Jak dlouho bude syn ještě neklidný po hexavakcíně?

jitka_zowie
21. únor 2017

Drahé spolubojovnice,
prosím Vás o sdílení zkušenností s reakcí na očkování. Náš malý měl první hexavakcínu ve 4 měsících a druhou o měsíc později. Pop první to byl děs, asi týden po očkování se mi začal v noci budit každou pulhodinu se šíleným řevem, který šel jen těžko utišit, přes den byl plačtivý a mnohdy provztekal celý den. Takhle se to tahlo asi dva týdny, pak se aspoń to spaní trochu zlepšilo. Pak dostal druhou dávku, po ní naštěstí (ťukám na co můžu) noční buzení už nepřislo, ale zato přes den je to hrozný. Záchvaty vzteku z ničeho nic, se kterýma nejde vůbec nic dělat. Chování a nošení ho spíš štve, propíná se, mlátí sebou, škrábe a tahá mě za vlasy a skoro mi vyskakuje z náruče. Začínám si psát, kolik času denně takhle provyvádí, pohybuje se to někde kolem 4 hodin denně, včera to ale bylo třeba víc jak 5 hodin. Už to bude od druhé vakcíny měsíc a pořád se to nelepší.
Máte někdo podobné zkušenosti? Jak dlouho to u Vás trvalo? Pomohlo Vám něco?
My zkoušíme Viburcol čípky, ale žádný velký úspěch jsem nezaznamenala.
Prosím, nepište mi, kdo měl reakce v pohodě, snad pochopíte, že takové příspěvky mě moc nezajímají, spíš mě to pak zamrzí, že my to máme takhle děsný.

Děkuju

ivular
21. únor 2017

@jitka_zowie A hlásila jsi tu první reakci? Nenavrhl pediatr sám, že ta druhá dávka se odloží?
Každá vakcína je nálož na nervový systém - jednak v podobě volných radikálů, jednak v podobě těžkých kovů. Napadá mě chlorella či doplňky s podobným složením - pokud kojíš, zkus je ve větší míře užívat Ty, aby se dostaly do MM.
Každopádně všechny tyto dopady na dítě nahlaš pediatrovi a další očkování odkládej co jen to půjde, jelikož se zdá, že CNS vašeho dítěte toho moc nevydrží. A není jediné.
Pokud by se to nelepšilo, možná bych se zeptala pediatra, jestli nezajít na neurologii.

panickatlamicka
21. únor 2017

Po takove reakci bych uz neockovala. Pediatr ti na to rekl co?

karlajasmine
21. únor 2017

Urcite bych dalsi davky a celkove dalsi vakciny odkladala, co to pujde!

jitka_zowie
autor
21. únor 2017

@panickatlamicka Pediatr to sepsal s tim, ze to posle na SUKL jako hlaseni vedlejsich ucinku. Co s nim mam delat a jak budeme dal postupovat ohledne dalsiho ockovani, to jsem z neja zatim nedostala.

jitka_zowie
autor
21. únor 2017

@ivular ja to po porvni vakcine neprisuzovala ockovani. Jelikoz maly byl od malicka vazne HOOODNE plactivy, jen pred tim ockovanim mel asi tri tydny fakt super. tak me to zpocatku netrklo, ze by to mohlo byt po ockovani, myslela jsem si, ze se vratil do toho pred tim, a hlavne jak to nastoupilo az vic nez po tydnu, tak jsem si to nespojila az tak uplne, pediatra jsem se na to ptala, jestli to muze byt tim, rikal, ze mozna, ale ze to prejde. Teprve ted se zajima. Hlaseni na SUKL je sice urcite dobra vec, ale nam je to s prominutim ted uz na hovno.

Spis me zajima, jestli s tim ma nekdo podobny zkusenosti a co se s tim da delat, pripadne, jestli se to upravi. Nekojim, takze doplnky muzu jen ty vhodne pro mimino...a tech zas az tolik neni. V patek jdeme k homeopaticce,doufam, ze nam neco poradi.

karlajasmine
21. únor 2017

@jitka_zowie Jeste me napadlo, mozna je to blbost, ale dostava uz prikrmy? Jestli treba nemuze mit hlad a rustovy spurt? Me totiz syn silene vyvadel od 4 do 5.mesice (ale hexu dostal az v 5.mesicich prvni, tak to nebylo z ockovani) a pak jsem zjistila, ze skoro nic nepribral a ze potrebuje uz dostavat ovoce a zeleninu, tak me jenom napadlo jestli nemuze byt souvislost jeste s necim jinym krome ockovani.

jitka_zowie
autor
21. únor 2017

@karlajasmine prikrmy dostava, ji dobre a pribira taky dobre. Diky za napad, tim to ale nebude.

karlajasmine
21. únor 2017

@jitka_zowie Hmm tak nic, mrzi me, ze mel takovouhle reakci po ockovani. Kamaradky syn po hexe myslim rval skoro v kuse 14 dni, takze reakce asi podobna ale kratsi dobu. Verim, ze to u vas odezni snad uz brzy. Drzim palce!

jitka_zowie
autor
21. únor 2017

@karlajasmine a u kamaradky syna to odeslo samo, nebo s nim neco delala? Jak postupovala pri dalsim preockovani? Ja mam hruzu z toho, ze ma v roce dostat boost.

zarecna
21. únor 2017

Moje dieta malo rovnake stavy, rovnake... a ockovanie mal az v 8 mesiacoch. Kldune to mzoe byt faza, kedy prudko dozrieva mozog, plus kludne zuby prve, nenaucilsa prudko nove veci a mozog sa s tym potrebuje vyrovnat? Povedala b som magicku vetu, ze to prejde. 🙂 Vsetko v amterstve je docastne.

zuzineckah
21. únor 2017

@jitka_zowie moje sestřenice je pediatra a po takových reakcích další dávku nedává. Dva týdny neklidu/řevu/nespavosti není standardní reakce. S jakýmkoliv dalším očkováním bych byla hodně opatrná a třeba takovou MMR vakcínu si nechala až těsně na předškolkový věk, pokud vůbec.
K tvému problému - kamarádka řešila něco podobného. Po 3 týdnech zoufalství se sbalila a odjela k rodičům, kde měl syn úplně jiný režim (prostředí také samozřejmě). Chodili plavat, chodili hodně ven, prostě mu rozbourala stereotypy a po týdnu u rodičů se to postupně srovnalo. Říká, že nervnější zůstal už pořád, ale těžko říct, jestli to byla "vina" vakcíny, nebo se jen projevila nějaká povahová črta. Každopádně jim to hodně pomohlo.

jitka_zowie
autor
21. únor 2017

@zarecna magickou vetu "to prejde" slycham porad. V souvislosti skoro se vsim. Vim, ze to prejde....nebo aspon doufam. Jen by me zajimalo, jestli to bude trvat jeste par dni, nebo par mesicu. Je toho vazne uz moc. Malymu bude pristi tyden 6 mesicu a za cely jeho zivot jsme zatim zazili jen 3 tydny, kdy plakal tak nejak normalne, jinak proste rval od rana do vecera denne. Uz mi z toho hrabe, uz vazne nemuzu, jsem zoufala a za vetu "to prejde" a "musis to vydrzet" bych vrazdila.

jitka_zowie
autor
21. únor 2017

@zuzineckah Dekuju, super tip. O vikendu balime a jedeme ke tchanum na venkov, pokud mu to tam bude prospivat, zustanu tam pres tyden. Takove reseni me nenapadlo, treba mu sumavsky vzduch ulevi 🙂 Dekuju

zuzineckah
21. únor 2017

@jitka_zowie ten by ulevil i mně 😂👍🏼👌🏼 užijte si to a přeji ať to zabere a malý se zase vrátí do normálu👍🏼

duvi21
22. únor 2017

V tom pripade bych zacala zjistovat a pouzila nejake detoxikacni metody a ja bych uz teda taky neockovala. Vypada to, ze zde byl nejakym zpusobem nabourany nervovy system a nikdo nemuze odhadovat, jak zareaguje priste.

jitka_zowie
autor
22. únor 2017

@duvi21 ockovat ted uz rozhodne nebudu. Jdeme za homeopatkou, tak jsem zvedava, jestli nam to nejak pomuze a pak uz fakt nevim....nejaky tip na detox?

duvi21
22. únor 2017

@jitka_zowie Mrzi me, ze v tomhle neporadim, jelikoz jsem to nepotrebovala, proto pisu: patrala bych po nejakem detoxu. Verim tomu, ze to jeste muze pomoci telicko procistit. Homeo jsou super, kdyz jsou dobre dane na miru, funguji rychle a spolehlive. Ale tech metod je urcite vic. Myslim, ze je jedno, kterou si vyberete, jdete pocitove. Pokud je homeopatka dobra, citliva, jiste pomuze. Drzim moc pesti!!!!!! Az jednou zjistime celou pravdu o ockovani, budeme se vsichni velice divit.

duvi21
22. únor 2017

@jitka_zowie A mezi nami: zadne pak nebude 😉 Verte tomu, ze se procisti a pak uz bude vse ok. Nebojte se 😉

jitka_zowie
autor
23. únor 2017

@duvi21 dekuju za podporu, jdeme k homeo zitra....az se bojim delat si prilis velke nadeje. Ted jsem se jeste dozvedela neco o tkanovych solich, ktere jsou vlastne pry ze skupiny homeopatik, tak pripadne zkusime i ty....dam pak vedet, jak jsme dopadli...treba by se to taky nekomu mohlo hodit.

mmmarkytka
24. únor 2017

Ja teda neobhajuju očkování, ale děti v tomhle věku, mezi 4.a 5.mesicem vynucuji pláčem, prostě zkouší, řvou, dokud nedostanou, co chtějí. Náš syn teda řval Id narození. Nejdřív prdy, pak po očkování v průběhu dne, ale teď máme čtyři měsíce, druhou dávku, a pláčem fakt jen vynucuje pozornost. Jinak jestli máte příkrmy, tak třeba květák a brokolice nadymaji... Nám se syn akorát budí v noci, poměrně často. To už u nás nebylo. Tak doufám, že to přejde jak u nás, tak u vás...

jitka_zowie
autor
25. únor 2017

@mmmarkytka hura, konecne taky jedna mamina, ktera prizna a je stejneho nazoru, ze v tomhle veku mimco placem neco vynucuje. POrad ze vsech stran slycham, jak to neni mozne a ze na to je jeste moc male a ze hlavne nosit a nosit a ze se neda rozmazlit....da. Malej neni kontaktni mimco, nepotrebuje mazleni, nechce to, kdyz chce nosit, tka proto, ze me pouziva jako rozhlednu, nejaka moje blizkost je mu u pr.....
Kvetak jsem mu nikdy nedavala, brokolici jednou, prdiky to nejsou, s timhle problemy uz davno nema. Ted po mesici od druhe davky se to konecne zacalo zlepsovat. Vsimla jsem si i toho, ze predtim prestal zvatlat a ted zase zacina...a ze jsou to nekdy proslovy :o)
Jeste jednou dekuju a jsem rada, ze je na svete taky nejaka rozumna mama, ktera dokaze pouzivat zdravy lidsky rozum 🙂

jitka_zowie
autor
25. únor 2017

@duvi21 Tak mame homeopatika na miru, homeopatka po docela hodne dlouhem a podrobnem rozboru vseho, co se u nas deje nam nasadila siliceu. Jsem na to zvedava. Pravdou je, ze mi prijde, ze se to ted zacina lehce srovnavat i samo. Malej byl vcera i dneska lepsi a vic usmevavej. Presto homeopatika davam, jen proste nas vysledek asi pak nebude uplne vypovidajici o tom, jestli to funguje nebo ne.

brokovich
25. únor 2017

Nase decko plakalo v dobe po ocko, ale ukazalo se, ze to byly zuby. Byl fakt superplactivej. Jinak to vynucovani si je fakt dobrej ulet. Uz bych necekala, ze to v dnesni dobe uslysim. Synkovi je 18 m a nikdy si nic placem nevynucoval. Plac je zpusob sdelovani pocitu a potreb. Zkus si o tom neco precist. A nosenim fakt nerozmazlis. Vyzkouseno. 🙂

jitka_zowie
autor
26. únor 2017

@brokovich Vis, kazde decko je jine a zadna knizka ani clanek, zadne "ucene pojednani" nemuze pokryt vsechny pripady a vsechny moznosti, jak ktere decko reaguje a co na nej funguje. Ver mi, ja toho vyzkousela, darmo mluvit. Jo a zuby to nejsou...vyzkouseno 🙂

duvi21
28. únor 2017

@jitka_zowie Ono je dulezite, aby vse smerovalo k lepsimu. To, co zafunguje, bude nejspis souhra vseho dohromady, takze to bych ani nejak neresila 😉 Mozna nejvice mu pomahate svou energii maminky, ktera nemavla rukou a "obula se" do toho. To ostatni jsou takove podpurne prostredky. S homeo mam ted uz docela dost zkusenosti a vim, ze dokazi az zazraky. Ale to sve, co mu sedi, si kazdy najde sam. Drzim dal moc pesti!

jitka_zowie
autor
28. únor 2017

@duvi21 Dekuju, je hezke slyset i to, ze nekdo oceni mou snahu. Doted - coby matka vecne urvaneho ditete jsem v jednom kuse nekym odsuzovana a ponizovana jako ta neschopna, ktera si nedovede svoje dite utisit. Je az neskutecny, jak dokazou nektery lidi moralizovat a odsuzovat na potkani, pritom o nas vubec nic nevi, nemaji tuseni, co to je uz 6 mesicu resit, ze mimco porad breci a ja s tim nemuzu nic delat a nic nefunguje. Jen ten, kdo tohle zazil, me dokaze pochopit.

duvi21
28. únor 2017

@jitka_zowie Vis, oni si take resi svoje - promin ten vyraz, ale je to tak - sracky. Neber to vubec osobne, co rikaji. Je uzasny, jak se maminka dokaze obout do reseni problemu, kdyz se jedna o jeji dite. Ty to umis! Necekas, ze to nekdo vyresi za vas, ale take si umis rict o pomoc, kdyz stojis na rozcesti. Ja muzu jen gratulovat 😉

elinkal
28. únor 2017

U nas byla nejhorsi 3. hexa, malej dostal horecku a na tyden jak kdyby jej nekdo vymenil. Nepretacel se na brisko, nesmal se, prestal piskat a vyskat, porad brecel... a trvalo to, jak pisu vyse, cca ten tyden...

nickd
17. zář 2021

…zdravím. Dcera po prvním očkováni měla lehkou teplotu a byla netečná a unavená. Již druhy den byla zase v pohodě. Druhá dávka bez problémů. V 18 měs. dostala 3. Dávku . Dopoledne ok, pak šla spát. Po probuzeni hodinu ok, ale pak začlo peklo!!! Hysterické záchvaty vzteku, bez jakýchkoliv reakcí!!! Brečí, zalyká se, rozkazuje vše kolem a mlátí sebou. To vše na jednom místě i hodinu!!!! Zabralo až rozesmátí! Během vteřiny byl z pláče smích, opět reagovala na podněty a odpovídala!!! V tom záchvatu se nemění ani reakce, když se uhodí !!!! Vše trvá již 5 dní a manželka je samozřejmě na dně😥. K doktorovi jedeme až v pondělí, tak doufám, ze zvládnu víkend a že dcerka bude zase tou hodnou, všímavou , upovídanou a roztomilé holčičkou jako předním….😌