Jít po očkování spalniček na svatbu?

florenciak
30. čer 2017

Ahoj,
se synem /18 m./, jdeme na očkování spalniček a za 2. dny máme jít na svatbu, bude to svatba s hodně lidma, která je od nás daleko a auto nemáme, hodně známých se liší v názoru jít nebo nejít.. Jak to vidíte vy, nebo Vaše skušenosti.

jaja01k
30. čer 2017

Ja bych sla na ockovani az po svatbe.

antoinet
30. čer 2017

V žádném případě nejít, resp. očkování bych odložila. Už tak je to pro to tělíčko záhul, natož v létě (mělo by se kvůli horečkám dávat v chladných měsících) a je v oslabení, jestli na něho někdo něco prskne,odskáče si nemoc a reakci zaráz. Po celé 2 týdny je nejlepší necestovat a vyhýbat se kolektivu.

terezapetrova
30. čer 2017

@florenciak jestli se ptáš s ohledem na to aby tam dítě po očkováni nemělo velkou zátěž tak za me jsi příliš uzkostna 🙂 nebo proc se ptáš? 🙂

terezapetrova
30. čer 2017

Pokud by tam někdo kdo by mohl byt potencionalne nakazlivy tak snad mají rozum a řeší to připadne i svou nepritomnosti ja nevim nu 🙂

panickatlamicka
30. čer 2017

Ocko bych odlozila, klidne do 3 let. To uz bude urcite po svatbe. 😀

yelowangel
30. čer 2017

Odložila bych očkování. Náš taky není ještě naočkovanej a to mu budou za chvíli 2 roky, doktor sám řekl že není kam spěchat a píchne ho než nastoupí do školky.

blahova_andrea
30. čer 2017

já bych tedy očkování odložila až po svatbě. s čerstvě naočkovaným dítětem bych rozhodně nejela. dítě mít nějaké reakce může a taky nemusí. taky ostatní můžou a nemusí být úplně fit a dítě oslabené. taky píšeš, že je to daleko a nemáte auto. takže v těch vedrech budete naočkované dítě vláček kdo ví kolik hodin busem nebo vlakem? nebo jak to bylo myšleno? očkování odložte a užijte si svatbu 😉

florenciak
autor
30. čer 2017

blahova andrea
Myšleno to bylo tak, že autem by jsme tam mohli zajet a kdykoliv odjet v případě potřeby, takhle je to komplikované a osobně by jsem byla radši doma, jen rodina přítele to vidí jinak, hlavně jeho sestra se 2. dětmi podle ní panikařím 😒

yelowangel
30. čer 2017

@florenciak Proč to očkování teda nepřeobjednáš? Pokud ti na tom tak záleží tak když se to posune o týden po svatbě tak se nic nestane..

blahova_andrea
30. čer 2017

@florenciak no jako z jedné strany rodinu chápu. svatba není každý měsíc. většina pozvaných si pozvání váží a snaží se prostě dorazit. odložit očkování tě vůbec nenapadlo?😲 mě by tedy nenapadlo dát očkovat a pak jet nebo zůstat doma a poslat chlapa na svatbu třeba samotného. odložit to a užít si to jako rodina by byla moje první myšlenka i volba 😉

florenciak
autor
30. čer 2017

blahova andrea
Ta svatba je takové překvápko narychlo a odložit očkováni jsem neměla v plánu ohledně dlouho naplánované dovolené začátkem srpna.

blahova_andrea
30. čer 2017

@florenciak dovolená v srpnu se taky s odložením očkování nevylučuje. tak můžete očkovat až po dovolených. až budete prostě už v klidu zase doma. ono se očkuje od 15m, ale nikdo vám to nenařídí 😉 já si tedy očkování vždy posouvala podle toho, jak mi to přišlo vhodné. odkládala jsem z důvodů nemocí doma i z důvodů prostě lepších plánů. vždy jsem dodržovala zdravé dítě aspoň dva týdny před očkováním a klidovější režim dva týdny po očkování. na léto plné plánů, svateb, výletů a dovolených bych neočkovala. přijde mi to zbytečná zátěž jak pro dítě, tak na nervy pro rodiče

almara2
30. čer 2017

jelikož očkování MMR nemá horní hranici, tak bych ho odložila. Ve vedrech bych taky neočkovala, takže klidně v září. Jsou i pediatři, kteří v létě tuto vakcínu vůbec neaplikují

jipe
30. čer 2017

prcek bude mít v červenci 2 roky a MMR máme odložené na září, v létě, kdy jsou horka, jezdí se na výlety, atd., bych tím dětský organizmus nezatěžovla bez ohledu na svatbu. A ani v září bych to 2 dny před svatbou nedala a klidně o pár týdnů odložila, ono to nikam neuteče. I v nějaké brožuře od dr. jsem četla, žepo 2. roce života to děti snášejí lépe, že je lépe vyvinutý imunitní systém i CNS

verkaver
30. čer 2017

Ale vždyť reakce na očkování MMR je až za 7-10 dní po očkování,takže svatba dva dny po očk. je v pohodě,dítě mít případnou reakci ještě nebude...

jipe
30. čer 2017

@verkaver ale může být očkováním oslabené a snadno něco chytnout, 14dnípo očku se doporučuje klidový režim,nechodit na sluníčko,...

japona
30. čer 2017

@florenciak Ja osobne bych dva dny po očkování jela, ale deti nikdy na žádné očkování neměly abnormální reakce. Byt na svatbe je stejne narocne jako byt doma. Pokud máte ale jakekoliv pochybnosti, očkování odložte. Některé jsem posouvala vždy po týdnu snad čtyřikrat, než mi přišlo dítě naprosto fit.

gnozka
30. čer 2017

Taky jsme meli jit na mmr . Ale mala onemocněla , pak jsme jeli na dovolenou , ted budou u nas hody , pak jedeme zase pryc . V srpnu taky 🙂 takže jsme se s doktorkou sami dohodly ze to necháme úplne v klidu po prázdninách . Vsak to můžete odložit az budete mít po všem jako my ?

astyna
1. črc 2017

Nám říkala doktorka, že by dítě cca 3 týdny po očkování mmr nemělo přijít do styku s více lidmi najednou (mhd, uzavřené dětské koutky, návštěvy...), že bude mít imunitu hodně oslabenou, tak na co to ještě pokoušet více.

Měli jsme očkovat někdy před 2 týdny, ale syn dostal chrchlavý kašel, nyní mu teče z nosu, pak máme poslední návštěvu před porodem, pak už asi porod a s novorozencem nikam jezdit nebudu a pak ještě řešit nějaké vedlejší noční účinky, pchá. Takže odkládám asi do 2,5let. Podle situace.

Neočkovala bych ve vašem případě.