Uvodem - nas postoj k ockovani je Zaklad, ale pozdeji. Sama dr hexu ockuje ve 4.mesici.. Ja bohuzel nekojim, takze ode me maly imunitu nema.
ALE. k tematu. Muz je na dlouhodobe sluzebce v Kalifornii. 4 tydny tam, 1 doma. V sprnu mel mit 4 tydny dovolene... Jenze ted se ho sef zeptal, jestli by neslo udelat, ze ja s malych bysme v sprnu prileteli tam, on by chodil do prace a dovolenou bysme si udelali v zari, klidne v Kalifornii...
Jako ja bych letela hned (zamestnavatel by platil letenky i byt), jenomze maly by nebyl ockovany. Vubec. A to se mi nezpozdava.. Prece jen na letistich clovek potka milion neznamych lidi buh vi odkud.... Kdybychom ho nechali ockovat, tak bychom museli ted, v 9 tydnech, aby se stihla pred odletem druha davka po mesici (schema 2plus1).. A to se mi taky nechce, protoze by letel asi 2 dny po ockovani a to je podle me na to male telicko celkem zahul
Dalsi variante je, dat mu pred odletem jednu davku, a po tech dvou mesicich druhou (co jsem vycetla, tak minimalni rozestup je mesic, max 6 mesicu). Ale ta ochrana po prvni davce muze a nemusi byt. Vycetla jsem ze u drtive vetsiny je imunizace plna a dalsimi davkami dochazi jen k dlouhodobe ochrane... Mam to ale jen z jednoho zdroje...
Co s tim? Muz je pro ockovat ted a letet na ty dva mesice. Chapu, ze chce byt s malym. A ja nevim. Kvuli toho ockovani... Tak male miminko jsem nikdy ockovat nechtela... Ale zase nekdo ockuje v 6 tydnech ze...
@apacheee
Schéma 2+1 není podmíněné 2měsíčním intervalem mezi 1-2 dávkou, stejně jako není podmíněné věkem zahájení očkování.
http://www.vakciny.net/AKTUALITY/akt_2014_13.htm
Taky bych ockovala pozdeji, kolem pul roku, ale to letiste je pro nas teda velky strasak...
muze a nemusi byt ochrana - ano, krasne napsano.. Muj syn nema zadnou ochranu po hexe 3+1..
Co Pediacel a jedna davka alespon dva tydny pred odletem?
Ta první varianta narychlo naočkovat dvě hexy a za dva dny letět je fakt brutální (v mých očích rozhodně větší hazard se zdravím dítěte než letět bez očkování - nebo jen s první dávkou)
S dcerou jsme byli na dovolené v USA, když jí byly 4 měsíce a první očkování dostala až po návratu.
Sla bych do te varianty jedne davky a pak odstup to musi stacit ;)
@craki letela jsem...2x. Prvni mela naockove TBC a druha ani to ne. Prvni hexu obe dostaly az po vice jak mesici stravenem v JAR, takze proti tomu je tvoje destinace jeste o kus bezpecnejsi i co se do osazenstva letist a letadla tyce. Prvni letela ve trech mesicich a druha v osmi tydnech.
Muj (mmch ockovaci) lekar si stal za tim, ze davat hexu pred dalkovym letem je horsi, nez riziko, ze neco chyti. Souhlasim s nim.
Nakonec to holky dopadlo tak, ze jsme neockovali... Nějak nam to te všech variant proste zbylo...
@craki dovolim si te opravit,pokud zacnete ockovat takhle brzy,tak schema 2+1neni mozne ,to az pri zacatku ockovani po 6.mesici.Ja osobne bych asi zacala ockovat az po navratu,ale to je vec nazoru😄