Jaké měly Vaše děti rozestupy mezi očkováním Hexou?

lindaaa10
10. bře 2016

Prosím o radu ohledně očkování Hexou. Jaké měly Vaše děti rozestupy mezi očkováním? Naše doktorka totiž očkuje v měsíčních intervalech (první tři dávky). Jiné očko jsme neměli, ale stejně si nejsem jistá, jestli to není příliš velká zátěž...Mají tyhle krátké rozestupy nějaký důvod? moc děkuji

verka4d
10. bře 2016

Nevím,jestli je to nějak dané,ale my jsme měli očkování ve3. 4. 6. a 12. měsících.

pkolin
10. bře 2016

U nás taky v měsíčním rozestupu, je to tak v očkovacím kalendáře, ale určitě jde prodloužit, zkuste se domluvit s lékařkou.

sara84
10. bře 2016

V kalendari je minimalni rozestup 1 mesic, max 3! Aby jste treba nemusenil davku opakovat. My meli mezi 1-2 na den presne 3, neb byl syn stale nastydly. A mezi 2-3 necele 2m, a mezi 3-4 bude min. Tech danych 6m. Zalezi na zdravi synka

lavita
10. bře 2016

první na 10 měs, další za tři a další za další tři měsíce

eficenka
10. bře 2016

@lindaaa10
spoluvývojář vakcín RNDr. Petráš uvádí, že lepší ochrana a tvorba protilátek je při vyšším odstupu.
nejlépe 1. dávku, za 3-4 měsíce druhou dávku a pak až za 6-+ě měsíců poslední dávku a máte splněno...

eficenka
10. bře 2016

@sara84
špatné informace dáváš, další dávka se dává za 1-6 měsíců od první dávky a očkování se znovu neopakuje, nikdo nikdy nezkoumal, jak tělo zareaguje na vyšší antigenní zátěž!

radana1992
10. bře 2016

Ja ockovala schema 2+1 a prvni davku jsem davala v 7mes, dalsi za mesic a posledni nas ceka za pul roku. Pro svou jistotu nebo nejaky klid duse jsem koupila za 520,- v lekarne Provakcin. Nevim zda-li pomohl nebo to bylo tim, ze jsem nechala ockovat pozdeji nicmene maly to zvladl absolutne bez nejake reakce. Dr mi rikala ze max 2mes rozestup mezi davkami ze pak by mu brala krev zda ma nejake protilatky. Netusim, nehadam se, byla jsem rada, ze me nenutila ockovat v 9tydnech.

eficenka
10. bře 2016

něco od odborníka z vakcinačního webu

http://www.vakciny.net/AKTUALITY/akt_2016_07.htm#1

najdeš tam i ty intervaly atd...

lavita
10. bře 2016

dej homeo radši než další chemické přípravky, nic proti nikomu, moje zkušenost

radana1992
10. bře 2016

@lavita Pokud ted narazis na ten Provakcin tak jsou to jen drahe vitaminy 😀 ja homeu nerozumim tak jsem do nej nesla 🙂

radana1992
10. bře 2016

@eficenka Nechci byt jedovata, ale na internetu najde clovek to, co si "nekdo" preje :- )))

eficenka
10. bře 2016

@radana1992
tohle je oficiální vakcinační web, vede ho vývojář vakcín, který tomu opravdu rozumí a vlastně se očkování "řídí" dle něho a jeho vyzkoumaných postupů..
nestahuju nic z blesku nebo novinek..

radana1992
10. bře 2016

@eficenka Ohledne ockovani je toho kdekoliv hrozne moc. Nehadam se, jen fakt nekdy lepsi nehledat na netu 🙂 Ale nic proti tobe samozrejme. Nejsem typ neockovaci ale vseho s mirou no 🙂 A nemuze nekdo tvrdit, ze lepsi je 2+1 kdyz Dr je povinnen ockovat 3+1. Musela jsem podepisovat i papir. Ale sama Dr mi rekla, ze kdyz zaciname az o 5mes pozdeji tak je zbytecne rvat do maleho 3+1. Mozna je 2+1 mysleno jako mene ucinne kdyz se zacina v tech 9tydnech. 🙂

lavita
10. bře 2016

@radana1992 nechtěla jsem tě hlavně urazit, je lepší provakcin než když se někdo nezajímá vůbec 🙂

radana1992
10. bře 2016

@lavita Neurazila. To vubec. Jen jak v tom "nechodim" tak jsem radeji sahla po necem, kde je napsano ze je to k ockovani at to pripadne nekomu muzu hodit na hlavu 😀

eficenka
11. bře 2016

@radana1992
já nikdy nehledám laické informace na netu,
je zdravotníkům přístupná lékařská databáze ( některé studie i laikům) a rozhodně budu věřit člověku, který školí pediatry, vyvíjí vakcíny než pediatrovi, který o očkování neví nic ( kromě pár přednášek na škole a pak školení farma firem...)

sara84
11. bře 2016

@eficenka dle me Mudr. Pokud je rozestup mezi 1 a 2 vice nez 3m musi s prvni davka dat znovu. Tot mi rekla nase doktorka. Ze ji z hygieny vyzvou, aby nas znovu naockovali.

eficenka
11. bře 2016

@sara84
lže.... napište klidně do očkovacího centra, předsedovi vakcinologické společnosti.
mezi 1 a 2 dávkou je interval až 6 měsíců, mezi 2-3 také 6m a mezi 3-4 6-12 měsíců, ale i když se prošvihne rok, dále se nepřeočkovává...
to jsou ale ktraviny,
naopak byla zjištěna vyšší účinnost očkování, pokud je druhá dávka v rozmezí 3-4 měsíců od první