Komplikace při porodu - jaké zvolit očkování?

majovka24
25. srp 2015

Ahoj vsem,
prosim vas vsechny o vase zkusenosti a nazory. Maly mel pri porodu komplikace, musel byt akutne proveden cisarsky rez, pri nemz vdechl smolku a museli mu proplachovat plice. Byl tedx hned po porodu na ARO. Dalsi den ho jiz dali na IMP (jen na pozorovani). Paty den mi ho dali na pokoj a sesty jsme sli domu s veskerymi vysetrenimi v poradku a zdravym miminkem 🙂. Kdyz nas ale propousteli, rekl mi primar toho ARO, abychom pockali s ockovanim a abych kontaktovala ockovaci centrum v Motole. Tam jsem tedy volala a Dr mi rekla, ze mame pockat, jak bude maly reagovat na prvni dve davky povinneho ockovani a pote abychom dali Prevenar 13. Rikala prave, ze pokud maji nektere deti oslabenou imunitu (vetsinou nedonosene deti nebo deti, ktere mely prave nejake komplikace po porodu), tak je lepsi pockat, zda spravne reaguji na tu hexa a pokud ano, tak ockovat i proti pneumokokum. Ptam se tedy, jak jste to meli vy s ockovanim? Predevsim budu rada za komentare od maminek, ktere meli prave s miminkem take nejake poporodni komplikace. Moc dekuju 🙂.
P.S. pisu na mobilu, tak jsem nepouzila diakritiku. Nezlobte se 😉.