Ahoj holky prosím vás jak je to s hrazenim očkování při odložení očkování? Malá má teď 5 měsíců a ještě není ockovana na nic. Chtěla bych dát první hexu teď na kontrole v 6 měsících. Hradí se něco u povinných očkování teď? Nebo da se zvolit vakcína, kde se očkování rozloží? A nedostane všech 6 látek najednou? A poslední dotaz co si myslíte o očkování na pneumokoky a meningokoky? Mam dat nebo ne?...
@gilraen999 6 látek najednou nikdo ockovat nebude, z nepovinnych jsem dala jen meningokoka
Dala jsem prevenar i bexero. Ty to chceš řešit všechno při jedné kontrole? Bexero je hrazené, když se začne očkovat do 6 m.
@klokanka31 a nehradili jste nic i v případě odložení nebo jste očkování v termínu kdy doktorka chtěla dát první dávku hexy?
@jjasmina to mi je jasné. Myslím to tak že v ty hexavakcine dostane 6 očkovacích látek naráz...
@areh chci to řešit ale rozhodně nechci očkovat více než jedno očkování za měsíční návštěvu... Odložila jsem očko, že mi přišla hrozně malá na to a bojím se vedlejších účinků... Chci zatížit organismus co nejméně, ale zároveň zvažuju ty meningokoky a pneumokoky, ale rozhodnuta vůbec nejsem...
@gilraen999 aju, to nevím, já očkovala vše v termínu
Bexsero bude od nového roku hrazené při rozockovani do jednoho roku věku dítěte. Takze tam bys měla ještě čas na rozmyšlenou.
@gilraen999 Očkování jsme dávali v termínu který určil doktor, neposouvali jsme...
My do roka davali jen hexu, poprvé ve 3m, pak v 6m a v roce poslední dávku, nic se neplatí, ani když si to posuneš... My budeme odkládat MMR, podle kalendáře má být do 18m, budeme dávat až mezi druhým a třetím rokem, prostě než půjde do školky... Z nepovinných zvažuju meningokoka, ale ještě nevim, jestli ano a kdy, ten se platit bude, hrazené pojišťovnou je jen bexsero, když začneš před 6. měsícem věku
@gilraen999 ahoj, očkujeme přesně podle kalendáře a máme hexu a mmr a z nepovinných bexero, nimenrix i prevenar. Prevenar jsem nechala očkovat společně s hexou ve 2 a něco měsících. Hradila jsem jen ty nepovinné, ale máš ještě nárok na 1500 od pojišťovny jako příspěvek na jakékoliv očkování a je jedno, kdy si ho zahájila. Všechny info jsou na VZP stránkách kdyžtak.
Jinak já jsem hodně očkovací a očkování, byť nepovinné, existuje z nějakého důvodu takže já rozhodně očkuji vším, co je dostupné, protože si pak nechci případně vyčítat, že jsem mohla udělat víc. 🤷♀️ Reakce nikdy žádná (ťuk ťuk). 🙂
Hexa se nehradí ani odložená. Dávali jsme bexero i prevenar13 a vždy mezi nimi byl min. 1 měsíc rozestup. Jinak mi přišlo, že čím bylo dítko menší, tím lépe očkování snášelo.
@gilraen999
Náš malý měl špatnou reakci na Prevenar13. Dostal jen jednu dávku, poté jsme očkování přerušily. Od té doby se bojím každého očkování. Každopádně navíc dostal ještě bexsero, ale to snesl dobře.
Ockuji jen povinné. Starší dostala první hexu v 10 měsících, mladší v 7 měsících. Teď v 10 měsících půjde na druhou, posilovaci nejdříve za půl roku. MMR měla starší před 3. rokem, mladší bude mít stejně.
Jo a nic jsem neplatila.
Hexavakcínu hradit nebudeš a v případě, že hodláš nechat vakcinovat proti všemu povinnému, nemá rozložení smysl.
Zatím dostala 2 dávky hexy. Chtěla jsme i bexero, ale 3 krát se do muselo odkládat ( nejdřív vyrážka, pak průjem a teď nedávno zvýšená teplota). Říkám si, že to tak asi má být. Na další termín neobjednávám a zůstaneme pouze u povinného. Hrazení Bexera pojišťovnou by se mělo prodlužovat až do 1 roku, asi není takový zájem s očkováním do 6 měsíců jaký očekávali.
Děkuju moc holky 🙂 za odpovědi
@gilraen999 My jsme pneumokoky ani meningokoka nedávali. U povinnýho očkování jsme nic nehradili.