Moje otázka je jednoduchá: Kolik dostane pediatr zaplaceno (asi od pojišťovny, nebo nevím od koho) za naočkování jedné dávky hexy?
Víte to někdo?
Děkuji.
Koukla sem se nyní do vykázané péče syna-máme též 211 a vše se dá dohledat. Za aplikaci hexa vakcíny si dr.účtovala 189 Kč (konkrétní znění: amb. péče - prakticinPRAVIDELNÉ OČKOVÁNÍ PODLE PŘEDPISŮ O OCHRANĚ VEŘEJNÉHO ZDRAVÍ JE HRAZENO Z VEŘEJNÉHO ZDRAVOTNÍHO POJIŠTĚNÍ - PŘÍPAD, KDY ZULP HRADÍ PŘÍSLUŠNÁ ZDRAVOTNÍ POJIŠŤOVNA : 189.34 Kč)
Přesně tak, já si taky nechávám dělat výpis za proplacené služby u lékaře a kolikrát se nestačím divit, co si naúčtují,hlavně konzultace po telefonu, kdy si třeba volám jen na gyndu pro recept, telefon platím já a nechá si třeba proplatit za necelou minutu 100,- za to, že mi ten recept nachystát a účet za porody mě docela taky pobavil 😀
a to by mě ještě zajímalo,kolik si nechává proplácet náš pediatr za očkování nepovinnýma očkováníma, kdy já platím za tu aplikaci injekci 100,-
Ahoj, též mám 211 a můžu se u nich na to kdykoli podívat... záleží kde jsi pojištěna, ale určitá transparentnost v tomhle má být... měla jsem dcerku na intenzivnce v Podolí (narozena 32+4tt) a to byly teda bomby, kolik tam stojí jeden den hospitalizace (v řádu deseti tisíc!!!) - Orchidis, určitě si to zjisti, někteří doktoři rejžujou a je to až nehorázné! Pěkný den, V.
u nas take 189,34 😉
Ještě zajímavější je zjistit si,kolik vakcína infanrix HEXA stojí.Pouvažovat,proč některé státy očkují ve schématu 2+1,my 3+1.Pak si to vynásobte počtem dětí,které se u nás narodí.
Máme také 211 a projela jsem teď poplatky, které si zdr. zařízení účtují a byla jsem překvapena. Za vakcínu si naše pediatrička naúčtovala také 189,34 Kč takže jako u většiny. Co mě ale překvapilo bylo, že za to, že k nám přijela RYCHLÁ záchranka po 45 minutách (slíbili 15 min a šlo o 14dení miminko) a malého vyšetřili a řekli, ať si otevřeme okno si naúčtovali 7 731,46 Kč. Vůbec nechápu za co?????? Pak nemají mít pojišťovny problémy s tím, že nemají pro jpojištěnce dostatek peněz.
Myslím, že by se to mělo dát zjistit, vpřehledu tvé zdravotní pojišťovny. Já mám 211 a tam mám svůj účet a můžu se podívat, co si který lékař účtoval a kolik mu pojišťovna proplatila 😉 . Někde jsou tam docela zajímávé informace. Měnila jsem třeba lékaře a volala předchozím dvěma o zaslání dokumentace. Jedna dr. si napočítala 30,- a druhá skoro 300,- prý konzultace po telefonu(a to jsem oběma řekla, že chci poslat dokumantaci a to bylo vše.....)