Dobry den, rada bych se zeptala jestli je mezi Vámi maminka ktera ma doma vojaka a prošli si zahranicni misi.... jde mi o to jestli ste nechavali ockovat deti pro jistotu... ptala sem se na pojistovne, ale pani na me koukala divne a defakto mi neporadila... k dětské doktorce sme zatim nešli abych se zeptala, ale pokud s timhle nema zkušenosti (mise) tak asi taky vedet nebude 😦... za radu budu moc vděčná
@ter ahoj, jede do Afriky do Mali... no ja sem to nijak neresila, ale kamaradka mi prave rekla ze at si necham naockovat na tuberkolozu, ze jeji manzel byl v roce 2008 a dcera se jim narodila v roce 2014 a museli ji naockovat (v tu dobu to asi uz nebylo povinné) prave ze mi tim nasadila brouka... mozna plasim zbytečně 🤔
@marketapali. Ja se ptala dětské. My resime Afganistan.a bylo mi řečeno, ze se ta tuberkuloza ockuje jen u novorozenců, pokod vyjde navrat. Jinak neni potreba žádné očkování. Oni je nemocny dom ani nepusti.
TBC je zdarma indikována u dětí, jejichž rodič pobýval déle než 6 měsíců pryč..(např.mise) podobnou informaci jsem měla v porodnicí.manzel byl pryč ještě před narozením prcka,. syn dostal očkování zdarma ,ale až asi v roce,nechvatalo se na to. U starších nevím,ptala bych se lékaře.
@marketapali manžel se vracel z Afghánistánu v 4/2017.syn měl v té době necelé 3 roky, nic jsme neockovali navíc (má hexu, prevenar). Po návratu zůstávali myslím na noc v Techonine, kde jim dělali krevní testy a vytery, prošli celkovou prohlídkou. Před misi byl sám očkován, proti čemu už nevim. Obrátila bych se spíš na Avenier, nicméně si myslím, že tam vám,, pro jistotu,, vždycky nějakou vakcínu doporučí 😉
My jsme očkovali po porodu tuberkulózu a malý se narodil 11m po návratu z Afghánistánu. Čeká nás to znova a nic navíc v plánu očkovat nemám..
@marketapali zkušenost nemám, ale co se obrátit na centrum cestovní medicíny - moje bývala praktická ockovala pouze tetanovku vše co jsem potřebovala mimoto jsem řešila s nimi, možná by vám byli schopni poradit