MMR a doma novorozeně, může to vadit?

ajurka
29. čer 2017

Chtela bych se zeptat.. syn 3 roky nema stale druhou davku MMR... Ja sem ve 30tt tehotenstvi... Nechala bych ho naockovat jeste ted.. ale jde mi o to, ze se budeme stehovat rekontruovat tak se nam to nehodi.. chci to nechat az po porodu.. ale kdy pak ockovat.. kdyz bude doma i novorozenec.. vadi to nejak? Kdyz je to ziva vakcina? Ockovali jste starsi ditko kdyz jste meli doma cerstve miminko? Dekuji

78marcela
29. čer 2017

Ne, toho jsem se bala. Sla jsem ockovat nekdy v 34. Tydnu tehotenstvi, to bylo.nejmensi riziko. Ale pokud je to druha davka, tu muzes odlozit jak chces,klidne za rok

matildaxp
29. čer 2017

To by mě také zajímalo.

jujatko
29. čer 2017

Sestřenice očkovala dcerku 4 dny před porodem druheho. Pry to nevadi. Doktorka ji to chtela odlozit spise kvuli tomu, kdyby mela mala reakci, tak aby to zvladla ona (sestrenice) - novorozene, do toho dite s reakci. Ale prenos nemoci pry mozny neni.

ajurka
autor
29. čer 2017

@jujatko
@78marcela no ja mám termín začátkem září.. takže přemýšlím že bych malého ještě nechala naočkovat v srpnu co myslíte?

tylovat
29. čer 2017

Me doktorka syna neockovala, když jsem byla těhotná. Tuším, ze pak to šlo az ve 3 měsících mladšího, nebo mozna dokonce v 6-ti. Bacha na to, urcite tam nějaké podmínky jsou, je to živá vakcína.

betelgeuzz
29. čer 2017

@tylovat podmínky na to nejsou, každý dr k tomu přistupuje jinak. Někteří tvrdí, že to v těhotenství nevadí, jiní radši neočkují. Podobně tak u novorozence. Kde je pravda, těžko říct.

karlajasmine
29. čer 2017

@ajurka ještě záleží, jestli vaše dr v srpnu ockuje,ta naše ne,kvůli možným vedrum a horeckam. Já bych se nebála přenosu nemoci na novorozence ale spis té reakce,syna jsme ockovali v červnu a reakci mel 8-21.den, uknourany a vyrážka.. Nechtěla bych to řešit s novorozencem, spíš bych naockovala teď.

demetritis
29. čer 2017

Koukni na fb skupina podporteme v osvete tam se dozvis presne

ajurka
autor
29. čer 2017

@karlajasmine syn jednu dávku má... Do školky ho dávat nechci až kolem 5 roku.. to už bude malé tak rok.. nechala bych malého naockovat.. kolem 4-5 rokama..

demetritis
29. čer 2017

@ajurka tak proc ho chces očkovat počkej na novi ocko kalendar mmr bude mit od pristiho roku jiny protoze ocko tak jak je se ukazali jako kratkodobe tak se bude druha davka posouvat

kvakuska
29. čer 2017

@ajurka do školky stejně stačí první dávka, mě doktorka sama doporučila ať s druhou nijak nespěcháme, že na Slovensku snad dávají druhou až v první třídě a jsou s tím dobré výsledky.

betelgeuzz
29. čer 2017

@demetritis a odkud víš, že to bude od příštího roku jinak? už je to vydaný? co vím, tak se o tom pořád jedná, ale rozhodnutí ještě nepadlo. nebo už jo?

78marcela
29. čer 2017

@ajurka asi bych.pockala a prelozila to na pozdeji. Klidne za ten rok. Ve vedrech se taky.ockovat.nema, twzko rict, jak bude v srpnu. Ale s novorozencem bych.do toho.fakt.nesla. i kdyz moje starsi dcera mela horsi reakce s hexou nez s MMR..ale to jebu kazdeho ditetw jine.

78marcela
29. čer 2017

*je u kazdeho ditete...mobil me neustale ztrapnuje😂

ajurka
autor
29. čer 2017

@78marcela jo to se domluvime s dr.. všude právě čtu jiné názory že v těhotenství se mmr neockuje a tak.. jediné počkám až bude malé něco kolem půl roka a pak dám malému druhou dávku mmr to mu bude 4 a mesic

78marcela
29. čer 2017

@ajurka neockuje se hlavne na zacatku těhotenství. Resila.jsem to dost, dost si o tom nacetla a mluvila o tom s dvema.doktory..a nakonec jsem zvolila ockovani koncem tehotenstvi.

ajurka
autor
29. čer 2017

@78marcela tak uvidím nechám malého naockovat na začátku srpna to buud mít přesně měsíc před porodem

linee
29. čer 2017

@ajurka ja bych se ridila i podle toho, jak reagoval na 1.davku. Neni to pravidlo, ale muzes aspon tusit, jak to bude s druhou. V poslednim trimestru bych se nebala ockovat, jen bych pocitala opet s moznou reakci do dvou tydnu.
S malym novorozencem bych ockovat nenechala, to vubec, uz jen kvuli tomu, ze muze mit horecky a byt mrzuty a pod. a bude hlavne potrebovat tebe (jako kazde "nemocne" dite) a do toho bys byla s malym miminkem, ktere te take potrebuje, podle mne zbytecne stresova situace.
Co se tyka noveho ocko kalendare, ja si osobne nemyslim, ze se to zvolni.
JInak se mmr obvykle v lete neockuje kvuli tomu, ze dite muze mit horecky a pokud bude venku takove vedro jako ted, tak by to byla dalsi zatez.

A na druhou stranu - nemusi mit reakci vubec zadnou, navic s postupujicim tehu uz tolik vladat nebudes. Aspon tohle vse bych ja jeste zvazila.

Pokud chces dat maleho az 5 letech do skolky, ja bych pockala aspon do pristiho jara. Prcek bude starsi, ty nebudes tehu, budes prestehovana a muzes je nechat oba naockovat tesne po sobe.

ajurka
autor
29. čer 2017

@linee také nad tím přemýšlím.. malému bude v březnu 4 že bych ho nechala naockovat... A malé v té době už bude půl roku

demetritis
30. čer 2017

@betelgeuzz naše dr . to řešila a kluk dostane druhou az 2019 ted v zaří mu sou 4roky tak to asi musí but předshvalene

betelgeuzz
30. čer 2017

@demetritis no oni někteří doktoři mají k očkování volnější postoj a očkují později, ale pak jsou takoví, kteří jedou přesně podle kalendáře a ten podle mě schválený není, jen se už delší dobu o něm mluví a ani se neví, na kolikátý rok by se druhá dávka odsunula.