Hexavakcína a následný dlouhý let

craki
21. čer 2015

Uvodem - nas postoj k ockovani je Zaklad, ale pozdeji. Sama dr hexu ockuje ve 4.mesici.. Ja bohuzel nekojim, takze ode me maly imunitu nema.

ALE. k tematu. Muz je na dlouhodobe sluzebce v Kalifornii. 4 tydny tam, 1 doma. V sprnu mel mit 4 tydny dovolene... Jenze ted se ho sef zeptal, jestli by neslo udelat, ze ja s malych bysme v sprnu prileteli tam, on by chodil do prace a dovolenou bysme si udelali v zari, klidne v Kalifornii...

Jako ja bych letela hned (zamestnavatel by platil letenky i byt), jenomze maly by nebyl ockovany. Vubec. A to se mi nezpozdava.. Prece jen na letistich clovek potka milion neznamych lidi buh vi odkud.... Kdybychom ho nechali ockovat, tak bychom museli ted, v 9 tydnech, aby se stihla pred odletem druha davka po mesici (schema 2plus1).. A to se mi taky nechce, protoze by letel asi 2 dny po ockovani a to je podle me na to male telicko celkem zahul
Dalsi variante je, dat mu pred odletem jednu davku, a po tech dvou mesicich druhou (co jsem vycetla, tak minimalni rozestup je mesic, max 6 mesicu). Ale ta ochrana po prvni davce muze a nemusi byt. Vycetla jsem ze u drtive vetsiny je imunizace plna a dalsimi davkami dochazi jen k dlouhodobe ochrane... Mam to ale jen z jednoho zdroje...

Co s tim? Muz je pro ockovat ted a letet na ty dva mesice. Chapu, ze chce byt s malym. A ja nevim. Kvuli toho ockovani... Tak male miminko jsem nikdy ockovat nechtela... Ale zase nekdo ockuje v 6 tydnech ze...

apacheee
AMBASADORKA
21. čer 2015

@craki dovolim si te opravit,pokud zacnete ockovat takhle brzy,tak schema 2+1neni mozne ,to az pri zacatku ockovani po 6.mesici.Ja osobne bych asi zacala ockovat az po navratu,ale to je vec nazoru😄

craki
autor
21. čer 2015

@apacheee
Schéma 2+1 není podmíněné 2měsíčním intervalem mezi 1-2 dávkou, stejně jako není podmíněné věkem zahájení očkování.
http://www.vakciny.net/AKTUALITY/akt_2014_13.htm

Taky bych ockovala pozdeji, kolem pul roku, ale to letiste je pro nas teda velky strasak...

evaviki
21. čer 2015

muze a nemusi byt ochrana - ano, krasne napsano.. Muj syn nema zadnou ochranu po hexe 3+1..
Co Pediacel a jedna davka alespon dva tydny pred odletem?

kalo
21. čer 2015

Ta první varianta narychlo naočkovat dvě hexy a za dva dny letět je fakt brutální (v mých očích rozhodně větší hazard se zdravím dítěte než letět bez očkování - nebo jen s první dávkou)

olivv
21. čer 2015

S dcerou jsme byli na dovolené v USA, když jí byly 4 měsíce a první očkování dostala až po návratu.

craki
autor
21. čer 2015

@olivv A resili jste to tenkrat nejak hloubeji? Nebo jste proste leteli... Taky jsme nad tim premysleli, ale na tech letistich jsou ruzne sorty lidi, tak nas to trochu odrazuje neockovat vubec...

olivv
21. čer 2015

@craki nijak zvlášť... Taky jsme přemýšleli, jestli očko před nebo po, ale pak jsme se prostě rozhodli, že až po. Riziko může být i cesta MHD, nebo návštěva lékaře...

tajemna30
21. čer 2015

@apacheee Veru není podmínka 6. měsíce, to vím určitě 😉

luciamala1979
6. srp 2015

Sla bych do te varianty jedne davky a pak odstup to musi stacit ;)

nonnni
6. srp 2015

@craki letela jsem...2x. Prvni mela naockove TBC a druha ani to ne. Prvni hexu obe dostaly az po vice jak mesici stravenem v JAR, takze proti tomu je tvoje destinace jeste o kus bezpecnejsi i co se do osazenstva letist a letadla tyce. Prvni letela ve trech mesicich a druha v osmi tydnech.

Muj (mmch ockovaci) lekar si stal za tim, ze davat hexu pred dalkovym letem je horsi, nez riziko, ze neco chyti. Souhlasim s nim.

craki
autor
7. srp 2015

Nakonec to holky dopadlo tak, ze jsme neockovali... Nějak nam to te všech variant proste zbylo...