Nevíte prosím někdo, do kdy nejpozději se musí píchnout 3 dávka hexavakcíny... 2.dávku jsme měli v září, další byla odložena o měsíc kvůli nemoci a teď mi přijde, že stále není vhodná doba...má dost ekzém...jak dlouho lze 3. dávku odkládat ??
Dejte po 6ti - 12ti mesicich a řekněte lekari, ze si přejete schéma 2+1, usetrite jednu dávku. Zejména jeli ekzem..
@janiju dlouho http://www.vakciny.net/principy_ockovani/pr_11.... (viz tabulka na konci, oficiálně do 18. měsíce celé schéma) ... můžete toho využít a dát schéma 2+1 ... nebo neočkovat dál vůbec (protože vakcinace posouvá imunitní systém směrem k alergiím)
Děkuji všem 🙂
@janiju poslední dávka do 18. měsíců. Můžeš se domluvit na tom 2 plus 1, to je nejrozumnější. Hlavně teď na podzim jsou časté různé virozy, tak aby se to s něčím nesešlo (já z tohoto důvodu odkládám na jaro očkování proti spalničkám, zarděnkám a příušnicím - nechci malou nechat očkovat ani s obyč. rýmou). Ale rozhodně si nemyslím, že bys neměla očkovat vůbec, jak Ti tu některé odpůrkyně očkování radí.
Holky a jak je to se čtvrtou dávkou? Máme momentálně ekzém, malému je 17 měsíců skoro a v pondělí máme jít ale samozřejmě nepůjdeme, jen jak je to možné dlouho odkládat.
@michaelazim
3. dávku jsem nakonec musela nechat píchnout i s ekzémem, ale kupodivu...vůbec nic se nedělo...žádná reakce, ani ekzém se nezhoršil....
jakkoli dlouho, nemusíš jí dát vůbec 😅