Kdy a jak naočkovat MMR a meningokoka C?

verpave
31. kvě 2015

dobry den v 15ti mesicich mame jit na MMR a meningokok C ? mohli by jste mi zdelit vase nazory kdy a jak naockovat ??

zo_ja
31. kvě 2015

Když už, tak co nejpozději a hlavně ne spolu.

leniczka23
1. čer 2015

MMR bych odložila a naočkovala meningokoka..MMR nejdřív na 18ti měsících..

caboonek
1. čer 2015

My jsme byli na priorixu v 15 měsících a teď po měsíci meningokoka. Nechala jsem Bexsero. Za 2 měsíce přeočkování.

lucieandrlova
1. čer 2015

Dcera má naočkovaný Priorix tetra (druhá dávka ve 2 letech) a totálně ji to rozhodilo imunitu, takže jsme meningokoka museli očkovat až o rok později (ve 3 letech). Tak bych to taky asi udělala jak píše @leniczka23 - první meningokoka (pokud to jde).
Rozhodně bych neočkovala 2 vakcíny dohromady a naše pediatrička to ani nedoporučuje...

adypro
1. čer 2015

Meningokoka neočkovat a MMR odložit. My máme odloženo na neurčito, dceři je 19 m.

mvkoty
1. čer 2015

MMR jsem odložila do dvou let, ale budu odkládat dál dokud nepujde malý do školky. Jinak jde dávka rozložit na polovinu kdy se dá první polovina dávky a za 72hodin se dá zbytek dávky a pak je ta druhá dávka a stejně tak rozložit.

anetka1701
1. čer 2015

Rozhodně neočkovat dvě vakcíny najednou! A už tuplem ne MMR... Osobně bych dala meningokoka, počkala s MMR...

eficenka
1. čer 2015

určitě se k živé vakcíně NIC nemůže očkovat!! tohle nikdo nikdy dohromady netestoval.
MMR bych odložila až kolem 2,5 let a případně memingokoka po 3.roce věku
( jestli ti to teda stojí zato...)