Ahoj,muj syn ma tri a pul mesice,neni jeste na nic ockovany. Hexu jsme nechali odlozit,mame sikovnou pediatru. Az bude cas na ockovani Hexy, chtela jsem vakcinu rozlozit a zbytek teto vakciny doockovat pozdeji. Doktorka ovsem doporucuje rovnou Hexu. Muj prvni syn mel na Hexu fakt divoke reakce,proto se bojim. Meli jste nekdo vakcinu rozlozenou? Jake reakce ma Hexu jste u miminek meli?
Mono takhle úplně není, teďka jsme chtěli manžela přeočkovat na černý kašel a ten třeba existuje pouze v kombinaci s tetanovkou. Navíc na každé očkování stejně jako na jiná léčiva může mít špatnou reakcí takže když mu to rozložíte akorát zvyšujete potenciál na reakci.
Jestli máte šikovnou pediatru řídila bych se tím co poradí ona. Kamarádka od taťkovi nové ženy taky odkládala očkování a její malý skončil s černým kašlem. Takže aji kdyby mu chudákovi bylo třeba týden blbě je to lepší než dopadnout s černým kašlem.
Muzes dat trislozkovy infanrix a zbytek v mono, sle vse si platis. Zvaz to, pokud zacnes pozdeji a budes chtit dat dite do ms, muze byt problem vse stihnout. Vse ma sve schema a rozestupy... Rozlozeni je ideslni, kdyz chces ockovat jen neco, sle pokud chces vse, asi bude lepdi tovnou hexa
@calvac a co odložit na dobu po půl roce? Jestli je tedy syn kojeny, jinak bych též byla obezretna kvuli černému kašli. Já odkladala kvuli intuici, jesteze tak, malý zjištěný po třech měsících abkm, první hexacima na 7 měsících, druhá bude teď na 10, ale pořád teda kojim ( kojeni do velke miry chrani ). Jo a vzdy pred ockem homeopatika.
@sowelo26 pokud očkovaný dostane nemoc na kterou je očkovaný tak ale už má protilátky a tudíž mnohem lehčí průběh nemoci, snáší celou věc mnohem lépe. K tomu ta vakcína vlastně i je. Když to dostane bez očkováni je mnohem větší šance komplikací nebo vážného ohrožení na zdraví.
Jinak ale pediatre dobré říct že to prvni tak blbě snášel. Kdyby to mělo být podobné.
@xkalisto Pediatre jsem rekla,ze prvni to blbe snasel (v te dobe jsme meli jinou pediatru),rikala ale,ze druhy syn nemusi regovat stejne.
K ockovani jsem skepticka. Prvni syn je ockovany povinne i dobrovolne. Kdyz chytil rotaviry,na ktere byl ockovany,skoncili jsme ve spitale,prubeh hruza. Na pneumokoky jsme ho nechali ockovat taky,znovu jsme skoncili ve spitale. Jinak s hemofilem,ktery obsahuje Hexa,se trapime dost drsne doted. Mel na nej i ATB. Je mi z toho smutnou.
To chápu, že jsi z toho na nervy. My očkovali až v 8. měsících (je to teda nedonošenec), ale i tak nám chtěli dát Hexu, tu jsem odmítla.
Tak jsme začli Infanrixem a v pohodě. Pak se doočkovávala samotná obrna - Polio (a hned na to se mu objevila 6. nemoc). Takže to si člověk nevybere, dopředu to neodhadne, prostě nesmí mít v době očkování v sobě žádný bacil (pak je podle mě totiž jedno jakým typem očkování je dítě oslabený) a projeví se nemoc, kterou v sobě má už v době očkování...
@calvac To určitě chápu, nikdo nechce mít dítě ve špitále. Ve výsledku je to na tobě.
Ale jinak možná jestli tě trochu uklidní, z vlastní zkušenosti můžu říct že možná je to na nic teď, ale syn si z toho do budoucna nebude nejspíš absolutně nic pamatovat. Když jsem byla malá měla jsem komplikace po MMR vakcíně (ale hodně specifická situace), ležela jsem ve špitále cpali do mě kortikoidy, bylo to na dlouho, ale kdyby mi to naši neřekli tak o tom ani nevím, jenom si pamatuju že jsem v mládí brala Wobenzym co vypadal jak lentilky a kontrolovali jsme ledviny. Už jenom z toho si říkám že jestli je to Hexa nebo jakákoliv jiná vakcína může být reakce na cokoli a vyhnutím se jenom konkrétně Hexy si nepomůžeš.
Ale i tak malou očkovat chci nechat v termínech. Čistě statisticky má pořád lepší šance že nebudou komplikace z očkování než že chytí něco co by jí mohlo ublížit.
Byla bych taky raději za tu pětivakcínu teda, mamka (imunoložka) se rozčilovala že ta žloutenka se jí zdá moc, aspoň že to snížili na to 2+1 😕
@calvac hledala jsem v knihách i na netu. Doporučuje se Thuya 9CH, ale protože v některých knihách zmiňovali, že Thuya není nejvhodnější lék, tak jsem přidala i Phosphorus 15 CH. Začínám hodinu před Thuyi, ihned po ocku Phosphorus, vždy 3 kuličky. Miminkum rozredit ve vode, na lzicce, ale já se s tim nemazu, syn měl 7 měsíců, čili 3 kuličky rovnou z uzávěru do pusinky. Trochu kouká, ale jen chvíli, kuličky jsou sladké. Stridam tedy tyhle dvě, a to po celý týden od očkování.
@calvac tak třeba manžel nebo kamarádka, někdo s FB ať se do skupiny přidá, je tam mnoho informací dohledatelných už v rámci předchozích dotazů a odpovědí ostatních 😉
Jinak obecně, za škodlivý se v rámci očkování mimo jiné považuje hliník přítomný ve vakcínách, když rozdělíš očkování na více vakcín, dostane dítě i mnohem větší dávku hliníku. I toto je potřeba zvážit. I když samozřejmě o tom, že píchnout do dítěte 6 nemocí zároveň je velká zátěž, vůbec nepolemizuji. O to horší to potom je s MMR vakcínou 😒
tak cerneho kasle bych se teda vubec nebala..stejne hexa nefunguje..vetsinou maji cerny kasel teda ti ockovani🤣
Rozložením myslíš aplikovat mono vakcíny? Doporučuji FB skupinu "Informované očkování a může se hodit" 😉