Ahoj tímto chci oslovit všechny maminky které daly naočkovat své dětičky jednou z těchto nepovinných vakcín (Prevenaru13 nebo Synflorixu). Jak Vaše děti snášeli očkování, případně jaké měli reakce a nebo komplikace. Od doktorky totiž slyšíme jen samé kladné věci, ale přece nic není dokonalé a na internetu se člověk dočte neočkovat, ale nikdo mu už neřekne proč? Proto předem děkuji Všem maminkám,které mi sdělí jejich zkušenost po naočkování.
Moji zname po treti davce Prevenaru ditko ochrnulo od pasu dolu. Po par hodinach to nastesti odeznelo. Nedovedu si predstavit ten jeji momentalni strach a bezmoc, co z toho bude...
my dali synflorix a také v pohodě - pouze mírné zarudnutí a trošku zvýšená teplota...ale trvala jsem na odděleném očkování - doktorka by to nejraději napíchla spolu s hexou..že prý se to tak běžně dělá(myslím, že první dávka snad ne - už si to pesně nepamatuju, ale pakliže je reakce v mezích normy, tak pak očkují dohromady)...abychom tam nemuseli každých 14dní jezdit..ale to jsem si tam radši klidně zajela...
Nechali jsme naočkovat Prevenar 13 s Hexou najednou a vše bylo v pořádku. Ten den byl takový klidnější a mazlivějši a večer měl malinko zvýšenou teplotu, a tím to haslo. 😉
Ahoj, také jsem nechala naši holčičku naočkovat vakcínou Prevenar 13, očkování snáší celkem dobře. Po očkování byla klidnější, unavená a spavá. Žádné komplikace a ani zvýšená teplota u nás nebyla. Jinak vše v pohodě. 😉
Synflorix + Hexa u všech 3 dětí naráz, reakce žádná, max. děti byly více mazlivé či protivné, jinak nic.
každé dítě je jiné - takže já řeknu bez reakce a jiné dítě reakci mít mohlo. My dali Hexa+Prevenar (současně- někdo si to nechává rozdělit) 1. očkování (ve 3m) měl 37,8°C první noc a brečel - po podání paralenu se uklidnil a usnul. Druhý den byl jak naočkovaný 😀 oči vykulené a vůbec přes den skoro nespal (možná to bylo u toho druhého) 2. druhé očkování neplakal na reakci si nepamatuji > možná to že druhý den nespal-jak jsem uváděla u 1. 3. očkování měl tuším kolem 38°, ale nebrečel - teplotu měl přes noc a druhý den dopoledne. Pak byl protivný, ale našli jsem 2 zuby 😀.
Také dáváme prevenar 13 s hexou dohromady a v pohodě. Zatím máme teda 3 hexy a 2 prevenary a příště už jen poslední prevenar. Já jsem asi radši, že to máme zaráz, než ji takhle mučit co 14 dní. Jinak neměla ani zvýšenou teplotu, jen ji to asi trochu pobolívalo, byla umrčenější, ale ráno všechno v pohodě už. Musím to zaťukat 🙂
Zatím Vám děkuji za informace já mám jen strach aby se malému po naočkování neobjevily nějaké atopické ekzémy či nedej bože nějaké to ochrnutí, jelikož známé právě málem klouček ochrnul na nožičku.. Mám strach očkovat, ale na druhou stranu mám strach i neočkovat
Také jsme dlouho zvažovali zda očkovat či neočkovat. Při pohledu na to, co se k nám do republiky v budoucích letech nejspíš dostane za nemoci jsme očkovali vším dostupným.Malá byla naprosto bez reakce.Preventivně jsem podávala homeopatika.Přeji hodně štěstí, ať to ten Váš brouček také hezky zvládne.
Já teda syna očkovat nenechala, ale kamarádky klučík měl poté velký zánět středního ucha a od té doby na ně trpí pravidelně... ☹. Ona to přikládá tomuto očkování, zda to tak je nebo je to náhoda, těžko říct.
@magdasan Děkuji za podporu právě zvažujeme i to co se do Čr čím dál tím víc žene, ale i si říkáme jestli s očkováním nepočkat až bude o něco starší, přece jen mu jsou teprve 4 měsíce a teď podstupuje samé povinné očkování a do toho mu ještě chtějí dávat nepovinné vždyť to malé tělíčko se musí vypořádat s takovou haldou látek a hliníku, že máme strach aby z toho neměl nějaké následky (autismus,ochrnutí či atopický ekzém). Chtěli bychom odložit očkování na pozdější dobu např.: 1rok, ale s tím nějak doktorka nesouhlasí --- jen říká aby pak nebylo pozdě. Ale malej přece jen špatně snáší ty povinné očkování natož do něj hned zároveň cpát i nepovinné ☹
Dneska jsem byla s malou(7,5 m) na prvním Prevenaru 13 ( schema 2+1), zatím bez reakce, ťuk ťuk, Hexavakcinu má taky 2+1 - 4.a 6. měsíc - dvě dávky už má za sebou taky bez reakce. Dala jsem zvlášť, zdá se mi to lepší s většími prodlevami, malá je teda hrdinka a očkování snáší dobře. Prevenar jsem dlouho promýšlela, a konzultovala s dost lékaři a rozhodla se tak jak rozhodla. Snad správně 😉
Ahoj, my jsme byli v pondělí na druhé dávce Prevenaru a kromě zvýšené teploty se u nás nic nedělo. Stejná byla reakce i u první dávky.