Zajímalo by mě jaké názory mají vaši lékaři na souvislost váhy a očkovaní vakcínou hexa. Na diskuzích čtu, že má mít dítě minimálně pět kilo, doktorka tvrdí, že to nemá souvislost...jde mi o to, jestli čekat až do třetího měsíce, nebo kývnout na ten devátý týden...byla jsem rozhodnuta, co nejdéle, ale shodou okolností byl dnes v ordinaci diagnostikován černý kašel a mám ted větší strach z nemoci, než z případných nežádoucích účinků...zajímaly by mě především názory lékařů, jestli tady nějací jsou
@elu
klidně to odlož ještě trochu více, ideál je kolem 6 měsíců - snižuje se pak výskyt astmatu, alergií atd u dětí...
pokud uvidíš někoho kašlajícícho, tak určitě nebudeš prcka brát přímo k němu, že...
vemlmi nebezpečný je černý kašel u dětí do 3, potažmo do 6ti měsíců.
očkování by mělo zabránit níkaze po 2-3 dávce, takže stejně by nebyla hned o 9ti týdnů chráněná, teda pokud ještě to očkování alespon trochu funguje,
lepší obranu proti černému kašli má vakcína Pediacel...
malá byla očkovaná v 5. měsích a měla něco malá přes 5 kg, ale kdyby neurolog a rizik porodna dovolila byla by očkována dřív. Zvládla vše skvělě
Je to na tobe, ty jsi rodic...cim pozdeji, tim lepe, neni to pro dite tak velka zatez jako v 9 tydnech..a vetsina deti, co onemocnela, tak byla ockovanych:(