou reakcí. Máte zkušenost?

kamiilla
24. črc 2024

Pěkný den, maminky,
jdu si pro zkušenost po očkováni MMR. 🙏🙏🙏

Dcera - 3 roky (ze zdravotního důvodu odklad očkování) byla včera v 9:30 hod. naočkovaná, v 17 hod. měla už horečku přes 38. A mě zajímá, kdo zažil u svého dítě teplotu po MMR HNED PO OČKOVÁNÍ, jak dlouho horečka trvala, a jestli přišla ještě kolem toho 9 dne reakce na samotnou vakcínu?

Podle Dr. to bude reakce na pomocnou látku v očkování. 😓

Díky za zkušenosti, jsem nervózní 🙈

cilkat
24. črc 2024

Ano, tohle bude reakce na pomocnou látku. Defakto otrava krve, ale s tím, že už se do těla nedostává další látka, takže by to mělo jít slušně rychle dolů. Teplota samotná snad do rána (do dvanácti hodin), nějaká únava a podobně tak další tři dny. ... Bohužel to nevylučuje ještě imunitní reakci na očkované viry za těch zhruba deset dní.
Ale každopádně si to nechtě zapsat do karty a snažte se u jakéhokoliv dalšího očkování tohle hlásit, ať si porovnají ty pomocné látky. I když asi nikdo nebude vědět, na kterou z nich to bylo.... Ona může být i v jiných léčivech, především v těch podávaných injekčně.

ladyhacek
24. črc 2024

myslím, že syn měl tu noc horečku, ale jestli pak měl reakci za těch 9 dní si už nepamatuji, ale kdyby to bylo velké tka věřím, že ano, pamatuji si jak v roce šlápl na včelu a měl 2 dny horečky. Takže předpokládám, že ani jeden nějak extra velkou reakci neměli.
Ale staršímu je už 9 let tka to je už pár let zpět.

kamiilla
autor
24. črc 2024

@cilkat děkuji za reakci. Doufám, že bude brzy v pořádku. Člověku trhá srdce, že tohle dělá dobrovolně svému dítěti. 😓 Stále, ale má horečku.. teď to je přes 24 hodin v horečkách, momentálně 38,6 po Paralenu (nikdy jí moc nezabírá)🙈😞

kamiilla
autor
24. črc 2024

@ladyhacek díky za sdílení zkušeností. 🙂