Jak nejlépe připravit na očkování MMR?

jirinka1989
30. črc 2018

Holky prosím o rady a zkušenosti, jak nejlépe dítě připravit na očkování MMR - našemu chlapečkovi jsou 3 roky. Měli bychom jít na očkování 14.8. nebo 21.8., do 22.7. měl 10 dní antibiotika (angína). Díky!

ladyhacek
30. črc 2018

Šla bych raději až déle 🙂.
Syn byl očkovaný 1davkou v 18m měl zvýšenou teplotu a jinak nic a nepřipravovala jsem ho. Tedy v 18m jsem ho odstavila, ale právě až po očkování. Měla jsem také nosítko a občas ho doma nosila..
Starší děti to většinou snášejí lépe.
Možná bych dala nějaká probiotika ( lactobacilky) na srovnání střev to se obecně doporučuje po antibiotikach

nat
30. črc 2018

@jirinka1989 proste bezte na ockovani a je to.Po te angine bych sla dele ,muze mit oslabeny organismus,ale nejak nechapu proc s tim tolik starosti.Stejne se na to neda dopredu pripravit a bud bude mit nejakou reakci nebo ne 🙂

poah
Autor odpověď smazal
Zobraz
anazuzzuzana
30. črc 2018

Taky jsem měla z MMR strach. Syn byl v 3,5 letech a úplně bez reakce - to jen na uklidnění. Nepřipravovali jsme nijak, ale četla jsem, že je dobré zvýšit vit. D a C....takže hodně ovoce a sluníčka, případně doplnit tabletkami vitamínů...homeo když tak až na mírnění NU

priefi
30. črc 2018

@jirinka1989 hodne dobre zkusenosti maji maminky s homeo thuja a lepsi je vyssi ch

martinka_33
30. črc 2018

Nevím jestli se na to dá připravit, ta vakcína je svinstvo co si budem povídat ☹ Holka na tom byla ve třech a čtvrt, viditelnou reakci (horečka, pupínky) neměla, ale doslova zešílela, a že už předtím byla švihlá, nedalo se s ní měsíc žít, pak chytla nějakou nemoc, vypadala jak zombie, měla antibiotika a srovnalo se to, naštěstí i chování..

pribylovapetra
31. črc 2018

@jirinka1989 ja bych to ještě odlozila. Očko je zásah do organismu a v kombinaci s nemoci muze byt problem. Klukovi se po kombinaci ocko+nemoc s ATB rozjel ekzem.

jirinka1989
autor
1. srp 2018

@pribylovapetra a jak dlouho odložit? Od září má jít do školky, drží nám místo, malému jsou 3 a kousek, máme Thuyu, ale lékárnice říkala, že to je až den před očkováním ??

jirinka1989
autor
1. srp 2018

@poah jenže náš malej třeba po hexavakcíně měsíc ležel - předtím zdatně lezl, a v roce mi přestal lézt úplně jiné děti chodily a on byl měsíc jen ležící mimino - proto se na to ptám. Jako "bez reakce" mi to tehdy nepřišlo...protože je o měsíc dřív narozený a psycholog napsal, že má málo vyvinutou nervovou soustavu, tak jsme to MMR (Priorix?) odkládali

starbucks
1. srp 2018

Taky jsem musela synovi naočkovat MMR v šibeniční termín kvůli školky. Dobíral ATB, ředitelka držela místo a buď naočkuju nebo neprijmou. Bylo to necelé tři tydny po dobrani. Nějaký osmý den se mu zacal dělat hnis v ockach, začal kašlat a 10nebo 11 den měl antibiotika zpátky na hnisavou angínu. Nevím jestli to bylo přímo z očka, nebo z toho, že jsme byli na chatě v horách, přijeli zpatky do civilizace, kde byl rozdíl 10 stupňů a měl z toho očka oslabenou imunitu. Ale jinak nic.

pribylovapetra
1. srp 2018

@jirinka1989 ja opravdu nevim jak dlouho odlozit, u vas do toho vstupuje ta skolka. Ja byla v jine situaci. Klukovi byl rok a 3x hexa a 2x prevenar v pohodě, ale pri 3. toho uz asi bylo moc. No a protoze jsem to chtela pak dockovat, tak jsem mu ty zbyvajici nechala dat a ma pořád problemy a to mu budou 2 roky. Mmr odkladam. Ale jak tady myslim psala nejaka pani, predtim asi nejake vitamíny a po nejaky detox. Ja na homeo neverim, ale treba nejaka probiotika.

jirinka1989
autor
18. srp 2018

@pribylovapetra tak máme očkování za sebou, zatím 4.den, v pořádku, dávám homeo, probiotika a snažím se ho držet trochu víc v klidu 🙂

pribylovapetra
18. srp 2018

@jirinka1989 jaká homeo prosim? Jen tak pro info.

urtica
18. srp 2018

Určitě bych počkala až pominou ty vedra - kamarádka to dala dceři teď a skončily v nemocnici...jinak lze před a po užívat bylinku čínské medicíny "Stín brokátového závoje" (o přesném užívání se lze informovat na patentnimedicina.cz), já si očkování ještě "ošéfovala" akupunkturou - byly jsme také před a po očkování. Konkrétně MMR jsem tedy nedávala, protože mám ve svém okolí bohužel jeden velice fatální případ, kde došlo k nevratnému poškození, ale chápu, že toto je rozhodnutí každého a není to jednoduché.

jirinka1989
autor
19. srp 2018

@urtica já jsem odkládala MMR do 3,5 věku, bohužel jsem s dítětem sama a 5000 za školku znamená, že bychom nejedli a to by mělo dozajista fatálnější důsledky. Mám hypotéku, takže žádné dávky a podobné vymoženosti mít nemohu, takže jsem musela zařídit státní školku. Zatím jsme 5.den po očkování a v pořádku je. Máme homeo Thuya

jirinka1989
autor
19. srp 2018

@pribylovapetra Thuya máme

urtica
19. srp 2018

@jirinka1989 Jasně, nevšimla jsem si , že dotaz už je pasé. Držím palce, ať je vše Ok.

jirinka1989
autor
20. srp 2018

@urtica děkuji moc! stále jsem trochu v rozpacích a nervozitě, ale snad to bude všechno dobré

ptacatko01
20. srp 2018

Nežádoucí účinky se objevují kolem 9. dne po očkování. Pokud neurolog očkování povolil, tak snad ví co dělá. Já bych si tedy rozmyslela, když měl takovou reakci na hexavakcinu, většinou u takhle větších reakcí, je pak další očkování kontraindikovano. Ale už jste naočkovaní, tak snad to bude v pohodě. My jsme očkovali před měsícem, malá měla 20m, ale je narozená o 3 a půl měsíce dřív, ale očkování nám doporučili. Ještě od povolení jsem o měsíc odložila, protože jsem měla opar. Malá naštěstí neměla žádnou reakci. Předtím měla očkování proti rs virům, prevenar a hexu a vše bez reakce.

travnulee
20. srp 2018

Pokud bude dite v pohode(tzn.zadna psychicka zatez, stres) a bude zdrave, tak bych sla.

jirinka1989
autor
29. srp 2018

@travnulee snažíme se mu udělat co nejlepší prostředí, je teď 2 týdny po očkování a zvládáme to 🙂 homeo, klid doma, venku ve vedrech jsme prostě nešli, a odpočinkovější režim, ..víc jsem asi udělat nemohla

pettfanni
31. bře 2019

@ptacatko01 čtu vaši odpověď - také jsme rozený 3 a půl měsíce dřív a nyní už nám naše dr . uvažuje dát vakcinu.. máme bio 14 měsíců, nevím, osobně mi to přijde velmi brzy.. v úterý jdeme k neuroložce, obávám se,že nám očko doporučí, malej žádné reakce (krom zvýšené teploty) na předešlá prodělaná očko (ktr píšete) také neměl, ale vidím to jako vy, že bych určitě také ještě odložila.. spíše pro pocit klidu.

urtica
31. bře 2019

@pettfanni My jsme měli doporučeno z Motola odložit až na 2 roky z důvodu alergie nás obou a mého autoimunitního onemocnění - takže určitá dočasná kontraindikace je možná i z imunologického hlediska, případně s přihlédnutím k rodinné anamnéze. Nakonec jsme očkovali až před měsícem - tj. ve 4 letech - kolem 7. dne jsme si všimli, že se dceři ve vlasech rozjel ekzém, nyní jsou to 4 týdny od očka a ekzem je zatím stále aktivní...horečky byly až 23 - 27 dní od očka, takže nevíme, zda to ještě mělo souvislost, ale je pravda, že jsme od dcery nic nechytli, což je velmi neobvyklé, protože skoro vždy padne s každou příchozí virózou celá rodina...hexu jsme neočkovali, jen čtyřvakcinu (Infanrix Hib) , a tam byla zcela bez reakce.

amenophus
1. dub 2019

A proto je lepší to očkování neodkládat, pokud k tomu není závažný důvod (o kterém by dr věděl) - protože pak najednou MUSÍTE být plně očkovaní než půjde do školky, najednou do toho vlítne nějaká nemoc a pak se to nestíhá :(