Holky prosím o jaký koliv názor na očkování , Očkovat ? Nenaočkovat ? Proč? . Nevím jak se rozhodnout má to cenu když nema očkované B ?
B už máme naočkované a budu očkovat i tuhle druhou vakcínu. Proč? Protože je to velmi rychlé a nebezpečné (i smrtelné) onemocnění, v kolektivu není takový problém to chytit. Pamatuju si, jak to chytil bráchův spolužák, zjistili to za pět minut 12, jinak by umřel. A to mu prostě bylo jen jeden večer zle, horečka, malátnost atd., prostě příznaky, které má milion jiných onemocnění. Je asi jedno, kterou vakcínou se začne, už ani nevím, proč jsem začali tím Bčkem - asi je častější.
Moc děkuji za odpovědi potřebuju si o tom udelat nějaký obrázek tak se ptám a čtu vše možné malý má povinné očkování + synflorix .
Původce meningokok způsobuje jen 4% všech případů meningitid. Za sebe radši dětem buduji silnou imunitu, aby si s jakoukoliv nákazou poradily a nebyla pro ně fatální. A zrovna očkování imunitě zrovna moc neprospívá..
Očkovala jsem jen povinná očkování a meningokoka. Sice meningokok není tak častý, ale zase má fatální následky, a to i u úplně zdravých dětí/lidí.
Ockujeme nimenrix i bexsero(vsechny skupony meningokoka).sice je to mala sance ze by to chytli ale ten prubeh je smrtelene rychly a nechci to riskovat.je to drahe ale to je jediny problem...dnes deti co se naockuji v 6m maji myslim hrazene pojistovnou(plati od kvetna teprve)
@ivis_b Jak tedy vysvětlíš lidi, kteří jsou nositelé, ale nepropukne u nich? To je imunitou, která ho drží na uzdě. Nebo si myslíš, že onemocníš každou nemocí, se kterou se potkáš? Asi ne, že? Opět je to imunitou, která to včas sežere. Přečetla sis, které osoby jsou ohrožené? Ty oslabené.. Takže ano, skvěle pracující imunita si s tím poradí.
Jdeme konecne na Bcko ke konci kvetna. Uz to domlouvame dlouho. A proc? No nepatrim mezi matky, co napichaji do decek cokoliv. Ale toti dam, protoze kdyz jsem byla v nemocnici se starsi s sestou nemoci pred nejakou dobou, dovezli tam male dite s meningokokem, kluka. Nevim kolik mu bylo a jak to dopadlo, ale vzhuru nohama bylo cele oddeleni, udajne bojoval o zivot. Takze neexistujici strasak to neni. Ano, vyskytuje se mezi nama bezne, jenze nekdo si toho cernyhp petra vytahne, ze na neho bude reagovat a to uz nikdo nevi, na koho ten cerny Petr padne.
@kajalka tak jo, cituju informaci z očkovacího centra: "Za určitých okolností, které nejsou komplexně a jednoznačně známé, u malé části nosičů bakterie projde z horních dýchacích cest do krve a způsobí tzv. sepsi, kdy ji krev roznáší po těle."
Takže proč u některých nosičů propukne onemocnění (tj. přejde bakterie do krve a způsobí sepsi) není odborné veřejnosti známo. Možná bys jim měla poradit. Tím nechci podceňovat význam dobré imunity, určitě je super, když se posiluje, ale nemyslím si, že je v zrovna v tomhle případě samospásná.
My máme povinna očkování a dávala jsem i Prevenar. Ockovani Bexsero dám také. Tchýně to chytla v 8 třídě zš. Do dnes je úplně hluchá na levé ucho
@agneska7 ockovala jsem obe vakciny,jak B tak i tu druhou
Nechala jsem naočkovat jak synflorix tak teď budeme dávat bexsero. Takže ano očkuju.
@veronika8808 To myslím dopadla ještě dobře :(
@kajalka ježiš, to jsou zase názory. I lékařka mých dětí tvrdí, že je v tomto případě imunita k ničemu. Ale jo, drž si ten názor... Ušetříš 🙂 a já tvým dětem moc přeju, aby se s tím nesetkaly.
A k věci 🙂 Očkovanou mám starší dceru jak na B, tak na ten zbytek. Mladší půjde na nimenrix za pár týdnů a bexsero taky okolo druhého roku zvládneme.
@leilinka1234 Vidíš a můj vedoucí v bývalé práci v mikrobiologickém ústavu, který se zabývá imunitou na úrovni cns, by meningokoka nikdy neočkoval. Takže si svá přání laskavě nech pro sebe a napíchej dětem všemožnej hnus. A hlavně věř.
@kajalka no ty jsi příjemná 😀 napíchám, co uznám za vhodný, díky 🤘😊
neočkovat...a proč ne? to budeš očkovat dítě vším, co ti lékař doporučí? to je přece absolutní nesmysl...
já dávám dětem jen povinná očkování, u starší dcery jsem se kdysi nechala ukecat na Prevenar13, syn má jen povinná očkování 🙂
Nevěřím, že očkování proti meningokoku je tak super, jak se všude přeferuje, protože riziko, že to dítě chytne je velmi malé, stejně tak jako nevíš jak dlouho bude mít dítě protilátky na toto onemocnění...